Taasko kotijoukkue?

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummen Salamat saa vielä ennen maaottelutaukoa vieraakseen etelänmatkalaiset Joensuusta, kun Jokipojat jatkaa nihkeästi alkanutta vieraskiertuettaan. Aiempien keskinäisten otteluiden perusteella luvassa on tälläkin kertaa jännittävä kiekkonäytelmä. Kotona pelannut joukkue on kahminut sarjapisteet kaikista kolmesta edellisesta kamppailusta, joten nähtäväksi jää, onnistuuko Jokipojat tuon taian murtamisessa.

Jokipojat siirtyy Kirkkonummelle Vantaalta, jossa joensuulaisten kohtalona oli jäädä Kiekko-Vantaan jalkoihin torstain kohtaamisessa. Jokipojat haki kahta tärkeää pistettä sarjataulukossa seitsemäntenä olevalta Kiekko-Vantaalta, mutta kuten edellisessä kotipelissään KalPaa vastaan, jotakin meni pieleen ottelun toisessa erässä, ja tuloksena oli pohjoiskarjalaisten kannalta masentava 6-2-tappio.

Jokipojilta löydyttävä taistelu ja tahto

Torstain Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeen Jokipoikien valmentaja Kari Rauhanen myönsi, että muutoksia tullaan näkemään. Urheilukanavan haastattelussa (3.2) valmentaja Rauhaselta kysyttiin, mikä joukkueessa ja sen pelaamisessa muuttuu perjantain peliä ajatellen:

- Kaikki, tokaisi Rauhanen napakkaan mutta suurpiirteiseen tyyliinsä.

Ja toden totta, jos ei kaikkea, niin paljon täytyy Jokipoikien otteitaan kohentaa, jos se aikoo tosissaan napata pisteitä vieraskiertueensa jälkimmäisestä pelistä. Torstain pelissä luistelua ja liikettä ei nähty, kuten ei todellista taklaavaa ja taistelevaa Jokipojat-joukkuettakaan.

Jokipoikien kokoonpanoihin voi hyvinkin tulla muutoksia, mutta erityisen mielenkiintoinen on myös Rauhasen valinta perjantain aloittavaksi maalivahdiksi. Jos Tomi Räisänen ei ollut aivan parhaimmillaan Jukureita ja KalPaa vastaan, niin ei Ari Reunanenkaan onnistunut täysin Kiekko-Vantaan pysäyttämisessä, vaan jossiteltavaa jäi maalista tai parista.

Veskareiden puolustukseksi on tosin sanottava, että kovin paljon apuja kaksikko ei ole muulta joukkueelta saanut, vaan parissa kolmessa edellisessä pelissä Jokipoikien takalinjoilla on ollut jos jonkinlaista avoimien ovien päivää. Se kuuluisa ”paketti” ei ole pysynyt kasassa, vaikka toisaalta – onhan vastuskin ollut kovaa.

Salamat otteluun ilman Blinovia

Kirkkonummen Salamat lähtee perjantaiseen otteluun kotivoitto allaan, sillä se kaatoi TuTon tiistaina lukemin 3-1, vaikka turkulaiset hienokseltaan niskan päällä olivatkin. Salamoiden maalivahti Simo Vehviläinen pelasi hyvän ottelun ja turhautti vierailijajoukkueen napsimalla makeita koppeja.

Myös joukkueen puolustuspelaaminen onnistui, ja pakeista etenkin Lasse Korhonen ja Kai Öhberg pelasivat tehokkaasti vastustajan hyökkääjiä pimentoon.

Salamoiden kannalta ikävintä tiistain pelissä oli Viktor Blinovin loukkaantuminen, kun TuTon Juha Peltonen taklasi latvialaishyökkääjän polven leikkauskuntoon. Blinov on sivussa ainakin tämän viikon, joten Salamat joutuu kohtaamaan joensuulaiset ilman parasta pistemiestään.

Blinov on ollut joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja tuoden jäälle hyökkäysvoimaa ja maalintekotaitoa. Nyt ratkaisijoita pitäisi löytyä muustakin materiaalista, jos Salamat aikoo ottaa toisen perättäisen kotivoittonsa.

Takana tiukkoja keskinäisiä vääntöjä

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Jokainen näistä väännöistä on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Jokipojat on ollut parempi kahdesti maalein 3-1 ja 6-5, tosin jälkimmäisessä pelissä vasta jatkoajan jälkeen; Salamat on puolestaan kaatanut punapaidat kerran luvuin 3-2.

Kirkkonummelaisilla lienee jotain hampaankolossa edellisestä kohtaamisesta Joensuussa loppiaisena, kun Jokipojat ensin tasoitti pelin sekunti ennen päätössummeria ja teki sen jälkeen vielä voittomaalin jatkoajalla. Salamat nimittäin hallitsi tuota kamppailua laukausten valossa hyvinkin selvästi (torjunnat 51-26), mutta se ei silti voittoon asti riittänyt.

Jokipoikien Topi Riutta oli yksi pelin ratkaisijoista viimeisteltyään hattutempun tässä maali-iloittelussa. Mielenkiintoista on se, että Riutta on pistänyt neljä tällä kaudella tekemistään kymmenestä maalista juuri Salamoiden verkkoon. Onnistuuko Jokipoikien tämän hetken paras maalintekijä myös perjantaina?

Salamoiden tehokkaimmat miehet loppiaisen tiukassa väännössä olivat Tommi Pelkonen ja Ilpo Salmivirta, molemmat tehoilla 2+1. Tapparan lainamies Salmivirta on ollut kirkkonummelaisten tehokkain pelimies tammikuussa, ja nyt Blinovin loukkaannuttua hänelle olisi tarjolla vieläkin isompi rooli joukkueen hyökkäyksessä.

On mielenkiintoista nähdä, jaksaako Jokipojat taistella vielä sarjapisteistä, vaikka KooKoon etumatka alkaakin olla käytännössä jo liian suuri kiinni kurottavaksi.

Jos joensuulaiset syttyvät taisteluun ja saavat luistelunsa torstaita paremmaksi, saattaa Blinovin menettänyt Salamat olla ahtaalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle