Jatkuuko Salamoiden hyvä vire?

MESTIS / Ennakko
Itseluottamusta huokuva Salamat saa torstaina vieraakseen vastikään flunssaepidemian taltuttaneen Kiekko-Vantaan. Isäntäjoukkue hakee paikallispelissä jatkoa kolmen ottelun voittoputkelleen kun taas vierailijoilla on kiikarissa kauden toinen täysi pistepotti vieraskaukalosta. Tilastot eivät lohipaitojen puolella ole, sillä nämä eivät ole kertaakaan onnistuneet kaatamaan kirkkonummelaisjoukkuetta Varuboden Areenalla.

Salamoiden hyvin alkanut kausi on saanut koko joukkueelle hyvän hengen päälle. Neljäntenä sarjataulukossa keikkuva ryhmä on tällä kaudella voittanut jokaisen kotiottelunsa ja napsinut vierasvoittojakin mukavaan tahtiin. Edellisen ottelunsa joukkue pelasi kotonaan vajaa viikko sitten, jolloin KooKoo joutui antautumaan kolmannessa erässä Blues-laina Janne Jalasvaaran iskettyä ylivoimalla voittomaalin. Kirkkonummelaisten harmiksi Jalasvaara siirtyy takaisin Espooseen eikä häntä torstaina paikallisottelussa nähdä, mutta Jokereiden nuorista tullut kiekollinen puolustaja Tero Konttinen sen sijaan jatkaa Kirkkonummella.

Vastaan asettuva Kiekko-Vantaa ei ole aloittanut kauttaan yhtä vahvasti kuin isäntäjoukkue. Osasyyllisenä joukkueen alavireisyyteen on pari viikkoa sitten vantaalaisleirissä riehunut flunssa-aalto, mikä pisti monet pelaajat lähes viikoksi sängyn pohjalle. Viime viikonloppuna sekä Joensuussa että Kuopiossa ahkeroinut ryhmä joutui peluuttamaan muutamaa kuumeistakin miestä, ja haaviin tarttui vain puolet tarjoilla olleista pisteitä. Joensuusta voitto irtosi kun joukkue kokosi itsensä ensimmäisen erän sähläyksen jälkeen, mutta Kuopiossa käyty erittäin tasainen kamppailu kääntyi lopulta KalPalle.

Itseluottamus Salamoiden valttikortti?

Salamoiden pääkäskyttäjä Vesa Surenkin pitää vastaan saapuvaa vantaalaisryhmää vaarallisena, vaikkei heillä kaikki täysin nappiin kolahtaisikaan.

- Kiekko-Vantaa on taitava ja kokenut joukkue, joka on vaikea kaadettava, koska se pystyy kokemuksensa myötä pelaamaan huononakin päivänä kovatasoisen pelin. Nuoren ryhmän on vaikea lähteä ylimielisenä tuollaiseen otteluun, joten tarkasti lähdetään huomennakin pelaamaan, tuumaa Surenkin.

Salamoilla on kuitenkin voittojen myötä tällä hetkellä henki päällä ja itseluottamus korkealla, mikä helpottaa tasaisten otteluiden kääntämistä eduksi.

Poissaolotilanne näyttää kotijoukkueen kannalta suhteellisen hyvältä. Kokoonpanosta puuttuu ainoastaan kaksi keskushyökkääjää, sillä nuori ja taitava Simo Romo on olkapäävamman takia sivussa, samoin todennäköisesti pari päivää kuumetta potenut Antti Tevanen. Jäljelle jäävät vielä kuitenkin Aleksander Petrov, Mikko Lepola, Tuomas Tikkanen ja Teemu Siren, jotka osaavat keskellä pelata, joten laajan materiaalin ansiosta menetys ei hirveän suuri ole.

Kokoonpanoon tällä hetkellä mahtumattomat hyökkääjä Ari Katavisto ja puolustaja Markku Laine eivät täysin toimettomina joudu olemaan. Miehet hakevat pelituntumaa Suomi-sarjan SaPKosta muutaman ottelun ajan.

Maanantai-iltana Kirkkonummen Salamat ilmoitti, että kolme viikkoa joukkueen mukana harjoitellut NHL-hyökkääjä Olli Jokinen pelaisi torstain ottelussa Salamoiden riveissä, mutta jo seuraavana aamuna tieto kumottiin.

- Olli ilmoitti, että jos vaan mahtuu mukaan, tahtoisi päästä pelaamaan. Agentti totesi, että siitä vaan. Olli olisi hoitanut itse vakuutuksetkin. Yöllä agentti kuitenkin soitti, että oli löytänyt Klotenin ja Södertäljen välisestä sopimuksesta pykälän, joka estää pelaamisen, vaikka sopimus Södertäljen kanssa astuu voimaan vasta myöhemmin, valmentaja Vesa Surenkin valottaa tapahtumien kulkua.

- Pelaaminen oli Ollin oma toive, ei mitään julkisuuden tavoittelua Salamoilta, Surenkin painottaa.

Lohipaidoilla enää muutamia toipilaita

Kuumeen lisäksi Kiekko-Vantaa on paininut mm. asenneongelmien kanssa, eivätkä harjoituksetkaan ole sujuneet toivottuun malliin. Nyt joukkue on pitkästä aikaa saanut hommat kuntoon treeneissäkin.

- Alkuviikon treenit ovat sujuneet loistavasti, varsinkin keskiviikkona meni hyvin. Emme ole varmaan kahteen viikkoon saaneet kahta perättäistä treeniä kulkemaan näin hienosti, iloitsi vantaalaisluotsi Jarmo Kauppi.

Vieraissa Kiekko-Vantaa ei ole koskaan kaatanut Salamoita, mutta eipä ole tällä kaudella mikään muukaan joukkue.

- Salamoita ei todellakaan sovi aliarvioida. Se on paha vastustaja kenelle tahansa, mikä on tämän kauden aikana jo nähtykin, Kauppi tuumi.

Kuumepotilaita ei vantaalaisleirissä enää ole, mutta Teemu Kolehmainen on edelleen sivussa polvivamman takia. Reisivammasta kärsinyttä Miikka Lindholmiakaan ei vielä jäällä nähdä, sillä mies huilaa lääkärin pyynnöstä vielä ainakin torstain ottelun. Viikonloppuna kovan lämärin jalkaansa saanut Mikko Juutilainen pelaa, mikäli jalka ei enää ole turvoksissa.

- Jos luistin vaan menee jalkaan ja jalka kestää luistelua niin Juutilainen on mukana, ilmoitti Kauppi.

Lohipaidoille on tiedossa apua Tampereen suunnalta, kun Ilveksen Joonas Rönnberg saapuu vahvistamaan kasvattajaseuraansa. Vammoista ja vähäisestä peliajasta kärsinyt Rönnberg paikkaa neljän ottelun lainapestillään K-Vantaan loukkaantuneita puolustajia. Lainasopimus kestää marraskuun 6. päivään asti, ellei Ilveksessä tapahdu sitä ennen merkittäviä muutoksia tai loukkaantumisia.

- Joonas on meille tähän tilanteeseen erinomainen apu. Toivotaan, että samalla saadaan kaveri takaisin liigakuntoon, kommentoi Kauppi.

Tiedossa tasainen taistelu

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo kertaalleen - Tikkurilassa heti kauden avauskierroksella. Kiekko-Vantaa vei sillon ottelun nimiinsä lukemin 4-1, mutta lukemat eivät kaikkea kerro. Salamoiden pienoinen notkahdus kolmannessa erässä antoi vantaalaisille mahdollisuuden muutaman maalin iskemiseen, mutta muuten ottelu oli äärimmäisen tasainen. Kaikki ainekset tiukkaan ja jännittävään kamppailuun löytyvät tulevallekin ottelulle.

Molemmilla joukkueilla on hyvää kautta pelaavat nuoret maalivahdit. Sekä kotijoukkueen Simo Vehviläinen että vierailijoiden Antti Niemi ovat useasti pitäneet joukkuettaan pystyssä, torjuntaprosentitkin ovat molemmilla 21-vuotiailla yli 90:n.

Salamoilla on huomattavasti vastustajiaan leveämpi materiaali, mutta mahtavatko hyökkääjät mitään K-Vantaan kokeneelle pakkikalustolle, josta löytyy mm. Kimmo Pikkarainen sekä Marko From? Nähtäväksi jää myös, miten Salamoiden puolustajat aikovat estää Matias Lopin ja Tuomas Nikoskelaisen punomat juonet - kaksikossa yhdistyy loistava pelinlukutaito sekä hirmuinen lämäri, joten kotijoukkueen alakerta saa todella olla varuillaan.

Alivoimalla joukkueet ovat olleet käytännössä tasavahvoja, mutta ylivoimalla Salamat vie pidemmän korren. Kiekko-Vantaa on vasta sarjan yhdeksänneksi paras ylivoimajoukkue, kun taas Salamat kuittaa itselleen yv-tehokkuuden hopeamitalin.

- Huomenna ratkaisevaa on se, kumpi ottaa enemmän jäähyjä, sillä kummatkin joukkueet ovat erittäin hyviä alivoimalla, spekuloi Kauppi.

- Uskon, että pärjäämme pitkälle hyvällä liikkeellä. Toivottavasti Salamat kompastuu siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle