Ylivoimaosaaminen ja maalivahtipeli ratkaissevat poikkeuksellisen paljon

MESTIS / Ennakko
Huippukuntoiset savolaisjoukkueet asettuvat vastakkain ottelussa, jonka lopputulosta on poikkeuksellisen vaikea veikata. Kummankin joukkueen pukukopissa on myllertänyt viikon aikana syysflunssa, mutta taudeillakaan ei ole merkitystä, kun kiekko paiskataan jäähän Mikkelissä.

Molemmat joukkueet ovat vahvassa vireessä. Vierailevan KalPan voittoputki on sarjan alusta jo 13 ottelua, ja kotijoukkue Jukureidenkin voittosarakkeessa on nyt viisi peliä.

Jukureiden kotiotteluiden historia on murskaava Mestiksen runkosarjassa. Tällä kaudella ei tappioita ole vielä tullut, ja viime kaudellakin vain Sport haki pisteet Mikkelistä.

KalPan vierassarakkeessa on viidestä pelistä viisi voittoa. Kotipeliensä veroiseen maali-ilotteluun eivät kuopiolaiset ole vieraskaukaloissa kyenneet; sen sijaan pisteet on haettu kovalla työllä ja tarkalla puolustuspelillä.

Tärkeimmät pelaajat maalin suilla

Mikkelin paikallisväännöstä voi povata vähämaalista molempien joukkueiden kurinalaisen puolustuspelaamisen, mutta ennen kaikkea huippukuntoisten maalivahtien vuoksi.

KalPan maalivahti Pasi Kuivalainen on vetristynyt jopa tavanomaistakin hurjempaan syyskuntoon, hänen torjuntaprosenttinsa on kahdeksassa pelatussa ottelussa huima: 96,57.

Jukureiden Mikko Strömberg ei kuitenkaan juuri jää kokeneemman virkaveljensä varjoon alkukauden esityksillään. Strömberg on ollut puolustuksen tärkein lenkki, vain yhdessä ottelussa on hänen selkänsä taakse livahtanut enemmän kuin kaksi maalia, ja juuri torstai-illan vastustajaa KalPaa vastaan. Strömberg on pelannut kaikki pelit ja pelaa myös torstaina. Hänen torjuntaprosenttinsa on niin ikään mairea 93,78.

Jos on vierasjoukkue hivenen niskan päällä maalivahtipelissä, ei Jukurit sen sijaan kalpene nimivahvemmalle vierailijalle erikoistilannepelaamisessa. Jos nimittäin vaaranpaikat aukenevat vasta ylivoimalla, ei se lupaa KalPan kannalta hyvää.

Kuopiolaisille ylivoimapelaaminen tuottaa tällä hetkellä suurta tuskaa. Jopa viidellä kolmea vastaan pelaamisessa kiekon siirtely on levotonta ja huolimatonta, eikä se tuota tulosta kuin ani harvoin. Kuluneen viikon aikana on ylivoimapelaaminen otettu kuopiolaisleirissä erityiseen syyniin.

Toisaalta alivoimalla KalPa on sarjan ylivoimaisesti paras joukkue. Vain kolmesti on vajaalla pelattaessa soinut KalPa-päädyssä koko syyskauden aikana. Tämä seikka ei kuitenkaan ole minkään tae Mikkelissä, sillä Risto Dufvan miehet ovat ennenkin rankaisseet KalPaa erikoistilanteissa kovalla kädellä.

Kokoonpanoihin mahdollisia muutoksia

Joukkueiden pelaavista kokoonpanoista saadaan täysi varmuus vasta torstaipäivänä. Jukureilla ei loukkaantumisia ole, mutta flunssan vuoksi voi pientä viiltoa kokoonpanoon tulla. Puolustajat Ville Vuorisaari, Markku Erholtz ja Joni Tuominen huilasivat tiistain kuin myös hyökkääjä Iivo Hokkanen. Heidän pelaamisensa torstain ottelussa on vielä epävarmaa.

Toisaalta JYP:n liigajoukkueesta vuokralle tullut Mikko Mäenpää on varmuudella Jukurit-kokoonpanossa jo torstaina.

KalPan vakiomiehistöstä on varmuudella pois vain olkapäävammasta kärsivä entinen Jukuri-pakki Matti Kuusisto. Hyökkääjä Kasper Kenig osallistui jääharjoituksiin keskiviikkoiltana, mutta täysi varmuus hänen pelaamisestaan saadaan vasta torstaina. Mikäli Kenig ei pelaa, ottanee hänen paikkansa keskiviikkoiltana KalPan A-juniorijoukkueessa tehot 2+1 tehnyt Aki Keinänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle