Hegemoniakamppailu juhlan kunniaksi

MESTIS / Ennakko
Kouvolan jäähallissa lauantaina on edessä juhlaottelu, kun 40-vuotista taivaltaan juhliva KooKoo saa vieraakseen paikallisvastustajansa Mikkelin Jukurit. Kotijoukkue on ollut vaikeuksissa mikkeliläisten kanssa, mutta viime aikoina hyvin pelannut KooKoo on valmiina; nyt jos koskaan kouvolalaisilla on mahdollisuus kaataa sarvipäälauma.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia on hallinnut melko selvästi Jukurit. Tästä syystä ei ollut yllätys, että Jukurit vei myös tämän syksyn ensimmäisen keskinäisen ottelun maalein 2-0. Kehnon alkukauden jälkeen kouvolalaiset ovat kuitenkin saaneet pelinsä rullaamaan ja voittoja on tullut. KooKoo on myös kyennyt voittoihin huonommallakin pelillä, mikä kertoo joukkueesta jo jotain.

taustaa

Juhlakalun neljä vuosikymmentä

[lue lisää]

Voittavaa kokoonpanoa ei ole tarpeen muokata, joten pelaajauutiset Kouvolassa ovat vähissä. Pitkäaikaispotilas Mikko Tarkiaista ei nähdä kaukalossa ja kysymysmerkki on myös nilkkavamman saaneen Ilpo Salmivirran pelaaminen.

Kymenlaaksolaisten hyökkäyksestä ei tulivoimaa puutu, joten Jukureiden hieman horjahdellut puolustus on kovan paikan edessä. Mikko Liukkonen ja Timo Nurmberg ovat päässeet vauhtiin. Vikkelän ”Luigin” maalivainu on tallessa ja Nurmbergin syötöt napsuvat edelleen tarkasti vastaanottajansa lapaan. Tatu Kattelus johtaa vaarallista kakkosketjua.

Puolustuspelin epävarmat otteet pitäisi kouvolalaisten kuitenkin kitkeä pois. Maalivahti Carl Grahn pystyy huippupelastuksiin, mutta kaikkea hänkään ei voi torjua. Kurinalaisuutta takalinjoille kaivataankin lisää.

Palaako Jukureiden peli raiteilleen?

Jukurit kärsi turhauttavan tappion Jokipojille. Ottelussa joukkueelta ei oikeastaan onnistunut mikään, sillä jopa normaalisti luotettavalla maalivahti Jaakko Suomalaisella oli huono päivä. Maalipaikoissa onnetarkin näytti ahteriaan mikkeliläisille, joten rajusti taistellut joensuulaisjoukkue nappasi voiton.

Sarvipäiden peli on ollut hieman väkinäisen oloista. Vaikka FPS kaatuikin, oli peli merkillisen nihkeää jo silloin. Tappamisen meininki ja terävyys maalipaikoissa eivät olleet tutulla tasolla, vaikka puolustuspeli toimikin. Sairastuvalla on liikennettä riittänyt molempiin suuntiin, joten ketjukokoonpanojen muutoksetkin näkyivät otteissa. Nyt on kuitenkin Jukureilla ollut muutama päivä aikaa parsia kentällisiään ehjiksi.

Loukkaantumistilanne on ollut paranemaan päin. Polvivamman vuoksi pitkälle kevääseen huilaavan Tomi Lindforsin ja selkävaivaisen Kalle Kaijomaan lisäksi ei ole tiedossa enempää varmoja poissaoloja, joten kilpailu pelipaikoista pitää kaikki hereillä. Puolustuksen avuksi saapuu jälleen Joni Tuominen Lappeenrannasta. Jukureiden lopulliset ketjukokoonpanot selvinnevätkin vasta ottelun alla. Maalissa Jaakko Suomalainen tuskin pelaa kahta kehnoa ottelua peräkkäin, joten Jukurit voinevat näiltä osin lähteä peliin luottavaisena.

Ei selvää suosikkia

Jukurit ja KooKoo ovat historian valossa harvinaisen selkeä ottelupari. Jukurit on vienyt ja KooKoo on satunnaisesti kyennyt yllätyksiin. Tällä kertaa KooKoon voittoa ei voi suurena yllätyksenä pitää. Kaiken kesän aikana tapahtuneen jälkeen Kouvolassa on koottu iskukykyinen ryhmä, joka pystyy hyvänä päivänä kaatamaan minkä tahansa joukkueen. Jukurit ei ole ollut aivan parhaimmillaan, mutta joukkueella on ollut tapana venyä tiukoissa paikoissa.

Kouvolalaisten luulisi myös syttyvän joukkueensa tueksi juhlaottelussa, joten kannattajaryhmän nimenkin mukaisesti kotijoukkueella voi hyvinkin olla mukana se kuudes kenttäpelaaja poikkeuksellisesti jo kello 15 alkavassa ottelussa. Taistelevalla pelillä ja puolustustaan parantamalla KooKoo taistelee ottelun voitosta.

Jukureiden peliesitykselle suunnan antavat tutusti ensimmäiset kymmenen minuuttia. Joukkue on usein pystynyt iskemään muutaman nopean maalin ja tämän jälkeen saanut jäädytettyä pelin kontrolliinsa. Mitä pidempään peli kestää tasaisena, sitä vahvemmilla KooKoo on. Takaa-ajajana Jukurit ei ole parhaimmillaan.

Valitettavasti viimeisimpien otteluiden tilastot eivät toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle