Joko putki katkeaa?

MESTIS / Ennakko
Voitosta voittoon kulkenut Kuopion kiekkoylpeys KalPa kohtaa Kupittaalla maalivahtiosaston osalta vahvistuneen TuTon. Sarjataulukkoa tuijottamalla ei kovin tasaista kamppailua voi kohtaamisesta ennustaa, mutta jo neljännen ottelun viikon sisään pelaavan KalPan otteluruuhka antaa turkulaisryhmälle yllätysmahdollisuuden.

Mestiksen historiassa KalPa ja TuTo ovat kohdanneet kuudesti Turussa. Otteluista kumpikin joukkue on voittanut kolme, mutta Kuopioon pisteet matkasivat viime kauden molemmista kohtaamisista.

TuTo lähes kokonaan terve

Loukkaantumisista alkukaudella kärsinyt TuTo kohtasi viime viikolla ainoassa pelissään sarjajumbo Jokipojat kotonaan. Perjantaina pelatussa ottelussa TuTo kaatoi joensuulaiset värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 6-4, mutta oli menettää johtonsa Jokipoikien noustua kolmen maalin takaa jo osuman päähän. Tuomas Jalava upotti avausvoittoa edelleen havittelevat vieraansa viimeisteltyään tyhjään maaliin loppulukemat.

TuTo sai jo perjantaiseen Jokipojat-otteluun takaisin kokoonpanoonsa Tero Forsellin ja Jussi Rantalan. Varsinkin kolmen kauden takainen Mestiksen pistepörssin voittaja Forsell lienee vauhtiin päästyään isossa roolissa turkulaisten hyökkäysosastolla, vaikka kauden ensimmäisessä ottelussa ei tehoja Forsellille merkattukaan. Lisäksi kokoonpanossa nähdään työmatkaltaan palaava Vikki Tammelin. Jouni Saarisen ja Tomi Laurilan pelaaminen sen sijaan on epävarmaa.

Kokoonpanoon palanneiden lisäksi turkulaiset saavat maalilleen vahvistusta TPS:sta, kun Tuomo Karjalainen liittyy joukkueeseen kahden ottelun ajaksi hakemaan pelituntumaa. Karjalainen loukkasi kesän harjoitusotteluissa jalkansa ja pelaa siten nyt kauden ensimmäisen varsinaisen sarjapelinsä.

KalPan vierailu aloittaa turkulaisten neljän pelin mittaisen tiiviin otteluputken, joka päättyy kolmeen vieraspeliin. Torstaina TuTo kohtaa Kiekko-Vantaan, lauantaina Hokkin ja sunnuntaina vastassa on puolestaan Hermes Kokkolassa.

Iskeekö KalPalle jo väsy?

Jos TuTo on saanut viimeisen viikon aikana palautua peleistään rauhalliseen tahtiin on kuopiolaisilla tällä erää melkoinen otteluruuhka meneillään, sillä KalPalle TuTo-peli on jo neljäs viikon sisään. Otteluruuhkasta johtuva väsymys ei ole vielä otteluiden tuloksissa näkynyt, vaikka kaikkein terävimmillään eivät kuopiolaiset viime peleissä ole olleet.

Keskiviikkona Salamat kaatuivat murskalukemin, mutta seuraavana päivänä Sportin kanssa KalPa joutui tekemään täyden päivätyön voittaen kuitenkin Vaasassa maalein 2-3. Lauantaisessa Haukat-pelissä KalPalle puolestaan riitti hyvä toinen erä, jossa kuopiolaiset iskivät peräti viisi maalia. Ensimmäisen ja kolmannen erän vierasjoukkue Haukat voitti maalein 0-1. Kuopiolaiset ovatkin voittaneet kaikki 10 pelaamaansa ottelua ja samalla TuToa lukuun ottamatta kaikki joukkueet Mestiksessä.

KalPan kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pitkäaikaispotilaat Matti Kuusisto ja Pekka Parviainen.

KalPa ennakkosuosikkina illan kamppailuun

TuTon tahmean alkukauden ja KalPan kauden alusta alkaneen voittoputken vuoksi voisi ottelun lopputulokseksi veikata selkeää vierasvoittoa. KalPan otteluruuhka ja pitkä bussimatka saattavat kuitenkin viedä kuopiolaisilta parhaimman terän ja antaa varsinkin ottelun alussa TuTolle paikan iskeä. Turkulaiset ovat myös saaneet muutaman tärkeän pelimiehen takaisin kokoonpanoonsa, joten helppo ilta ei kuopiolaisilla tule Kupittaalla välttämättä olemaan.

Turkulaisista kovimmassa iskussa Jokipoikia vastaan oli ykkösketjun tutkapari Markku Vuorisalo-Tuomas Jalava. Kaksikko oli mukana neljässä TuTon maalissa. Myös KalPassa pari kautta sitten esiintynyt Ville Luoma on saanut maalijyvän kohdalleen. Tuloksena viimeisestä neljästä ottelusta yhtä monta osumaa.

Kuopiolaisilta löytyy tällä haavaa kaksi todella kovassa iskussa olevaa ketjua. Ykkösketjussa laitahyökkääjät Sami Kaartinen ja Tomi Mustonen keräsivät neljän päivän sisällä pelatuissa kolmessa ottelussa seitsemän pistettä aikaerosta ja uupumuksesta kärsineen Adam Hallin saldotessa tehot 3+1=4.

KalPan kakkosketju Kasper Kenig – Ville Hämäläinen – Marko Ahosilta ei ole jäänyt juuri ykköstä huonommaksi. Kenig on päässyt pisteille yhdeksässä viime ottelussa ja aiemmin nimenomaan maalintekijänä tunnettu Ahosilta puolestaan on kunnostautunut nyt paikkojen järjestelijänä sentteri Ville Hämäläisen tapaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle