Tv-ottelussa panoksena runkosarjan voitto?

MESTIS / Ennakko
Illan tv-ottelussa Kuopion KalPalla on isot panokset. KalPan voitto Turussa voisi varmistaa runkosarjan voiton Kuopioon.

TuTon pieni noususuhdanne on muuttunut taas lamaksi maajoukkuetauon aikana. Johtoaseman menetys ja tappio yhdistettynä huonoon maalivahtipeliin on ollut viime ottelujen käsikirjoitus. TuTo ja KalPa ovat pelanneet tällä kaudella kolme kertaa toisiaan vastaan. Kuopio on vienyt kaikki ottelut nimiinsä maalierolla 14-4. KalPa on ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta asetelman selvyys saattaa tuoda TuTon peliin ylimääräistä rentoutta ja siten pieni yllätysmomentti on olemassa.

- KalPahan sieltä tulee. Eihän meillä pitäisi olla mitään mahdollisuuksia. Mutta toisaalta ei pitänyt olla Jokipojillakaan meitä vastaan lauantaina. Niin ne vaan voitti meidät. Tämä jääkiekko on mielenkiintoinen peli. Meille varsinkin, kun se meidän pelitapa on tuollainen. Koskaan ei tiedä mitä ehtoo tuo tullessaan. Pelityylimme vaatii jalkoja ja jos se paketti seisahtuu hetkeksikin, niin olet varmaan nähnyt meidän kotipeleissä mitä voi tapahtua vain muutamassa minuutissa. Siinä heilahtaa pari-kolme maalia. Vastaavasti me pystytään myös tekemään niitä,
TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kuvaili.

Yksi syy TuTon pelilliseen alamäkeen on siirtorajan kynnyksellä hankittujen vahvistusten taantuminen. Ensimmäisessä kolmessa ottelussaan Jarmo Jokila latoi maaleja kolme kappaletta, mutta maalihanat tuntuvat tyrehtyneet totaalisesti. Maaliin hankittu Sami Heinonen torjui niinikään kolme ottelua korkealla tasolla, mutta on pelannut kaksi viimeistä ottelua suorastaan heikosti. On jopa mahdollista, että TuTo laittaisi maaliin Timo Kinnusen.

TuTon tehokkain ketju on uudelleen koottu Vuorisalo-Forsell-Saunamäki. Jos TuTo mielii voittoa, muidenkin pelaajien on nostettava tasoaan roimasti.

TuTolta puuttuvat ainakin Markus Leppänen, Tomi Laurila ja Jouni Vento. Näiden kaikkien kolmen kausi on jo päättynyt. Myöskään Hokki-pelissä viikko sitten keskiviikkona loukkaantunut puolustaja Miikka Koski ei nilkkavaivaisena pystyne pelaamaan.

KalPa hakee runkosarjan voittoa

KalPan leirissä valmentaja Mika Pieniniemi ei ollut laisinkaan tyytyväinen joukkueen suoritustasoon edellisessä Salamat-pelissä.

- Suorittamista lähdetään hakemaan ihan ruohonjuuritasolta. Koitetaan taas pelata viisikkona ehjästi molempiin suuntiin, Pieniniemi valaisi.

KalPan kokoonpano on tihkuneiden ennakkotietojen mukaan muutoin sama kuin Salamoita vastaan paitsi että Pasi Kuivalainen tulee maaliin. Aki Keinänen pelasi keskiviikkona A-junioreissa
loukkaantumisensa jälkeen. Mestis-joukkueen kokoonpanoon Keinänen pääsee yrittämään lauantaina, jos vaikka silloin viimein onnistuisi.

Kuopiolaisten ylivoima jauhoi 50 prosentin teholla Salamoita
vastaan. TuTon ei siis paranisi istua jäähypenkillä.

Tuo pahamaineinen Salamat-ottelu oli tyypillinen kalpalaisittain sikäli, että taas maalit jaettiin ykkös- ja kakkosketjun kesken. Ketjut Mustonen-Hall-Kaartinen sekä
K.Kenig-Hämäläinen-Ahosilta ovat niin kovia, että kahden muun ketjun ei tarvitse kuin keskittyä pitämään kovaa liikettä yllä sekä varjelemaan omaa maalia. Maalinteko tuntuu tyystin olevan kahden eniten pelaavan ketjun heiniä, näin on ollut koko kauden.

Runkosarjan voitto on kuitenkin lähes varma KalPalle, ja sen takia voi olla odotettavissa, ettei joukkue pelaa aivan hampaat irvessä. Siinä mielessä televisiokamerat saattavat olla pelastus KalPalle. Ei kai sitä nyt telkkarissa viitsi kuitenkaan liiemmin surffailla isien, äitien ja serkkujen katsoessa.

On täysin mahdollista, että runkosarjan voitto voi ratketa torstaina myös virallisestikin. KalPalla on eroa Jukureihin seitsemän pistettä, kun KalPalla otteluita jäljellä viisi ja Jukureilla neljä. Mikäli piste-ero on sama torstain kierroksen jälkeen, runkosarjan voitto varmistuu virallisestikin. Torstaina pahin kilpakumppani Jukurit pelaa Hokkia vastaan Kajaanissa, joten Kuopion vaihtoaitiossa varmaan kuunnellaan välikuulutuksia korvat höröllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle