Jokipojat jyräsi väkisin Hermeksen yli välieriin

Jesse Paukku tuuletti raivokkaasti 3-0-osumaansa.
Joensuussa pelataan tänä keväänä Mestiksen välieriä. Sunnuntaina Mehtimäellä pelatussa ratkaisevassa seitsemännessä puoliväliottelussa Jokipojat murskasi Kokkolan Hermeksen lopulta lukemin 5-0.

Lauantaina Kokkolassa romahtanut Jokipojat luisteli ratkaisevaan seitsemänteen otteluun täysin uusin kasvoin. Ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyt kotijoukkue pelasi tärkeässä paikassa sarjan eheimmän pelinsä ja marssi väkisin jatkoon.

− Joukkue oli tänään valmis. Sen näki, kun tuli hallille. Meillä oli rento ilmapiiri, ja neljällä kentällä jaksettiin painaa. Mä oon äärimmäisen ylpeä tästä joukkueesta, kiitteli vuolaasti Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen.

Joensuulaisten voiton kulmakivi oli erinomaisen tiivis puolustuspeli ja sen viimeisenä lukkona maalivahti Mikael Edelmann, joka merkkautti ottelussa 25 torjuntaa. Sankarin viittaa voi myös istuttaa Joonas Larinmaan harteille, sillä hän iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia.

− Maalivahtipeli oli koko sarjassa äärimmäisen loistavaa. Edelmann antoi meille mahdollisuuden voittaa jokaisessa pelissä, jatkoi Aaltonen kehujaan.

Hermes ei kyennyt sunnuntain ratkaisevassa ottelussa aivan parhaimpaansa. Vieraille sattui etenkin päätöserässä karkeita merkkausvirheitä omassa päässä, eikä joukkueen terävyys omissa maalipaikoissa ollut lähellekään parasta.

− Vähän vetää olon tyhjäksi vielä. Jokipojat oli käsitellyt eilisen ottelun paremmin ja oli tänään erittäin hyvä sekä energinen. Meidän rooliksi jäi tänään puolustaa sitkeästi, harmitteli Hermeksen valmentaja Antti Karhula.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kaksi ensimmäistä erää, sillä toiselle erätauolle lähdettiin Jokipoikien 1−0-johtoasemassa. Jokipoikien kaksi nopeaa maalia kolmannen erän alkuun kuitenkin taittoi Hermeksen selkärangan, ja joensuulaiset pääsivät kaunistelemaan taululle peräti 5−0-lukemat.

Larinmaa otti kotijoukkueen reppuselkäänsä

Ottelu ehti vanheta vain nelisen minuuttia, kun hyökkäystä tukemassa ollut puolustaja Juuso Akkanen sai siirrettyä kiekon kulmasta Larinmaalle. Ärjyhyökkääjä pääsi laukomaan kenenkään estelemättä Jokipojat 1−0-johtoon.

Vain hetken kuluttua tunteet kuumenivat ottelussa kotijoukkueen Jesse Jormanaisen taklattua Hermeksen kultakypärää Joonas Huovista päähän. Jormanaiselle tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kasvonsa loukannut Huovinen kykeni jatkamaan ottelua ensimmäisen erän lopulla. Joensuulaisyleisö ei kuitenkaan arvostanut Hermes-hyökkääjän jäässä makoilua tilanteessa, ja Huovinen oli läpi ottelun yleisön pihdeissä. Huovinen koki kovia myös toisessa erässä saatuaan kiekosta päähänsä.

Kun toisessa erässä kentällä nähtiin vain runsaasti jäähyjä ja tehotonta ylivoimapyöritystä, sai päätöserä heti räjähtävän alun. Juuso Kaijomaa ja Larinmaa pelasivat hienosti yhteen hyökkäysalueella, ja Larinmaa pääsi ampumaan jälleen lähietäisyydeltä yläkulmaan lukemiksi 2−0.

− Toisessa maalissa tuli 2−2-hyökkäys omaan päähän, eikä pakit tienneet v*ttu mihin lähteä, eivätkä varmaan tiedä vieläkään. Kyllähän se maali loppupeleissä ratkaisi tämän taiston, kertasi Hermes-luotsi Karhula pilke silmäkulmassa.

Hermes alkoi tämän jälkeen hakea suuremmalla riskillä maaleja. Jokipojille siunaantui tämän seurauksena hyviä vastahyökkäystilanteita, joista yhden joensuulaiset hyödynsivät. Ajassa 44.28 Samu Pitkänen vapautti kultakypärä Jesse Paukun läpiajoon, eikä tämä erehtynyt paikastaan.

Kun muutamia loistavia torjuntoja esittänyt ärjyvahti Edelmann ei suostunut Hermes-painostuksessa antautumaan, sortuivat turhautuneet kokkolalaiset jäähyihin viime minuuteilla. Ville Silvast ja Roope Hämäläinen pääsivät vielä ylivoimalla kaunistelemaan loppulukemiksi 5−0.

Karhula kiitti joukkuettaan

Hermeksen kausi oli putoamisesta huolimatta erinomainen. Valmentaja Karhula halusi pettymyksestään huolimatta lausua kiitoksensa.

− Hieno sarja tämä oli, ja hienoa oli olla mukana. Kyllä tässä ylpeä on kuitenkin noista meidän jätkistä ja tästä matkasta, joka on tehty. Kyllä me osoitettiin, että Hermes kuuluu tähän sarjaan.

Jokipoikien luotsi Aaltonen loi jo katseita kohti tulevaa.

− Vaikka sanattomaksi vetää, niin täytyy muistaa, ettei tässä olla vielä mitään voitettu. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Hokki tulee vastaan ja niiden kanssa saadaan olla hereillä. Maanantaina pidetään vapaata, tiistaina sitten homma jatkuu.

Joensuulaisten välieräsarja Hokkia vastaan alkaa keskiviikkona Kajaanissa.