Jokipojat laittoi Hermeksen selkä seinää vasten − "Lauantaina sitten miekkaillaan niin perkeleesti"

Mehtimäen torstai-illasta ei vauhtia puuttunut.
Jokipojat ja Hermes kohtasivat torstaina Mehtimäellä viidennen puolivälieräottelun merkeissä. Tiukka ja vähämaalinen ottelu päättyi lopulta Jokipojille lukemin 2-1, vaikka Hermes pistikin kunnon myllyn pystyyn aivan ottelun viime minuuteilla.

Ehkä tämän kevään tasaisinta puolivälieräsarjaa tahkovat Jokipojat ja Hermes tarjosivat jälleen Mehtimäellä jännittävän ja tasaisen ottelun. Vaikka ottelu oli täynnä vauhtia, jäivät maalipaikat melko vähäisiksi, ja ottelu olikin aika ajoin melkoista kohkaamista.

Hienoisen otteen heti ottelun alussa saanut isäntäjoukkue tuuletti ansaitusti myös illan ensimmäistä maalia, kun kultakypärää kantava Jesse Paukku onnistui ylivoimalla. Jokipojat piti kiekkoa hyvin itsellään ja käänsi nopeasti Hermeksen alkavat hyökkäykset.

− Äärimmäisen kova vääntö ja ensimmäisessä erässä vähän ehkä annettiin Hermekselle mahdollisuus. Liikaa odotettiin ja annettiin Hermeksen ryhmittyä keskialueelle. Parannettiin tosin siitä koko ajan, summasi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen illan ottelua.

Toisen erän tarjonta jäi vähäiseksi

Kokkolalaiset äityivät kuitenkin vauhdikkaaseen hyökkäykseen vain vajaa kolme minuuttia avausmaalin jälkeen, eikä isäntien puolustus ehtinyt ollenkaan reagoida: Miika Franssila niittasi ottelun 1-1:een.

Ottelun toinen erä ei ihmeitä tarjoillut – sen kertoo jo pelkästään se, ettei erästä tehty yhtäkään tilastomerkintää. Peli muuttuikin erän edetessä melkoiseksi koheltamiseksi eikä yleisö päässyt edes kunnon maalipaikkoja todistamaan.

Toisen erän loppu enteili kuitenkin hyvää joensuulaispoppoolle. Erän viimeisen viiden minuutin aikana isännät saivat aikaiseksi melkoista pyöritystä kokkolalaispäädyssä. Vetoja lipui ohi aivan maalin vierestä ja tolpat kolisivat, mutta kun kiekko lopulta saatiin maaliin, se hylättiin vedoten potkumaaliin.

− Toinen erä oli ihan huikea. Pelasimme varmaan talven parhaan toisen erän. Huikeita suorituksia, Aaltonen kehui.

Potkumaalia ei kuitenkaan käyty tarkistamassa videolta. Tämä jäi ärsyttämään Jokipojat-käskijää melkoisesti.

− Tuomarit olivat ihan okei, mutta ihmettelen, että jos on videot käytössä, niin mielestäni kuuluu tuollaisessa paikassa maalit tarkistaa. Se on joko maali tai ei ole, mutta pitää se käydä tarkistamassa, Aaltonen latasi.

The Edelmann Show

Päätöserä tarjoilikin sydämentykytyksiä koko 1877-päiselle joensuulaisyleisölle. Toisen erän vahva päätös näkyi isäntien pelissä heti päätöserän alusta asti, mutta kesti tovin ennen kuin Jokipojat sai vetonsa siihen kuntoon, että pikkumusta saatiin maaliin asti.

Jo ensimmäisessä erässä hyvin pyörinyt Jokipoikien ylivoima ei pettänyt tälläkään kertaa. Joel Olkkosen helposti torjuttavalta näyttänyt veto lipui kuitenkin maaliin Denis Godlan huolimattoman torjunnan seurauksena.

Maalin takaa-ajoasema ei kuitenkaan Hermestä lamaannuttanut, sillä kokkolaisvieras pisti kunnon myllyn pystyyn Mikael Edelmannin vartioimalla maalilla. Viimeiset kaksi minuuttia olikin melkoista pyöritystä, mutta Jokipoikien puolustus kesti − Edelmann viimeisenä ja ratkaisevana lenkkinään. Jokipojat-veskari otti elintärkeitä torjuntoja ja keräsi raikuvat aplodit joensuulaisyleisöltä.

− Paikat oli lopussa meille aika maukkaasti, mutta huikeat kopit otti Edelmann. Ei voi kaverille kuin hattua nostaa, Hermes-käskijä Antti Karhula totesi.

Näin ollen Jokipojat otti niukan 2-1-voiton nimiinsä. Sarja on lauantaina katkolla joensuulaisille, kun joukkueet kohtaavat Kokkolassa.

− Tällaista tämä on. Ei se auta. Nyt lähdetään vähän loppuhöpöttelemään ja käydään syömässä, ajellaan kotiin ja sitten taas miekkaillaan niin perkeleesti lauantaina, Karhula päätti.