Hermes runnoi sarjan väkisin tasoihin

Niin kotijoukkue kuin Hermes Loyals pääsivät perjantai-iltaan hymyssä suin.
Puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun Joensuussa hävinnyt Kokkolan Hermes nousi perjantaina kotikaukalossaan ottelusarjassa tasoihin. Kotijoukkue halusi voittoa Jokipoikia enemmän ja raapi sarjan väkisin tasoihin lukemin 2-1.

Kokkolan Hermes ei onnistunut voittamaan Jokipoikia kertaakaan kotonaan tämän kauden Mestiksen runkosarjassa, saati viime kaudella Suomi-sarjassa. Hermes karisti tämän peikon maukkaalla tavalla perjantaina voittamalla joensuulaiset pudotuspelien kotiavauksessaan.

Hermes oli selvästi sisuuntunut keskiviikkoisesta vierastappiosta, ja pelasi perjantai-illassa täydellä sydämellä voitosta. Voittomarginaaliksi jäi vain yksi maali, mutta kotijoukkueella oli etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ote ja maalipaikkoja tehdä enemmänkin tulosta.

Tasaisen ottelun alun jälkeen valtikka alkoi hiljalleen kääntyä Hermekselle. Ärjyvahti Mikael Edelmann sai venyä avauserässä muutamaan huipputorjuntaan pitääkseen maalinsa puhtaana.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin tasaisissa 0−0-lukemissa.

Myöskään toisessa erässä Jokipojat ei löytänyt parasta taistelutahtoaan otteluun, ja myös tämä erä mentiin Hermes-merkkisesti. Kotijoukkueen yritykset pysähtyivät edelleen varmasti pelanneeseen Edelmanniin.

Myös Jokipojat kykeni kehittelemään muutamia maukkaita tekopaikkoja, mutta laatu puuttui viimeistelystä.

Hermes otti väkisin omansa

Maalittomana pitkään edenneessä ottelussa kuparinen rikkoutui vihdoinkin toisen erän loppupuoliskolla. Ajassa 34.49 Hermeksen hyökkäys päättyi siihen, että Severi Kuntsi pääsi pariin otteeseen lyömään irtokiekkoa sisään. Lopulta hän sai pyöräytettyä kiekon ohi Edelmannin, ja siirsi kokkolalaiset ansaittuun 1−0-johtoon.

Vierasjoukkue Jokipojat tuli päätöserään selvästi terävämmällä asenteella. Pelillisesti joensuulaiset olivat päätöserässä parempi joukkue.

Jokipojat ehti tuhria jo tuloksetta muutamia huippupaikkoja erän alussa. Hermeksen teholaituri Robert Rooba kuitenkin otti kaksi pikkukakkosta erän avauspuoliskolla, joista toisen aikana vieraat tulivat tasoihin.

Neljäs ylivoima toden sanoi, ja Ossi Pellinen löysi mainiolla syötöllään Samu Pitkäsen, jolla oli todella helppo työ putata kiekko tyhjään verkkoon kellon näyttäessä 51.27.

Joensuulaisten turmioksi koitui Ville Halosen ottama huitomisjäähy neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. Hermeksen ylivoimapyöritys päättyi loistavan ottelun pelanneen Jussi Nättisen vihaiseen laukaukseen. Niklas Appelgren pääsi vielä Nättisen laukaukseen väliin, ja Hermes siirtyi jälleen ottelussa johtoon.

Vieraiden kiri jäi torsoksi, kun Jokipojat hankkivat vielä rangaistuksen kaksi minuuttia ennen loppua, ja Hermes pääsi laskettelemaan helposti voittoon lukemin 2−1.

Ottelusarja jatkuu heti lauantaina joukkueiden mitellessä sarjan johtoasemasta Joensuussa.