Hermes taipui hallinnasta huolimatta – Jokipojat ratkaisi päätöskympillä

Mikael Edelmann torjui 37 kertaa.
Jokipojat onnistui tasoittamaan puolivälieräsarjan 2–2:een, kun Hermes kaatui vieraskentällä maalein 3–5. Hermes oli valtaosan ottelusta kuskin paikalla, mutta maalipaikoissa terävämpi oli vierasjoukkue.

Hermekselle puolivälieräsarjan neljäs kohtaaminen oli siinä mielessä ikävä, että joukkue oli niskan päällä valtaosan ottelusta, muttei se venynyt voittoon asti. Jokipojat pystyi viimeistelemään vähemmistä paikoistaan kliinisesti, mutta esitys ei muuten ollut järin lupaava.

Kotijoukkue pystyi rikkomaan kuparisen avauserän lopussa, kun Felix Westermarck onnistui ohjaamaan ylivoimalla Teemu Hutun epäonnistuneen laukauksen ohi Mikael Edelmannin (37 torjuntaa). Aiemmin Joonas Huovinen pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta kultakypärän laukaus epäonnistui täysin.

Jokipojat oli toisessa erässä täysin altavastaajan asemassa, mutta onnistui nousemaan erän puolenvälin jälkeen rinnalle ja ohi. Ensin joensuulaishyökkääjä Jesse Paukku nosti ylivoimalla irtokiekon kattoon, minkä jälkeen muutama syöttö puhkoi Hermes-puolustuksen ja Ville Silvast pääsi heilauttamaan Denis Godlan (23 torjuntaa) maalin etuylänurkkaa.

Joensuulaiset eivät päässeet päätöserään johtoasemassa, kun erän loppu oli taas myrkkyä. Puolustaja Santeri Arousvan paha menetys oman maalin takana päätyi Huovisen kautta kapteeni Jussi Nättiselle, joka toi ottelun tasoihin.

Viimeinen kymppi ratkaisi

Ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä kymmenminuutisella. Vaikka joensuulaisten ylivoima oli läpi illan takkuilevaa, onnistuivat he rokottamaan ylivoimalla kahdesti − tosin molemmilla kerroilla kovin onnekkaiden vaiheiden jälkeen irtokiekoista. Nyt peliväline löysi tiensä Juuso Kaijomaalle, joka vei vieraat 2−3-karkumatkalle kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Viitisen minuuttia myöhemmin Teemu Holttinen ohjasi Elmeri Laamasen laukauksen Godlan taakse. Hermes tuli vielä maalin päähän Robert Rooban viimeisteltyä komea syöttökuvio verkon perukoille, mutta Paukku sivalsi viimeisen niitin tyhjään häkkiin.

Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 2−2. Sarja jatkuu muista otteluista poiketen vasta torstaina joensuulaisten kotikaukalossa.