MAALIVAHDIT
5
Eetu Randelin
6. 83,61 %, 4,53
19-vuotias maalivahti lähti kauteen Rajaniemen kirittäjänä. Randelinin kausi oli hyvin rikkonainen eikä peliaikaa tullut paljoa. Lopulta loukkaantumiset pilasivat koko kauden. Lähti Järvisen tulon jälkeen hakemaan pelejä, kun siirtyi lainalle Mestiksessä pelaavaan Joensuun Kiekko-Poikiin. Yksi ehjä kausi Mestiksessä voisi olla vielä oikea paikka lupaavan maalivahdin kehittyä.
8
Sami Rajaniemi
45. 88,93 %, 3,00, 0+3=3
Joukkueen selkeä ykkösvahti, joka pelasi kaikista Liigan maalivahdeista eniten otteluita. Oli jälleen tuki ja turva mikkeliläisten maalinsuulla. Otteet myös palkittiin, kun pääsi tekemään maajoukkuedebyyttinsä Karjala-turnauksessa. Rajaniemi oli Jukurien tärkein yksittäinen pelaaja ja piti torjunnoillaan Jukurit peleissä mukana.
6
Mika Järvinen
12. 86,30 %, 3,58
Kesken kauden Mikkeliin ja Rajaniemeä peliruuhkassa auttamaan tulleen kassarin otteissa näkyi pitkä pelaamattomuus. Onnistui yksittäisissä peleissä, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuetta kentällä kuin yhteen voittoon 12:ssa pelaamassaan pelissä. Oli varmasti tärkeä pelaaja pukukopissa.
PUOLUSTAJAT
5
Ville Hyvärinen
36. 0+2=2, -7
Tärkeä osa joukkueen alivoimapeliä. Sykähdytti myös uskomattomilla ja tärkeillä blokkauksilla läpi kauden. Oli kuitenkin usein pulassa omassa päässä vastustajien kanssa eikä liike meinannut riittää pelitilanteissa.
6
Jaakko Haarti
10. 1+0=1, -3
Haartin kausi oli jälleen epäonnekas, kun loukkaantumiset pilasivat puolustajan kauden. Menneellä kaudella tilille kertyi kuitenkin Liiga-uran avausmaali.
7
Samuli Piipponen
32. 3+5=8, -5
Solmi marraskuussa sopimuksen Jukurien kanssa ja oli siitä lähtien joukkueen paras puolustava puolustaja. Onnistunut kausi poiki mahdollisuuden taistella Suomen mestaruudesta, kun Piipponen siirtyi ennen siirtorajan päätöstä Rauman Lukkoon.
6
Mikko Kokkonen
50. 1+9=10, -17
Seuran omalta kasvatilta odotettiin Mikkelissä varmasti enemmän, mitä nähtiin. Isoja minuutteja mikkeliläisten takalinjoilla luutinut Kokkonen oli pienoinen pettymys. Väläytteli välillä hyvillä nousuillaan vastustajan maalille. Yksi ongelmista laukausten saaminen maalille, sillä ne pysähtyvät usein ensimmäiseen mieheen. Ei pystynyt mittaamaan koko potentiaaliaan Mikkelissä ja siirtyy ensi kaudeksi uusiin haasteisiin Lahden Pelicansiin.
6
Atte Mäkinen
45. 1+1=2, -9
Puolustaja täytti oman ruutunsa peruspuolustajan roolissa. Jukurien kauteen nähden kasasi myös kohtuullisen hyvän teholukeman.
7
Santeri Salmela
53. 1+4=5, -13
Valmentaja Jari Kauppilan mukana KooKoosta Jukureihin siirtynyt puolustaja pelasi ensimmäisen täyden kautensa Liigassa ja onnistui siinä kohtalaisen hyvin. Kamppaili vahvasti ja toi joukkueeseen hyviä perusvarmoja otteita. Välillä kuitenkin pieni kokemattomuus näkyi huolimattomuusvirheinä.
9
Axel Rindell
47. 7+19=26, -17
Puolustuksen suurin onnistuja, joka lukeutui myös Rajaniemen ohella leijonadebyytin tehneisiin pelaajiin. Pystyi omalla vahvalla liikkeellä ja luistelulla dominoimaan vastustajia. Pelasi erittäin hyökkäysvoittoista peliä, joka näkyi useasti kiekonmenetyksinä vaarallisissa paikoissa. Jukurien toiseksi paras pistemies jatkaa Mikkelissä myös ensi kaudella ja on tärkeä palanen tulevan kauden joukkueessa.
8
Aleksandr Jakovenko
55. 9+19=28, -19
Venäläis-kazakstanilaispuolustaja oli kauden päätyttyä koko joukkueen paras pistemies. Ei ole kovin fyysinen, mikä näkyy pehmeytenä ja epävarmuutena puolustuspäässä. Hyvän ja tarkan laukauksen omaava Jakovenko oli tärkeä pala joukkueen kiekollista peliä.
6
Jakub Galvas
47. 2+9=11, -19
Tšekkipakki oli ehkä koko puolustuksen suurin pettymys eikä ottanut oikeastaan ollenkaan kehitysaskeleita eteenpäin. Sai näytön paikan Tšekin maajoukkueessa marraskuun Karjala-turnauksessa. Jäi vähän varjoon, kun kiekollinen peli ja vastuu pieneni. Heikkoutena myös fyysisyyden puute ja puolustuspelaaminen.
5
Tom Grönblom
14. 0+0=0, -15
Pelasi pääosan kaudesta Jukurien U20-joukkueessa. Harppaus liigatasolle oli kuitenkin liian iso, mistä kertoo myös puolustajan tehotilasto.
HYÖKKÄÄJÄT
8
Kristian Afanasjev
32. 9+4=13, -5
Isokokoinen ja maaliahne hyökkääjä oli kauden ehdottomia yllättäjiä. Oli joukkueen yksi parhaista maalintekijöistä, mutta sitten loukkaantuminen pilasi kauden. Afanasjev tuli liigakartalle ennakkoluulottomalla pelaamisella, jota kuvasti luisteluvoima, ulottuvuus ja röyhkeys päästä maalipaikoille. Ensi kaudella jatkavalta maalinsylkijältä voidaan odottaa tulevaisuudessa entistäkin enemmän maaleja.
10
Vitali Abramov
8. 5+2=7, -5
Jukureihin lainalle alkukaudesta Ottawa Senatorsin organisaatiosta tullut venäläistaituri ihastutti koko mikkeliläisen kiekkoyleisön pelaamisellaan. Hyökkääjä pystyi yksin ratkaisemaan otteluita Jukurien hyväksi ja erottui koko joukkueesta selvästi suvereenilla liikkeellään ja taidollaan. Jukurien kannalta oli harmi, että Abramovin visiitti jäi lyhyeksi.
7
Pontus Netterberg
32. 7+8=15, -14
Tuli Brandon Yipin kanssa samaan aikaan sisään joukkueeseen ja onnistui tekemään heti ensimmäisessä pelissään maalin. Netterberg sai Jukurit-uransa alussa pisteiden valossa hyvän startin, mutta sukelsi koko joukkueen tapaan loppukaudesta. Ennakkoon nimettömämpi kuin Yip, mutta oli kuitenkin selkeästi parempi vahvistus mikkeliläisille.
6
Anssi Löfman
54. 6+15=21, -11
Löfman hankittiin Mikkeliin pääosin kärkisentterin rooliin, joka oli hänelle kuitenkin liian iso pala purtavaksi. Ei pystynyt täyttämään hänelle asetettuja saappaita, vaikka hankalan alkukauden jälkeen esitti pientä piristymistä, kun muodosti toimivan hyökkäystrion Joachim Rohdinin ja Jesper Piitulaisen kanssa. Lopulta vaipui varjojen maille joukkueen mukana pitkän tappioputken aikana. Kuului eittämättä yhdeksi pettymyksistä jukurimiehistössä.
5
Ville Leskinen
43. 3+6=9, -11
Viisi kautta Jukurien organisaatiossa tahkonneen Leskisen kehitys ei tuntunut menevän eteenpäin ja jäi joukkueessa pienempään rooliin. Hyökkääjän vahvuuksiin kuuluneita laukausta ja etenkin luistelua ei enää menneellä kaudella useinkaan nähty käytettävän. Kulunut sesonki oli myös hänen täysistä Liiga-kausistaan tehottomin.
7
Teemu Henritius
56. 7+12=19, -12
Monipuolinen keskushyökkääjä pelasi kuudennen kautensa putkeen Mikkelissä ja oli jälleen erittäin tasainen suorittaja. Työteliäs kahden suunnan pelaaja pystyi edelleen iskemään tehoja kahdenkymmenen pisteen tuntumaan, vaikka rooli pieneni edellisestä kaudesta. Rooliin kuin rooliin kykenevä Henritius jatkaa Jukurien luottosoturina ensi kaudellakin.
7
Otto Mäkinen
47. 2+8=10, -12
Mestiksestä Jukureihin siirtynyt ja ensimmäisen täyden kautensa Liigassa pelannut keskushyökkääjä sai heti vastuuta ja oli osana myös mikkeliläisten ylivoimassa. Vaikka pisteiden valossa kausi ei ollut hurja, pystyi pelaamaan varsin hyvän tulokaskauden. Ura jatkuu Mikkelissä myös ensi kaudella.
5
Heikki Huttunen
42. 0+3=3, -16
Kausi oli Huttuselle ensimmäinen täysi kausi Liigassa, kun pelit junioreissa tuli päätökseen. Ei kuitenkaan pystynyt millään tavalla tuomaan tehojaan liigatasolle. Siitä osoituksena myös nolla tehtyä maalia kaikissa peleissään Liigan puolella. Hyökkääjän vastuu joukkueessa jäi pieneksi ja tärkein rooli löytyikin alivoimalta.
7
Markus Oden
9. 1+1=2, -2
Saapui täksi kaudeksi KooKoosta Jukureihin ja etunenässä pelaamaan alle 20-vuotiaiden SM-liigaa. Pääsi kuitenkin tekemään liigadebyytin ja ihastutti omalla ennakkoluulottomalla pelaamisellaan.
8
Henri Nikkanen
47. 7+13=20, -26
Hurjasti yhdessä vuodessa kehittynyt hyökkääjä oli yksi tärkeimmistä palasista Jukurien sentteriosastolla. Isokokoinen hyökkääjä pelasi pisteiden valossakin onnistuneen kauden. Nikkanen oli mikkeliläisten ylivoiman kulmakiviä omalla oivallisella peliälyllään. Miinuksena tehotilasto, joka oli koko joukkueen ja Liigan huonoin. Kauden kruununa oli onnistuneet vuodenvaihteessa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Nuori hyökkääjä lähtee ensi kaudeksi jatkamaan kehitystään Kokkosen tapaan Lahden Pelicansiin.
8
Jesper Piitulainen
46. 11+13=24, -17
Joukkueen kapteeni johti vahvasti esimerkillään ja oli jälleen yksi Jukurien tärkeimmistä palasista sekä työteliäisyyden ruumiillistumista. Omalla liikkeellään ja juonikkuudellaan pystyi luomaan paikkoja ja tehojakin tuli tasaisen varmasti. Erittäin tärkeä osa myös ensi kauden Jukureissa.
5
Mikael Saha
29. 0+3=3, -8
Hyökkääjän pelimäärä jäi vajavaiseksi ja rooli oli olla täysin rotaatiopelaaja. Ei erottunut kentällä juuri ollenkaan ja pelasi liigauransa tehottomimman kauden. Oli myös yksi kolmesta hyökkääjästä, joka ei maalia pystynyt viimeistelemään.
7
Perttu Kiesilä
15. 0+2=2, -4
Enimmäkseen syvyyspelaajan roolissa pelannut keskushyökkääjä oli mikkeliläisten parhaita aloittajia. Hoiti ruutunsa mallikkaasti peleissä, joissa myös hyvän luistelun omaava Kiesilä pääsi pelaamaan. Jukurien oma kasvatti lähti loppukaudeksi lainalle Mestikseen hakemaan lisää peliaikaa.
7
Teemu Pulkkinen
47. 7+8=15, -3
Ensimmäinen kausi Liigassa ei ollut aivan sitä, mitä olisi voinut odottaa. Esitti hyviä otteita Jukurien harjoituspeleissä, mutta ei pystynyt samaan tahtiin runkosarjassa. Pulkkisen tehotilasto oli joukkueen kauteen nähden hyvä, ja se oli myös vakiokokoonpanolaisista paras. Yhden kauden kokeneempana on hyvä lähteä kohti ensi kautta.
8
Joachim Rohdin
55. 17+8=25, -20
Ruotsalaishyökkääjän alku jukuripaidassa oli pisteiden valossa erittäin vaikea, mutta työnmäärästä häntä ei voinut kuitenkaan syyttää. Alkukauden pienen pehmeyden jälkeen löysi todellisen viikinkinsä ja pystyi auttamaan peliä omalla fyysisyydellään. Nousi lopulta mikkeliläisten yhdeksi tärkeimmistä pelaajista ja parhaaksi vahvistuksesi. Hyvällä laukauksella varustettu Rohdin oli tärkeä osa Jukurien erikoistilannepelaamista ja joukkueen paras maalintekijä.
4
Brandon Yip
15. 2+4=6, -4
Erittäin suurella statuksella varustautunut Yip tuli Jukureihin tammikuussa ja oli suurin pettymys mikkeliläisryhmässä. Hyökkääjän alku Liigassa oli jo surkuhupaisa, kun hän lensi suihkuun heti ensimmäisessä pelissään. Pelikiellon kärsittyään oli odotuksiin nähden erittäin heikko eikä tuonut joukkueen peliin oikein mitään erikoista lisää eikä joukkue voittanut Yipin ollessa kokoonpanossa kuin pariin otteeseen. 35-vuotiaan konkarihyökkääjän kausi päättyi lopulta loukkaantumiseen.
7
Šimon Stránský
46. 5+18=23, -19
Taiturimainen tsekkihyökkääjä tuli kovin odotuksin Mikkeliin tuloksentekorooliin. Alkukausi meni tehojen puolesta hieman hiljaisemmin, vaikka yrityksestä häntä ei voinut syyttää. Ajoittain oli aivan näkymättömissä, mutta loppukaudesta pistevainu löytyi kuitenkin paremmin. Omalla liikkeellään ja juonikkuudellaan säväyttänyt hyökkääjä jatkaa Jukureissa myös ensi kaudella. NHL:ään tavoittelevalta pelaajalta vaaditaan todellista tasonnostoa.
5
Julius Vähätalo
57. 5+6=11, -21
Vähätalo oli ainoa pelaaja, joka pelasi jokaisessa joukkueen kauden 57 pelissä. Neljäs kausi Jukureissa toi hyökkääjälle kuitenkin heikoimmat pisteet Jukurit-uralla. Kovana harjoittelijana tunnetun turkulaisen kehitys ei näkynyt kentällä juuri ollenkaan. Raamikas voimahyökkääjä voisi olla röyhkeämpi ja käyttää kokoaan enemmän hyödyksi.
Kauden aikana jukuripaidassa esiintyivät myös maalivahti Lukas Silvennoinen (varalla), puolustajat Saku Forsblom ja Samuel Kemppainen sekä hyökkääjät Miiro Linjala ja Kalle Matikainen.