MM-kisoissa on yhteensä 16 joukkuetta, joista jokaisessa on 25 pelaajaa. Se tarkoittaa sitä, että turnauksessa pelaajia on yhteensä 400. Jokainen pelaaja on luonnollisesti yksilö, joten kisoissa nähdään kentällä paitsi 400 erilaista pelaajaa, myös 400 erilaista tapaa käyttää jääkiekkovarusteita.
Kasasimme listan Tampereella pelaavan A-lohkon pelaajista, jotka tavalla tai toisella erottuvat massasta varusteratkaisuillaan. Monesti samalla pelaajalla on varusteissaan massasta erottuvia seikkoja useita, mutta listalta löytyy myös pelaajia, joiden yksittäinen varuste on niin uniikki tai outo, ettei sitä voi olla noteeraamatta.
Thomas Raffl, Itävalta
Itävallan kapteeni Thomas Raffl pelaa valkoisella mailalla. Sama tyyli on tuttu myös Dallas Starsin Joe Pavelskilta, joka on kertonut valkoisen mailan auttavan hyökkäyspään maalinedustilanteissa. Se vaikeuttaa puolustajia huomaamaan vapaata mailaa sivusilmällä, joten hyökkääjälle voi jäädä se ratkaiseva sadasosa enemmän aikaa maalin edessä. Raffl ei sitä kuitenkaan selitykseksi anna.
− Aloitin käyttämään valkoista mailaa pari vuotta sitten. Se vain on tuntunut hyvältä, joten sillä mennään, Raffl kertoi.
Florian Chakiachvili, Ranska
Paksu yläkäden erkkaus on yllättävän harvinaista. Ranskan Florian Chakiachvilin tuppia ei oikeastaan tupiksi voi kutsua, vaan se on pikemminkin kahva tai tanko. Tuossa pidikkeessä on omituisena piirteenä valtavan koon lisäksi se, että se on tehty täysin pyöreäksi. Paksu tuppi voi helpottaa pelaajaa saamaan tiukemman otteen mailasta ja tuntemaan työkalunsa kevyemmäksi.
Jonathan Berggren, Ruotsi
Ruotsin nuori hyökkääjä Jonathan Berggren on kaukalossa huomiota herättävä näky. Pienikokoinen pelaaja, luistimista etuläpät esillä sekä lyhyt maila, jonka erkat muistuttavat puukäsipakin eikä taitohyökkääjän tyyliä.
Alexander Nylander, Ruotsi
Alexander Nylander luottaa varusteissaan samanlaiseen tyyliin kuin isoveljensä William. Etuläpät näkyvissä, alhaalta kapeat polvisuojat ja valkoiseksi maalattu maila. Samalla tavalla mailansa värjäsi myös Aatu Räty pelatessaan Jukureissa. Erkat Nylanderilla on nekin valkoiset, mutta hän pyyhkäisee kiekolla mustat juovat lapansa ylä- ja alapuolelle.
Marcus Sörensen, Ruotsi
Ruotsalaiskonkari Marcus Sörensenillä on huomiota herättävät valkoiset luistimet. Tapparan Veli-Matti Savinainen on tullut tutuksi samanlaisista luistimistaan. Sörensenin tavoin monella CCM:n luistimia käyttävällä on tapana vaihtaa teräkotelot CCM:n alkuperäisestä versiosta Bauerin luistimista tuttuun Tuukin teräkoteloon.
Moritz Müller, Saksa
Saksan kapteeni Moritz Müller ei käytä lainkaan erkkaa lavassaan. Sen sijaan hän liimaa lapaansa eräänlaisen grippitarran tuomaan pitoa kiekkoon.
− Käytän hieman erilaista teippiä, tätä kutsutaan rezztekiksi. Se liimataan vain lapaan, ja se kestää siinä kaksi tai kolme viikkoa. Pidän tästä enemmän kuin tavallisesta teipistä, koska tässä ei tule teippiä lainkaan lavan alapuolelle. Silloin lapa liukuu jäätä vasten paremmin. Lapa myös pysyy kevyempänä ja tuntuma kiekkoon pitävämpänä, koska tämä ei kerää vettä ja jäätä itseensä, Müller kertoi Jatkoajalle Tampereella.
Müller erottuu mailansa lisäksi myös luistimillaan. Hänelläkin on etuläppä polvisuojan ulkopuolella. Sen lisäksi hän teippaa luistimensa nilkasta tiukemmalle kirkkaalla varusteteipillä.
Parker Tuomie, Saksa
Saksalaishyökkääjä Parker Tuomie ei erkkaa säästele, vaan hän tekee lapaansa todella pitkän "sukan". Erikoisen näköisen lavasta tekee myös se, että se on kärjestä kulmikas.
Moritz Seider, Saksa
Saksan tähtipuolustaja Moritz Seider luottaa sekä mustaan että valkoiseen erkkaan. Hän laittaa kummallekin puolelle yhden siivun paksua mustaa erkkaa vaakasuuntaan, jonka jälkeen hän tekee valkoisella erkalla klassiset kärkierkat. Tämä tyyli on tullut tutuksi Artemi Panarinilta.
Lisähuomiona, että Seiderin luistimista löytyy vielä lanseeraamaton, uusi Tuukin teräkotelo. Tuo erikoisen näköinen malli tulee markkinoille yhdessä Bauerin uuden Hyperlite 2 luistinmallin kanssa.
Teemu Hartikainen, Suomi
Suomen joukkueesta ei montaa varusteilla erottuvaa pelaajaa löydy. Teemu Hartikainen kuitenkin erottuu muista sukkatyylillään. Hän vetää pelisukkansa todella alas luistinten päälle. Yleisin sukkatyyli on se, että sukat puetaan samaan pituuteen polvisuojien kanssa. Hartikaisen lisäksi myös NHL-tähti Leon Draisaitl pukee sukkansa samalla tavalla, ellei jopa alemmas.
Mikko Rantanen, Suomi
Suomen kirkkain tähti Mikko Rantanen tunnetaan pelaajana, jota ei varusteet erityisemmin kiinnosta. Hänen tyylistään löytyy kuitenkin muutama asia, jotka hänet listalle nostavat. Ensinnäkin hän nostaa visiirinsä niin ylös kuin mahdollista. Toisekseen hän teippaa luistimensa mustalla erkalla nilkasta tiukemmalle. Rantasen erkkatyyli on yksinkertaisin mahdollinen: kannasta eteenpäin ja kärki jää paljaaksi.
Nikolaj Ehlers, Tanska
Tanskalaistähti Nikolaj Ehlers pelaa vanhemmalla Bauerin luistinmallilla. Luistimissa on yleisesti puolustajilla nähtävät lisäsuojukset sivuilla, mutta Ehlers on lisännyt suojapalat myös ulkosyrjän nilkan yläpuolelle. Hän myös kiertää nauhansa nilkan ympäri ennen niiden solmimista.
Oliver Lauridsen, Tanska
TPS:n riveissä ensi kaudella esiintyvä tanskalaispakki Oliver Lauridsen on ottanut todella asiakseen erottua varusteillaan. Hän pelaa vanhalla Bauer 4500 kypärämallilla, korotetulla lavalla ja erikoisesti puetuilla luistimilla. Hän pukee luistimensa siten, että sekä taka- että etuläppä jäävät polvisuojien ja sukkien ulkopuolelle, mutta hän teippaa takaläpän sukkiinsa kiinni valkoisella erkalla. Lisäksi hänen luistimistaan löytyy erikoispitkät etuläpät.
Istvan Bartalis, Unkari
Unkarilaihyökkääjä Istvan Bartalis erottuu hänkin luistimillaan. Hän pelaa Sörensenin tavoin valkoisilla CCM:n luistimilla, mutta hän pukee luistimensa tavalla, jota näkee vain junnupeleissä. Hän jättää etuläpän polvisuojan ulkopuolelle, mutta pukee pelisukat etuläpän päälle.
Conor Garland, Yhdysvallat
Conor Garland on jäällä huomiota herättävä näky. Hänen peliasentonsa on erittäin matala, mutta erottuu hän varusteillaankin. Garland ei nimittäin sukkateippiä säästele. Lisäksi hänellä on normaalia huomattavasti kuperampi visiiri.
T.J. Tynan, Yhdysvallat
AHL:ssä edelliskausina hirmuisia tehoja mättänyt T.J. Tynan käyttää todella isoja ja pitkiä polvisuojia. Suojien isoa kokoa korostaa lisäksi se, ettei Tynanin housut ole suhteessa järin kookkaat. Lisäksi Tynanin kypärän korvalenkit törröttävät sivuille, joten remmi itsessään ei ole kovin tiukalla.
Rocco Grimaldi, Yhdysvallat
MM-kisojen pienin pelaaja Rocco Grimaldi käyttää Tynanin tavoin isoja polvisuojia ja sukkansa hän pukee samalla tavalla kuin Hartikainen. Hän myös käyttää luistimissaan kirkasta suojusta iskuja vastaan. Hänen housujensa päälliset on usein siten, että alta paistaa puolen reiden verran housujen toppauksia. Erikoisinta Grimaldissa on kuitenkin se, että hän nimeää jokaisen mailansa ja kirjoittaa kunkin mailan nimen sen tuppiin.
− Se helpottaa minua muistamaan, että mikä maila tuntuu hyvältä ja mikä ei niin hyvältä. Siksi nimeän ne, Grimaldi kertoi Jatkoajalle.
− Käytän sekä poikien että tyttöjen nimiä. Tämä maila on Erica ja toinen mailani on Fiona. Olen vuorotellut näillä ja antanut molemmille mahdollisuuksia tässä turnauksessa.
Lane Hutson, Yhdysvallat
Nuori puolustajalupaus Lane Hutson ei pidä kypäränsä remmiä kovin järkevällä tavalla. Hän nimittäin usein pitää remmiään leukansa etupuolella, välillä jopa suussaan. Lisäksi hän käyttää pienehköjä polvisuojia, jättäen luistimen läpät suojien ja sukkien ulkopuolelle.