Maalivahdit
Noora Räty
6 ottelua, torjuntaprosentti 91,06
Yksi maailman parhaista maalivahdeista, joten odotukset olivat sen mukaiset. Täytti, tai jopa ylitti ne. Pelasti Kanadaa ja USA:ta vastaan niin paljon kuin oli mahdollista. Takaiskut olivat pääsääntöisesti ottamattomia. Show-naisena tarjoili myös jännitystä, kun pronssiottelun kriittisillä vaiheilla sattui harvinainen lipsahdus, mutta vaaraton venäläiskuti karkasi räpylästä vain tolppaan, ei yhtään lähemmäs.
Torjuntaprosentti ei ole vertailukelpoinen monen muun maalivahdin kanssa, sillä suuri osa laukauksista tuli ylivertaisia Kanadaa tai USA:ta vastaan ja oli siten huomattavasti keskimääräistä vaarallisempia.
Meeri Räisänen
Ei pelannut
Lyhyt turnaus mentiin kokonaan ykkösmaalivahti Rädyllä, joten roolina oli olla luukkuvahtina kaikissa otteluissa, vaikka taso olisi riittänyt myös tolppien välissä.
Eveliina Suonpää
Ei pelannut
Naisleijonien kolmas maalivahti.
Puolustajat
Jenni Hiirikoski
6 ottelua, 0+2=2, +2, 2 min
Naisleijonien kapteenia pidetään yleisesti maailman parhaana puolustajana. Ristiriitaisesti palkittiin koko olympiaturnauksen parhaana puolustaja, mutta kisat olivat silti hienoinen pettymys. Kokonaisvaltainen puolustaja nousee mielellään syvälle mukaan hyökkäyksiin, mutta taitaa mainiosti myös peruspuolustamisen. Olympialaisissa tapahtui muutama kummallinen huolimattomuusvirhe hyökkäyksiä avatessa, eikä Hiirikoski ollut hyökkäyssuuntaan avain niin säkenöivä kuin parhaimmillaan.
Isa Rahunen
6 ottelua, 0+2=2, -3, 6 min
Oulun Kärppien olympiadebytantti pääsi heti suureen rooliin ykköspariin Hiirikosken rinnalle. Kelpo turnaus, mutta myös pientä arkailua. Ei päässyt täysin omalle hyvälle tasolleen, mutta esiintyi lupauksia herättävästi.
Ronja Savolainen
6 ottelua, 0+1=1, 0, 4 min
Ei välttämättä aina näyttävästi esillä, mutta pelasi vahvaa peliä ottelusta toiseen niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Noussut tärkeäksi lenkiksi Naisleijonien pakistossa, ja on sitä varmasti myös tulevaisuudessa. Myös ilmeisen kovapäinen- ja polvinen, sillä joutui välierässä USA:n Meghan Dugganin polvitaklauksen uhriksi ja löi rytäkässä myös päänsä, mutta palasi tositoimiin jo seuraavassa erässä.
Minnamari Tuominen
6 ottelua, 1+2=3, +2, 2 min
Naisleijonien suurimpia onnistujia. Oli odotetusti Suomen parhaita kiekollisia puolustajia, mutta on selvästi kehittynyt myös oman pään pelaamisessa. Teki suomalaispakiston koko turnauksen ainoan maalin näyttävällä siniviivalaukauksellaan.
Rosa Lindstedt
6 ottelua, 0+0=0, -2, 2 min
Täytti ison ruutunsa. Kookkaana puolustajana ykkösylivoimassa maalinedusnaisena, mutta kädet eivät ehkä riittävän pehmeät tehdäkseen myös tulosta ylivoimassa. Puolustuspelaamisen osalta kelpo kisat.
Mira Jalosuo
6 ottelua, 0+0=0, 0, 6 min
Rikkonaisten viime kausien myötä vastuu maajoukkueessa on jonkin verran pienentynyt, mutta oman hommansa 184-senttinen lieksalainen hoiti varmahkosti. Kiekollisessa pelissä ajoittain hätä, mutta naismerkkaus ja kovuus suuria vahvuuksia. Tulista laukausta ei juuri nähty pienen vastuun myötä. Päättyikö komea maajoukkueura näihin kisoihin?
Ella Viitasuo
6 ottelua, 0+0,=0, +1, 0 min
Seitsemäs puolustaja, joka pääsi pelaamaan vain 13 minuuttia turnauksen aikana.
Hyökkääjät
Michelle Karvinen
6 ottelua, 3+3=6, -1, 2 min
Eeli Tolvanen on miesten Michelle Karvinen. Oli hyökkäyspäässä juuri niin suuressa roolissa kuin odottaa ja toivoa saattoi. Tanskalaistaustaisen tähtihyökkääjän kova laukaus teki tuhojaan, mutta onnistui myös pelintekijänä. Suomen paras pistenainen tehoillaan 3+3. Mitalipelijoukkueiden pelaajista vain Kanadan Melanie Daoust sijoittui paremmin pistepörssissä.
Riikka Välilä
6 ottelua, 4+1=5, -2, 0 min
44-vuotiaana liki lajin matriarkka. Vuosi sitten MM-kisoissa näytti, että Välilän ikä alkaa jo näkyä, mutta olympiakaukaloissa moisesta ei ollut tietoakaan. Siinä missä 43-vuotiaan Teemu Selänteen valinta Sotšin olympialaisten parhaaksi pelaajaksi vuonna 2014 perustui enemmän upeaan tarinaan kuin todelliseen dominointiin kaukalossa, oli Välilä aidosti turnauksen parhaita pelaajia. Välilä on vanhan liiton naisjääkiekkoilija, jonka luistelu ja peliasento ovat omintakeisia, mutta asenne, ronskius, mailataito ja maalivainu ovat tiukasti vuotta 2018.
Susanna Tapani
6 ottelua, 2+3=5, 0, 4 min
Tekninen ja viekas hyökkääjä pelasi nousujohteisen turnauksen. Kolminkertainen ringeten maailmanmestari on monipuolisuutensa, lahjakkuutensa ja taitavien käsiensä ansiosta potentiaaliltaan Suomen ykköshyökkääjä, mutta ei yltänyt olympialaisissa aivan parhaaseensa. Naisleijonien juhamattiaaltonen on ratkaisupelaaja hyökkäyspäässä, mutta jakeli toisaalta myös huolimattomia syöttöjä ja aiheutti vaaran paikkoja puolustussuuntaan.
Petra Nieminen
6 ottelua, 3+2=5, +2, 0 min
Suomi-kiekon tuleva supertähti. Jo 18-vuotiaana kypsää pelaamista ja vahva panos hyökkäyssuuntaan. Teki maaleja tärkeissä paikoissa, ja myös erittäin näyttävien suoritusten päätteeksi. Ei arkaile ketään vastaan eikä anna periksi.
Linda Välimäki
6 ottelua, 1+2=3, +2, 4 min
Täytti hyvin roolinsa kakkossentterinä ja kakkosylivoimassa. Naisleijonien kirkkaasti paras aloittaja. Kelpo kiekollisen pelin lisäksi luotettava kahteen suuntaan, mistä osoituksena Välimäen johtama ketju teki tasakentällisin enemmän maaleja kuin päästi niitä tappiollisista USA- ja Kanada-matseista huolimatta. Viimeisteli pronssiottelun voittomaalin.
Venla Hovi
6 ottelua, 1+2=3, +2, 0 min
Kolmatta kauttaan Yhdysvalloissa Manitoban yliopiston joukkueessa pelaava Ilveksen kasvatti pelaa pohjoisamerikkalaisittain: liike säilyy koko ajan ja ajaa vauhdilla maalille. Ongelmana ollut yksipuolisuus, voisi olla aktiivisempi kiekollisessa pelaamisessa. Korean kisoissa onnistuikin aiempaa paremmin kokonaisvaltaisessa hyökkäyspelaamisessa.
Noora Tulus
6 ottelua, 0+2=2, -1 0 min
Energinen hyökkääjä, joka täytti paikkansa kolmosketjussa. Hyökkäyssuuntaan tehot jäivät piippuun, vaikka ylivoimavastuutakin oli tarjolla. Hyvä laukaus ja pelintekotaidot, mutta tarvitsee vielä aavistuksen lisää röyhkeyttä otteisiinsa, jotta tulosta alkaa tulla maajoukkuetasolla.
Tanja Niskanen
6 ottelua, 0+0=0, 0, 6 min
Taisteleva kahden suunnan sentteri, joka otti roolia myös hyökkäyspäässä, mutta jäi tällä kertaa ilman tehoja. Aavistuksen vaisu turnaus, mutta oma pää pysyi hyvin puhtaana.
Emma Nuutinen
6 ottelua, 1+1=2, -3, 0 min
Alkaa lunastaa aikanaan asetettuja suuria odotuksia. Kolmosketjun lisäksi nappasi paikan myös ykkösylivoimasta. Tehopisteet 1+1 olivat hitusen alakanttiin kelpo peliesitykseen nähden, sillä oli rakentamassa useaa maalitilannetta. Fyysinen, suoraviivainen hyökkääjä, jolla myös kiekollista taitoa.
Annina Rajahuhta
6 ottelua, 0+1=1, 0, 0 min
Roolinsa täyttänyt haalarinainen. Urheilullinen ja nopea luistelija, jonka kiekollinen anti hyökkäyssuuntaan on olympiatasolla rajallista. Aktiivinen ja positiivinen somehahmo, jonka myötä on tunnetumpi ja kokonaisuutena vielä peliesityksiäänkin arvokkaampi hahmo suomalaiselle naiskiekolle.
Sara Säkkinen
6 ottelua, 0+0=0, 0, 6 min
Hoiti roolinsa nelosketjun sentterinä pääosin vahvasti, vaikka muutamia virheitäkin sattui. Fyysisenä pelaajana tuntuu ajoittain kärsivän tiukasta tuomarilinjasta kontaktipelaamisen suhteen. Vasta 19-vuotias sentteri pelasi jo kolmansissa aikuisten arvokisoissaan, ja lisää lie tulossa.
Sanni Hakala
6 ottelua, 1+0=1, +1, 0 min
Naisleijonien energinen vauhtikone. Kun nelosketju otti roolia hyökkäyspäässä, Hakala oli yleensä näkyvästi esillä. Onnistui maalinteossa Ruotsia vastaan. Tulevaisuuden luottopelaaja, joka ei arkaile, vaikka onkin pienikokoinen.
Saila Saari
6 ottelua, 0+0=0, -1, 0 min
Pelasi nelosketjun neljästä naisesta pienimmät minuutit. Energistä pelaamista, kun paikka tuli, mutta ei pystynyt ihmeisiin vähäisellä peliajalla. Hyökkäyspotentiaalia on, se vain pitää saada esiin paremmin myös maajoukkueessa.