Virta: ”Pelikuri ja peli-ilo eivät ole toisiaan poissulkevia asioita”

LIIGA / Artikkeli
Paljon on mietittävää.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Porin Ässien alkukausi on ollut vaikea. Peli varsinkin vieraskentällä on ollut melko tuskaista puurtamista ilman onnistumisia.

Ässien päävalmentaja Pekka Virta analysoi joukkueen tilannetta Ässät-TPS-ottelun otteluinfossa.

- Jokainen joukkue kohtaa omat vaikeutensa ennemmin tai myöhemmin, niiden kanssa on vain opittava elämään, toteaa ässävalmentaja.

- Joukkueen ilmapiiri on kuitenkin hyvä. En ole havainnut sellaista, ettei kiinnosta tai huvita tehdä asioita.

"Kun kunnolla tulee nenille, alkavat neuvot ja ohjeet kelvata."

Patapaitojen runkopelaajiin kuuluvan Tapio Sammalkankaan poissaolo on näkynyt karulla tavalla kentällä. Lisäksi Shaun Heshkan paikkaajaksi hankittu Colby Cohen palasi takaisin Yhdysvaltoihin.

- Sammalkankaan ja Cohenin tilanne muokkaa pelaamista. Heidän poissaolonsa tarkoittaa monelle pelaajalle liian suurta kuormitusta. Se taas näkyy virheinä.

- Cohenin tilanne on osa lätkäelämää. Tässä ollaan koko ajan oltu pienessä käymistilassa, mutta ongelmakohtia korjataan. Ei ole syytä hätäillä eikä antaa draaman levitä liian suureksi. Pelikuri ja peli-ilo eivät ole toisiaan poissulkevia asioita.

On myönnettävä, että ässäpakan kanttia on koeteltu myös mitä ihmeellisimmillä pomppumaaleilla. Virta ei silti näe sitä vain huonona tuurina.

- Kun katsoo maaleja, joita meille on tehty, siellä on mukana aika kummallisiakin osumia. Ne ovat kuitenkin seurausta siitä, että itse peli on epätasapainossa.

- Oman alueen puolustuspelissä on ongelmia. Kun pysymme pelisuunnitelmassa, pystymme pelaamaan vieraissakin ihan hyvin. Jos taas jäämme paineen alle, kärsivällisyys ei riitä, vaan sitä tässä ollaan opeteltu. On selviydyttävä vastustajan hyvistä hetkistä pelin aikana, jokaisella joukkueella on vahvat hetkensä peleissä.

Jos tappiot ja epäonnistumiset käsitellään oikein, niissä on mahdollista nähdä myös pohja menestykselle. Ässien viime kausi toimii loistavana esimerkkinä siitä, kuinka vaikeuksista noustaan voittoon.

- Kun kunnolla tulee nenille, alkavat neuvot ja ohjeet kelvata. Olen sen huomannut näiden vuosien aikana, jotka olen jääkiekon parissa toiminut miesten tasolla.

- Peliin liittyvissä asioissa olemme samalla sivulla, mutta jokainen tappio toki alentaa lähtötasoa, pohtii Virta.

» Lähetä palautetta toimitukselle