Kiekko-Espoon kotiavauksessa osunut Ottoville Leppänen: "Aina kun tuon paidan vetää ylle, saa olla ylpeä"

LIIGA / Haastattelu
Ottoville Leppänen onnistui läpiajosta.
Kiekko-Espoon uuden tulemisen kotiavaus Liigassa päättyi tappioon. Tunnelma ottelussa oli hieno, jota espoolaisten avausmaalin tehnyt Ottoville Leppänenkin kehui. Hyökkääjää harmitti ottelun tulos, mutta hän näki joukkueen ongelmakohdat.

Espoossa pelattiin liigakiekkoa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2016. Ottelu HIFK:ta vastaan oli loppuunmyyty, eli yleisömäärä oli 6982. Molempien kannattajien leiristä pidettiin hyvää meteliä, ja se tuntui myös kentälle.

− Tunnelmahan oli parasta mahdollista. Täysi kotikaupungin kotiareena, se oli mahtavaa. Meidän fanit pitivät hyvää mekkalaa ja oli tosi nastaa, Kiekko-Espoon hyökkääjä Ottoville Leppänen totesi.

Leppänen on yliopiston käynyt espoolaiskasvatti, joka pelasi viime kaudella kaksi ottelua Kiekko-Espoon Mestis-joukkueessa toivuttuaan loukkaantumisesta. Nämä ottelut pelattiin kuitenkin Kajaanissa ja Iisalmessa, joten sarjaottelu kotikaukalossa oli ennen tätä kokematta.

− Viime kaudella pääsin käymään loukkaantumisen jälkeen. Sekin oli hieno asia, kun kotikaupungin edustusjoukkueessa haluaa aina pelata. Se oli hieno jakso ja nyt on vielä parempaa, kun saa olla koko ajan mukana. Aina kun tuon paidan vetää ylle, saa olla ylpeä ja sitä pitää edustaa hyvin, Leppänen kiittelee.

Leppänen nostatti tunnelmaa tekemällä läpiajosta Kiekko-Espoon 1−1-tasoitusmaalin toisessa erässä. Maali oli siten ensimmäinen kotimaali uuden tulemisen aikana Liigassa.

− Hyvä vastahyökkäys siinä meiltä. Katsoin, että sain kiekon ja pääsin yksikseni. Aika klassinen kilvelle alas. Kivaa on tehdä maaleja, mutta kolmea pistettä tästä lähdettiin hakemaan, ja se jäi nyt tulematta, joten kyllä se vähän syö.

Kunnolla kiinni sarjaan

HIFK otti molemmista viikon kohtaamisista täydet pisteet. Leppänen osasi antaa mielipiteensä siitä, missä asiassa helsinkiläisjoukkue oli ratkaisevasti edellä, jotta pelit kääntyivät heille.

− Sanotaan, että kriittiset kamppailut HIFK voitti ja laittoi siitä pari maalia. Siinä meillä on tekemistä, mutta otettiin askel oikeaan suuntaan verrattuna tiistaina. Vielä ei ollut aika, mutta onneksi on 58 peliä jäljellä.

Espoolaisia odottavat nyt hieman arkisemmat ottelut, kun lauantaina tie vie Turkuun TPS:n vieraaksi. Ensi viikolla edessä on kaksi kohtaamista Jukureita vastaan ja niiden välissä SaiPa-kohtaaminen Lappeenrannassa.

− On hyvä, että päästään heti kunnolla kiinni tähän sarjaan. Turussa oli kova harjoituspeli reilu viikko sitten. Siellä on kova ja nälkäinen nippu vastassa, ja ensi viikolla on kiva päästä Mikkelissä käymään, mutta otetaan ne Kiekko-Espoon vuosituhannen ensimmäiset liigapisteet Turusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle