Roope Taponen kävi kuumana Espoon sumussa: "Ihan katastrofi"

LIIGA / Haastattelu
Roope Taponen kävi kuumana ja nappasi voiton.
HIFK:n tähtivahti Roope Taponen kaatoi Kiekko-Espoon haaveet kauden avausvoitosta perjantain iltaottelussa. Ottelun kulkua vaivannut sumu sai Taposen tunteet kuumenemaan. Ottelun jälkeen Taponen muisteli myös lämmöllä omaa aikaansa Kiekko-Espoossa.

Kiekko-Espoon Liigataipaleen kotiavaus sai vierasjoukkue HIFK:n kannalta onnellisen lopputuloksen, kun se onnistui voittamaan espoolaiset 3−2. Ottelun kulkua väritti etenkin avauserässä pelaamista häirinnyt sumu, ja ottelu keskeytettiinkin hetkeksi kahteen otteeseen. Helsinkiläisten maalivahti Roope Taponen kertoi sumun olleen niin sankka, ettei pelaajia meinannut erottaa omiksi ja vastustajiksi.

− Kiekko kun oli ensimmäisessä erässä omalla siniviivalla, niin sitä ei nähnyt. Kun se tuli sinisen ja ringetteviivan väliin, sitten se tuli sieltä. Huomasi ehkä punaisen ja sinisen välistä, että oliko oma vai vastustajan pelaaja. Oli se aikamoinen show, Taponen kertoi ottelun päätyttyä.

Tuomaristo määräsi avauserän alkupuolella pelaajat luistelemaan kaukaloa ympäri, jotta areenan ilma liikkuisi. Taponen itse viittilöi tuomareiden suuntaan juuri ennen määräystä.

− Kävin hiton kuumana, että hoitakaa tämä kondikseen. En muista, mitä (sanoin), mutta jotain sellaista, ettei tuolla voi pelata. Menee vaaralliseksi pelaajille, kun he törmäilevät siellä.

Taposelle sumu tuli yllätyksenä, kuten alkulämmöillä poikkeuksellisen hyvältä vaikuttanut jää.

− Olin ihan shokissa jäälämmöillä, että kuinka hyvä jää oli. Se oli todella hyvä. En tiedä, oliko jotain alkushow'ta tai muita systeemeitä, niin en tiedä, mitä siinä sitten tapahtui. Saman tien, kun hyppäsi ensimmäiseen erään, niin ihan katastrofi, sen huomasi heti.

Vaikka Taponen on pelannut Mestistä Kiekko-Espoossa, ei hän Metro-areenalla ole koskaan itse kokenut vastaavaa.

− Pari vuotta sitten Zell am Seessä pelattiin joku Red Bull -turnaus, ja siellä oli vähän samanlainen, mutta tämä oli vähän sitäkin pahempi.

− (Espoossa) ei ole ollut vastaavaa. Kävin viime vuonna katsomassa Kiekko-Espoo−Jokerit-pelin. Silloin oli sumua, oli meininkiä ja aika saman oloinen matsi. Silloin en pelannut, mutta se oli varmaan lähimpänä tätä. Silloin kuin pelasin, niin ei ollut lähellekään tällainen show ja meininki.

Kiitollisuus mielessään K-Espoo-ajastaan

Taponen pelasi Kiekko-Espoossa kaksi hänen uransa kannalta tärkeäksi muodostunutta kautta. Siirryttyään Joensuusta takaisin HIFK:hon ei hän ollut vielä valmis Liigaan. Mestis-ottelut tulivat oikeaan aikaan.

− Olen kiitollinen, että sain olla täällä pari vuotta, sillä ne vuodet tekivät minulle hyvää. En ollut valmis siirryttyäni Jokipojista takaisin IFK:hon. Sain mahdollisuuden tulla tänne heidän (Kiekko-Espoo) nostua Suomi-sarjasta Mestikseen, joten olen kiitollinen siitä, että olen saanut pelata täällä. Tuolla on pari tuttua koutsia ja heitä vastaan on makea pelata. Se merkitsee paljon.

Paikallispelien tunnelma on ollut Taposelle mieleenpainuvaa. Enää helsinkiläisten ei tarvitse katsoa kateellisena Tampereen suuntaan, kun puhutaan paikallisväännöistä.

− On se iso juttu Liigalle ja muutenkin. Siistiä kun mekin päästään pelaamaan paikallispelejä. Nyt on vain Tampereen herrat pelanneet vastakkain, ja ne ovat olleet sillä tavalla Liigan makeimpia pelejä. Kyllä on siistiä, kun saadaan tällainen meininki halliin. Makeeta, kun meidän fanit pitää ääntä ja Espoon fanit pitää ääntä. Hyvä, kun kuulee omia ajatuksia. Makea pelata tuollaisessa ympäristössä.

Paikallispelien tunnelman Taponen rankkaa korkealle.

− Kyllä tämä menee pleijareihin, lähelle ainakin. Ehkä ei kentällä vielä niin, koska vähän vielä tunnustellaan. Muuten show ja yleisö menee lähelle, ellei jo playoff-tasoon.

HIFK:n kauden aloitus on ollut hyvä. Taposen mukaan jokainen piste on jo tässä vaiheessa kautta tärkeä, vaikka edessä onkin vielä 58 ottelua.

− On lähtenyt oikeaan suuntaan. Meillä on hyvä potentiaalinen joukkue kasassa. Tärkeät kaksi suunnannäyttäjää tästä, että saadaan vähän huonommallakin pelillä kairattua voittoja. Näitä pitää ottaa, sillä viime kausista on opittu, että yksi tai kaksi pistettä voi ratkaista, oletko nelonen vai seiska. Nämä ovat tärkeitä voittoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle