Tapparan konkarien huutelut eivät hetkauttaneet Koivua − "Minä käänsin vain selkäni, ja lähdin menemään"

LIIGA / Haastattelu
Aatos Koivu teki Tampereella liigauransa ensimmäisen tehopisteen.
Kuva © Jarno Hietanen
Aatos Koivu käänsi selkänsä Veli-Matti Savinaisen huutelulle. TPS:n peliin hänellä on täydellinen luotto tällä hetkellä.

Nokia-areenan uumenissa TPS:n pukukopissa soi Tapparaa vastaan pelatun voitokkaan Liigan avausottelun jälkeen John Denverin legendaarisesta Country Roads -kappaleesta tehty after ski -versio. Liigauransa viidennessä pelissä avauspisteensä tehoillut Aatos Koivu ei suostunut paljastamaan sitä, kuka on pukukopin DJ.

− Meillä on monenlaisia kappaleita käytössä, ja tämä oli yksi niistä. Näytti ainakin jengi syttyvän, Koivu hymyili.

Legendaarisen jääkiekkosuvun kasvatti oli tyytyväinen ottelun jälkeen. Voitto avausottelusta tuli pidemmän kaavan mukaan voittomaalikilpailussa.

− Loimme ensimmäisessä erässä paljon maalipaikkoja, ja samaan aikaan olimme sitkeitä puolustuspäässä, Koivu analysoi.

Johtomaali oli Koivun kentällisen käsialaa, ja 18-vuotiaalle TPS-kasvatille merkattiin liigauran ensimmäinen tehopiste Topias Haapasen maalissa.

− En käsittänyt heti sitä, että se meni sisään. Kun kaverit nostivat kädet ilmaan, niin nostin sitten itsekin, Koivu kertasi tilannetta.

Haapasen lisäksi Koivun kentässä pelaa Robin Keihäs. Hyökkääjä kehuu kolmikon peliä, ja on tyytyväinen kaikkien työmoraaliin.

− Meillä kaikilla on taitoa pysyä kiekossa, ja tehdä sillä myös asioita hyökkäyspäässä. Mielestäni olemme myös hyviä puolustuspäässä, ja ennen kaikkea meillä on halu tehdä töitä siellä. Keskustelemme paljon vaihdoista ja muista asioista, Koivu kertoi.

Tiistain vastustajassa Tapparassa pelaa paljon kokeneita pelimiehiä, jotka osaavat myös erilaisia temppuja, joilla nuorten miesten pelin voi saada sekaisin. Koivu ei välittänyt vastustajan ärsytysyrityksistä.

− Välillä sieltä Veli-Matti Savinaiset ja muut jotain huutelivat, mutta minä käänsin vain selkäni, ja lähdin menemään, Koivu naureskeli.

Pikkuleijonissakin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime keväänä esiintynyt Koivu ei tosin suostunut paljastamaan, että mitä hänelle huudeltiin. 

Turkulaisten tekemiseen Koivu on erittäin tyytyväinen tällä hetkellä. Turussa kesäharjoittelun suorittanut nuorukainen kertoo olevansa erinomaisessa kunnossa tällä hetkellä.

− Harjoituksissa jokainen antaa kaikkensa kaikissa treeneissä. Kaikki ovat kiinnostuneita olennaisesta tässä hommassa, ja me keskitymme siihen. Minulla on myös omaan peliini kova luotto, ja sitä edesauttoi säännöllinen kesätreeni, Koivu kertoi.

Turkulaisten päävalmentaja Tommi Miettinen tunnetaan vaativana valmentajana, ja Koivulla on pelkästään hyvää sanottavaa hänestä.

− Tommilla on erittäin iso halu voittaa, ja se näkyy. Hän on valmis tekemään mitä vaan, että voitamme. Samaan aikaan hän osaa keskittyä olennaiseen oikealla tavalla, niin kuin tällä tasolla pitääkin tehdä, Koivu hehkutti valmentajaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle