Tuomas Salmela otti TPS:n voittomaalin piikkiinsä − "Pelin vaade nousee koko ajan"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Salmela saa vastuuta Ilves-puolustuksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tuomas Salmela urakoi Ilveksen takalinjoilla isoja minuutteja kauden tärkeimmillä hetkillä. Vahva kamppailija huomauttaa, että tupsukorvat nostivat tasoaan huomattavasti tappiosta huolimatta. Mikael Pyyhtiän iskemän jatkoeräosuman puolustaja otti kontolleen.

TPS:n maaliruisku Mikael Pyyhtiä pääsi karkaamaan Ilves-puolustukselta ja luritti kiekon ohi maalivahti Marek Langhamerin kolmannen välieräottelun jatkoerässä. Puolustaja Tuomas Salmela oli tupsukorvilta jäällä, kun ratkaisu syntyi.

− Tämä peli pitää nollata. Pelin vaade nousee koko ajan. Viimeinen maali meni piikkiini. Siitä pitää ottaa opiksi ja pelata turvallisemmin tuollaisissa tilanteissa, Salmela ruoti tilannetta, jossa TPS-hyökkääjä polki hänen ohitseen keskialueella.

Jälleen kerran Ilves ja TPS mittelivät tasaväkisesti ja voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoerästä.

− Tasaista vääntämistä ja molemmilla oli omat hetkensä. Olisimme voineet naulata pelin itsellemme, sillä loimme hyvin paikkoja. Johdimme kaksi kertaa, joten meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli. Kaveri on tehokas ja hyvä. Pieniin juttuihinhan nämä ratkeaa.

Syitä johtoaseman hupenemisiin Salmela ei osannut eritellä. Tilanteet tulevat nopeasti ja pienet asiat vaikuttavat kenttätapahtumiin.

Ilves hävisi TPS:lle välierien toisessa ottelussa Turussa tylysti 6−0. Salmelan sanoin esitys tuossa pelissä oli surkea.

− Iso tasonnosto siihen nähden, mutta tiesimme sen tekevämme. Huomenna ei ole helppo paikka pelata Turussa, mutta pitää olla vaan valmiimpi kuin kakkospelissä.

Salmela on urakoinut Ilveksen takalinjoilla yli 20 minuutin iltapuhteita läpi pudotuspelien. Vahva kamppailija on saanut Jouko Myrrän valmennusryhmältä luottoa.

− Olen nauttinut äärettömän paljon ja on ollut mukava pelata.

Turkulaisten ykkösketju, jossa pelaavat Pyyhtiä, Juuso Pärssinen ja Markus Nurmi on ollut välierissä kovassa lennossa.

− Kovaa on kyllä. Pärssisen ketjun voi nostaa erityisesti esille, sillä he ovat huippupelaajia ja pelaavat hyvin yhteen. Koko ajan saa olla hereillä, kun he ovat kentällä. Täytyy ottaa heiltä aika ja tila pois, Salmela pohti.

Ilveksen ja TPS:n välinen välieräsarja jatkuu huomenna keskiviikkona Turussa neljännellä osaottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle