Vauhdikas avausviikko ei ole huimannut paraatipelastuksia Turussa esittäneen Petteri Rimpisen päätä

LIIGA / Haastattelu
Petteri Rimpinen on torjunut espoolaismaalilla kylmänviileästi.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoon maalivahtitilanne sai yllättävän käänteen Liigan avausviikolla, kun 18-vuotias Petteri Rimpinen kantoi suurimman torjuntavastuun sinipaitojen maalilla. Rimpinen ei ole ottanut paineita tiukoista peleistä, vaan nauttii kilpailutilanteesta.

Kiekko-Espoo avasi Liigan voittotilinsä Turkuhallin lauantai-illassa kaatamalla TPS:n voittomaalikilpailussa 3–2-lukemin. Espoolaisten maalilla kiekkosyksyn yllätyspommia virittelevä maalivahti Petteri Rimpinen toteaa, etteivät seuran ensimmäiset pääsarjapisteet kahdeksaan vuoteen tulleet helpolla.

– Ottelu oli vähän sellainen vuoristoratamainen, Rimpinen naurahtaa. 

– Alku oli todella vaikea, olisikohan siinä ollut yksi torjunta ja kaksi päästettyä ennen erätaukoa. Tulimme toiseen erään uudella ilmeellä ja viimeisessä erässä pelasimme kokonaisvaltaisesti hyvin sekä kampesimme pelin tasoihin. Siihen päälle rankkarivoitto, niin mikäs sen parempaa?

Vaikka kotijoukkue kaatoikin uransa ensimmäisen vierasottelun aloittaneen Rimpisen niskaan kylmää vettä jo aikaisessa vaiheessa, nousi 18-vuotias vahvasti peliin mukaan pukukoppipuheiden avulla.

– Ei se ollut hirveän hyvä tilanne, mutta ei siinä auta muukaan kuin pumpata jätkien kanssa keskenään kopissa. Onneksi sain joukkuekavereiltani paljon tukea.

24 kertaa kiekon eteen venynyt vahti jakaa kunniaa loppukiristä hänen edessään pelanneelle joukkueelle.

– Tämä on kyllä todella sisukas joukkue ja kopissa on hyvä sekoitus kokeneita ja nuorempiakin jätkiä. Joukkueella on todella hyvä henki etenkin nyt, joten tästä on hyvä jatkaa.

Koivu kaatui paraatitorjunnalla

Itse ottelussa Rimpinen esitti kaksi kappaletta paraatitorjuntoja. Kolmannessa erässä hän nollasi nokikkain hänen kanssaan karanneen Lukas Wernblomin torjunnalla, joka herätti kunnianosoituksia myös Turkuhallin mustavalkoisesta leiristä. Rimpinen itse kuittaa tilanteen kylmänviileästi.

– Se oli nopea 2–1-hyökkäys, jossa liikuin myöhässä hänelle pelattuun poikkisyöttöön. Sitten Wernblom veikin kiekon takaisin vielä rystylle, joten jouduin viemään sinne aivan kaiken, mitä minusta löytyi. En edes muista tarkkaan, mihin kiekko osui, mutta iso koppi se kuitenkin oli.

18-vuotias kohahdutti uudelleen voittomaalikilpailussa, jossa hän torjui ikätoverinsa ja entisen joukkuekaverinsa Aatos Koivun viraaliksikin nousseen harhautuksen. Vaikka itse tilanteen jälkeen Rimpinen poistui maaliltaan kylmänviileästi, paljastaa hän naljailleen Koivun kanssa ottelun jälkeen.

– Sanotaan näin, että kävimme tilannetta hieman läpi kättelyjonossa, Rimpinen virnistää.

– Sehän oli se hänen perusharhautuksensa, joka löytyy myös Instagramista. Ajattelin, että hän yllättäisi minut jollain muulla, mutta parempi näin.

Vastoinkäymiset ja tutkapari vahvistavat

Rimpinen on noussut kiekkoilevan Suomen tietoisuuteen raketin lailla kuluvan kalenterivuoden aikana. 18-vuotias totesi jo keväällä itseluottamuksensa olevan huippukorkealla, mutta Liiga-nousun myötä tilanne on uudenlainen. Muun muassa kevään U18 MM-kisojen karu loppu on kehittänyt nuorta vahtia entistä vahvemmaksi.

– Siitä viime keväästä on ollut erittäin hyvä jatkaa, mutta myös siksi, että minulla oli kesällä hieman vastoinkäymisiä. Koen, että ne ovat vain kasvattaneet minua ja olen saanut lisää motivaatiota.

Kirkkonummelainen sai Liigan avausviikolla jopa ennakko-odotuksista poiketen hurjasti vastuuta. Kiekko-Espoon ruotsalaisvahti Marcus Hellgren-Smed luisteli tolppien väliin kauden avausottelussa Helsingissä, mutta Rimpinen korvasi hänet jo toisen erän alussa, eikä hän ole luistellut maaliltaan pois sen jälkeen.

18-vuotias rauhoittelee itse puheita siitä, että hän olisi nappaamassa joukkueen ykkösvahdin viitan edes vähitellen.

– Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, vaikka olenkin saanut paljon vastuuta.

– Olen silti tyytyväinen saamaani vastuuseen, ja pyrin mahdollisimman hyvin jatkamaan samaa rataa.

Koska maalivahtikysymys on yhä avoinna, vallitsee espoolaisten maalilla kilpailutilanne. Rimpinen näkee kuitenkin vain hyötyvänsä tilanteesta kokeneemman Hellgren-Smedin siiven alla.

– Meillä on Marcuksen kanssa hyvä meininki ja uskon, että pystymme kumpikin pelaamaan paljon vahvoja pelejä. Meillä on hyvä maalivahtikaksikko, ja pumppaamme toisiamme harjoituksissa aktiivisesti. Välillämme oleva kilpailutilanne on terve, joten emme me siellä käy toisiimme käsiksi.

– Olemme tietysti aika erilaisissa tilanteissa, sillä hän on minua 12 vuotta vanhempi. Istumme kopissa vierekkäin ja juttelemme paljon pelistä ja arjesta yleisesti. Välejämme auttaa myös se, että puhun hieman ruotsia.

Median paine ei tunnu missään

Meidän ei ole tarvinnut miettiä, mitä mieltä media on meistä.

Rimpisen avausviikkoon kuului vajaa 40 minuutin peli loppuunmyydyllä Nordiksella, loppuunmyyty kotiavaus Espoossa ja äänekkään 6000-päisen turkulaisyleisön eteen luistelu. Kylmänviileänä persoonana mainetta niittävä Rimpinen ei tapojensa mukaisesti ole stressannut kovista paikoista.

– Sanotaanko näin, että jo viime kaudella tuli miltei yhtä hienoja pelejä vastaan, kun pelasimme loppuunmyydyn pelin Jokereita vastaan. Ne ovat todella hienoja pelejä ja olen oikeastaan tottunut niihin jo. Etenkin kun kannattajamme ovat vahvasti tukena joka päivä.

Myös media on pureutunut vahvasti Kiekko-Espoon Liiga-paluuseen. Joukkueen ympärillä on ollut valtava valokeila jo pitkään, mutta Rimpinen tyrmää väitteet siitä, että huomio olisi vaikuttanut joukkueen otteisiin jäällä.

– Emme ole keskittyneet niinkään median hypeen, vaan keskittymisemme on ollut vain omassa tekemisessämme. Meillä oli kuitenkin todella haastava alku, kun kohtasimme HIFK:n kahdesti ja nyt vielä TPS:n. He ovat kuitenkin todella laadukkaita joukkueita, joten viikko ei ole ollut helppo, mutta olemme silti taistelleet lujasti ja olleet joka pelissä mukana. Se on tärkeintä.

– Meidän ei ole tarvinnut miettiä, mitä mieltä media on meistä, Rimpinen päättää itsevarmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle