Antti Ore torjui Bluesille ensimmäiset tuliaiset Helsingistä

LIIGA / Haastattelu
Ore torjui toisen voiton putkeen.
Kuva © Jussi Kivimäki
Blues voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Helsingissä. Espoolaisveskari Antti Ore koppasi 27 kiekkoa. Hän on ottanut pelaavan maalivahdin roolista tukevan otteen.

Espoo Blues otti tiistaina kauden neljännen kolmen pisteen potin vieraskaukalosta. Potti tuli liigakärki Jokereilta, jolle häviö oli vastaavasti kolmas kotona.

- Tosi hyvät fiilikset, pelasimme hyvän jääkiekkopelin. Kävimme asiat läpi ja opiskelimme mitä täällä meni viimeksi vikaan. Saatiin ne kuntoon, uskalsimme pelata tiiviimmin trapissa. Takana oli tosi helppo pelata, maalivahti Antti Ore maisteli voittoa.

Ottelu oli loukkaantumisestaan toipuneelle Orelle toinen putkeen. Hän torjui toisen voiton, ja päätti espoolaisten pitkän vuoristoradan. Viimeksi Blues voitti kahdesti perätysten syyskuun 30. ja lokakuun 5. päivänä.

Alkukaudesta Ore jäi Juuso Riksmanin varjoon. Joulukuussa Oren oli tarkoitus saada lisää vastuuta, mutta nilkka vääntyi vierasottelussa HIFK:ta vastaan.

Muutaman viikon kuntoutusjakso ei luonnollisesti ollut mielekkäintä tekemistä keskellä kiekkokautta.

- Pitkiä päiviä painettiin pyörän selässä ja punttisalilla. Sitten kun pääsi jäälle, niin oli se aikamoinen piristysruiske, vaikka vaan koppasi kiekkoja pystyssä, Ore hymähtää.

Nuorille puolustajille kehut

Bluesin takalinjoilla on viime peleissä pyöritetty rotaatiota. Joukkueella on yhdeksän tervettä pakkia. Tänään Joonas Valkonen oli pudotettu pois hyvästä pelistä huolimatta ja Niklas Tikkinen pelasi toisen erinomaisen pelin putkeen.

Valmentaja Mikko Saarinen antoi kehunsa Tikkiselle, mutta muistutti, että nuorien pelaajien kanssa pitää katsoa ohjelma viisaasti. Siksi myös Valkonen oli tänään miehekkäistä otteista huolimatta sivussa.

- Joskus nuorellekin pelaajalle tulee se huono peli. Pitää olla kaukaa viisas. Yritämme pitää kaikki pelissä mukana. Ehkä jossain vaiheessa myös Tikkiselle pieni breikki, ja sitten uudestaan mukaan. Ennemmin tai myöhemmin itse kullekin se huonompi päivä kuitenkin tulee. Mutta ei nyt tietenkään maalata liikaa piruja Tikkisen seinälle, Saarinen naurahti.

- Tosi hyvää peliä. Kumpikaan (Valkonen ja Tikkinen) ei hätäile kiekon kanssa. He uskaltavat pelata ja puhettakin tulee ihan hyvin, niin kommunikointi pelaa, maalivahti Ore puolestaan sanoi.

Liigadebyyttinsä vuosi sitten samassa hallissa tehnyt Ore levitteli käsiään hämmästyneenä Jokerien 2-1-maalin jälkeen.

- Kaksi pelaajaa paini siinä ja jomman kumman jalasta otti ikävästi suuntaa, enkä kerennyt enää mukaan. En ole varma mihin osui enkä ole kysynytkään, näitä menee välillä, Ore kertoi.

Juuso Riksmanin ollessa sivussa Orella on hyvä paikka kaapata ykkösmaalivahdin tontti loppukaudeksi. Näyttöjä kaivataan myös ensi kautta ajatellen. Ore nyökkäilee.

- Ilman muuta. Hyvin on nyt nämä pari peliä lähteneet käyntiin. Mutta uskon, että meille kaikille tulee vielä pelejä, kun on kolme hyvää veskaria. Pelataan ne pelit, mitkä pääsee pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle