Kerhon kahden maalin mies: ”Olimme iholla koko ajan”

LIIGA / Haastattelu
Jere Sallinen pääsi tuulettelemaan Jokerit-pelissä kahta osumaansa. Tässä mies juhlii joukkuetovereidensa Eric Fehrin ja Dan Spangin kanssa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK päihitti torstaina Jokerit lukemin 3-2. Kerhon ratkaisevan maalin harhautteli voittomaalikilpailussa kanadalainen Eric Fehr. Fehrin lisäksi pelin osumatilastoihin merkittiin oranssipaidoista myös Jere Sallinen. Sallinen laukoi lätyn reppuun kahdesti.

Kahden häkin mies Jere Sallinen osasi kertoa syyn HPK:n voittoon.

– Teimme hyvin töitä. Pelasimme fyysisesti ja kaverit eivät päässeet hyökkäysalueelle tekemään sitä, mitä he osaavat parhaiten siellä tehdä. Olimme iholla koko ajan, Sallinen näki.

– Jokereilla on taitavia äijiä, mutta ne eivät päässeet pelaamaan siten, kuin olisivat parhaimmillaan voinneet.  

Pallokerho päihitti Jokerit lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Rankkareilla hämeenlinnalaisten ratkaisevan niitin taiteili joukkueen kanadalaisvahvistus Eric Fehr.

Oranssipaitojen voiton siemenet piilivät tarkassa puolustuspelaamisessa niin kuin Sallinen sanailikin. Myös HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli laiturin kanssa samoilla linjoilla.

– Voittamisemme perustui kaikkien viisikkojen vahvaan puolustuspelaamiseen, Selin alleviivasi.

Jokerit on tosi taitava joukkue

Kevyesti oranssipaidat eivät päässeet puolustuspelaamisessaan narreja vastaan. Viliseehän Jokereissa Erik Karlssonin, veljespari Ilari ja Valtteri Filppulan sekä Steve Mosesin tasoisia tähtiä.  

– Jokerit on tosi taitava joukkue, maailman luokan tähtiä täynnä. Oli oltava koko ajan hereillä. Pelasivat ammattimaisesti. Paljon jouduimme tekemään töitä voiton eteen, Sallinen kommentoi.

Niin, HPK uurasti kovasti hommia Jokereita vastaan ja se poiki hedelmää. Pallokerho kykeni viemään koitoksen Jokereita vastaan aina rankkareille asti ja harhauttelemaan siellä itselleen kaksi pistettä.

Kokonaisuudessaan Kerho kamppaili stadilaisia vastaan hienosti ja nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Samalla HPK katkaisi Jokereiden neljän pelin voittoputken.

Hämeenlinnalaisten luotsi Ari-Pekka Selin oli matsin jälkeen tyytyväisellä tuulella. Kaatuihan torstaina sarjan nykyinen kolmosjoukkue.

– Emme ole ihan näin hyviä otteluita aiemmin pelanneet vaikka olemmekin voittaneet. Mainio suoritus meiltä alusta loppuun. Pystyimme haastamaan tuon tason joukkueen, Selin suitsutti.

Yksi avaintekijöistä Kerhon kahteen pisteeseen oli joukkueen mainio viisikkopelaaminen. Koko joukkue puolusti laadukkaasti Jokereita vastaan.

"Tämä joukkue on kasvanut yhteen"

HPK on koko syksyn ajan loistanut joukkuepelaamisessa. Oranssipaidat ovat yllättävän pikaisesti hitsautuneet yhteen, vaikka joukkue koki viime kauden jälkeen suurremontin.

Tällä hetkellä Kerhossa ei juuri heikkouksia ole. Sikermä on tahkonnut komean syksyn, tiiviinä pakettina. HPK:n pasmoja ei ole sekoittanut edes rivistöihin kesken kauden astelleet lisähankinnat, Johan Larsson ja Eric Fehr.

Selin perustelee joukkueen nopeaa yhteen kasvamista, sillä että oranssiryhmän kasvattamistyötä on ruvettu tekemään jo keväästä alkaen.

– Olemme keväästä lähtien hitsauttaneet joukkuettamme. Joukkueemme on kasvanut yhteen. Ja sitten, kun riveihimme on tullut uusiakin pelureita, niin nekin ovat päässeet hyvin mukaan tähän. Sekin on tärkeä pointti, Selin näkee.

Tällä hetkellä tuo hienosti yhteen hitsautunut HPK marssii vakuuttavalla tahdilla. Hämeenlinnalaiset voittivat torstaina jo kuudennen kerran peräkkäin ja löytyvät sarjataulukon kuudennelta sijalta. 

Lauantaina Pallokerho kamppailee vielä Pelicansia vastaan, ennen maaottelutaukoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle