HPK katkaisi Jokereiden voittoputken

LIIGA / Raportti
Pirteästi pelannut Joonas Rask tekemässä pahojaan HPK-maalilla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa pelattiin hyvätasoinen ja tasainen ottelu, jossa kohtasi kaksi voittoputkessa pelannutta joukkuetta. Helsingin Jokereiden neljän ottelun putki ei saanut jatkoa, kun se taipui Hämeenlinnan Pallokerholle voittomaalikilpailuun asti venyneessä ottelussa. Syksyn yllätysjoukkueisiin lukeutuva Pallokerho nappasi jo kuudennen perättäisen voittonsa.

Avauserässä Jokereiden Markus Hännikäisellä oli hyvä paikka tehdä uransa ensimmäinen liigamaali. Takatolpalta ammuttu laukaus ei kuitenkaan noussut tarpeeksi, ja kiekko pysähtyi HPK-vahti Mika Järvisen patjoihin.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Teemu Eronen sai kaksiminuuttisen kampituksesta, eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Eric Fehr syötti kiekon keskialueella hyvässä vauhdissa olleelle Jere Salliselle, joka ylitti siniviivan ja ampui kiekon vastustamattomasti ohi jokerivahti Frans Tuohimaan.

Hyvistä maalipaikoista huolimatta erässä ei enempää maaleja nähty. Läpiajossa epäonnistuivat niin kotijoukkueen Jesse Saarinen kuin vierailijoiden Joonas Rask.

Kahdesti tasoihin

Kolmannen erän avausminuutilla oli vierasjoukkueen vuoro tehdä ylivoimamaali. Valtteri Filppula tarjoili syötön maalin eteen unohdetulle Riku Hahlille, joka toi kauden ensimmäisellä osumallaan vierailijat tasoihin.

Pallokerho siirtyi neljä minuuttia myöhemmin jälleen johtoon, kun Fehr sai siirrettyä kiekon Petteri Lindbohmin estelyistä huolimatta vapaana olleelle Salliselle, joka ei avopaikassa erehtynyt. Erän puolivälissä Ilari Filppula sai loistosyötön Erik Karlssonilta, mutta Filppulan epäonnistunut laukaus ei uponnut tyhjään maaliin ja tasoitus jäi tekemättä.

Sitkeästi tasoitusta hakenut Jokerit sai haluamansa kolme minuuttia ennen loppua ylivoimalla. Markus Nordlund ampui viivalta ja Nichlas Hardt oli mailoineen välissä, eikä maskissa olleella Järvisellä ollut mahdollisuuksia torjuntaan. Erän lopussa kotijoukkueella oli vielä mahdollisuus hakea täyttä pistepottia ylivoimalla, mutta yritys jäi kovin heppoisaksi.

Jatkoajalla Sallisella oli loistava paikka tehdä hattutemppu, mutta hyökkääjä laukoi kuitenkin avopaikasta ohi maalin. Voittomaalikilpailussa  Järvinen torjui Jokereiden kaikki kolme yritystä ja Fehr teki ainoana maalin, joten kaksi pistettä jäivät Hämeenlinnaan. Tämä oli jo kahdeksas kerta, kun Pallokerhon ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan. Näistä otteluista se on kyennyt voittamaan peräti seitsemän.

Jokerivalmentaja Tomi Lämsä kehui Pallokerhon tiivistä puolustuspelaamista.

- Oli vaikea ilta pelata. HPK puolusti keskialuetta tiiviisti ja siihen asti oli helppo pelata kiekkoa. Sitten kun piti nostaa yksi pykälä ja kiihdyttää kohti maalia, niin ei pystytty rytmiä vaihtamaan ja sen takia suoritus jäi osittain piippuun.

- Ei ehkä oltu riittävän kärsivällisiä kuitenkaan. Reagoitiin kyllä siihen kuinka HPK pelaa, mutta ehkä vähän ruvettiin työntämään ja pakottamaan peliä. Ja se ei kuitenkaan ole se juttu, jolla me parhaimmillaan pelataan. Kaikki kunnia kuitenkin HPK:n tiiviille viisikolle ja erinomaiselle maalivahdille.

HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin jakoi kiitosta pelaajille.

- Tasainen ja hyvä jääkiekko-ottelu. Ei ollut mitään lampilätkää vaan ihan oikeaa miesten peliä. Joukkueelle iso kiitos siitä, että pelisuunnitelma piti alusta loppuun. Tiivis puolustaminen, vastaiskupelaaminen ja yleensäkin maalille pelaaminen. Saatiin hyviä maalipaikkoja tämän tasoista joukkuetta vastaan.

- Äärimmäisen tärkeä voitto taas. Hyvä jääkiekkopeli kaiken kaikkiaan.

Kumpikin joukkue pelaa vielä kertaalleen ennen taukoa. HPK matkaa Pelicansin vieraaksi Lahteen ja Jokerit Lukon vieraaksi Raumalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle