HPK-luotsi sivaltaa: ”Jokerit on tällä hetkellä ylivoimainen”

LIIGA / Ennakko
Jokereiden hyökkäyksessä tahtia lyö SM-liigan pistepörssin vitonen Ilari Filppula.
Kuva © Tomi Hänninen
HPK haastaa torstaina SM-liigan kuumimman joukkueen, Jokerit. Narripaidat isännöivät kuntopuntarin piikkipaikkaa ja ovat viimeksi jääneet kokonaan pisteittä kymmenen peliä sitten. Tällä hetkellä helsinkiläiset porskuttavat neljän matsin voittoputkessa.

Jokereiden huima meno saa HPK-luotsi Pasi Arvosen jopa hehkuttamaan torstain vastustajiaan.  

– Voisi sanoa, että Jokerit on tällä hetkellä ylivoimainen. Heidän materiaalinsa on huikea sarjaamme, Arvonen tykittää.

– Meidän on taisteltava torstaina kovin, että pisteitä saamme, mutta kaikki on mahdollista. Sillä asenteella lähdemme peliin, että katkaisemme Jokereiden voittoputken.

Tuo helsinkiläisten voittoputki on neljän pelin pituinen. Viimeksi Jokerit kiekkoili lähes viikko sitten Ilvestä vastaan. Tupsukorvat narrit päihittivät maalein 2-0.

"He tykkäävät pitää kiekkoa"

Helsingin sikermä on jopa kymmenessä peräkkäisessä kamppailussaan saalistaneet vähintään yhden pisteen. Komean putkensa turvin Jokerit miehittää kuntopuntarin ykköspaikkaa. Puntarin, jossa on huomioitu kymmenen viime ottelua.

Helsinkiläiset ovat pelillisesti mainiossa vireessä. Eikä ihme. Sen verran paljon yksilötaitoa joukkueesta löytyy. Narripaitaa kun pitävät yllään Erik Karlssonin, Ilari Filppulan ja Valtteri Filppulan tasoiset tähdet.  

Kerhon koutsi Arvonen tietää reseptin Jokerien pysäyttämiseen.

– Meidän on parannettava viisikkopeliämme ja saatava Jokereiden vahvuudet pois. Meidän on pelattava erittäin hyvää keskialue- ja puolustuspelaamista, että saamme maailmantähdet kuriin, HPK-valmentaja näkee.

Jokereiden aseet ovat etenkin kiekkokontrollissa ja nopeissa, hallituissa hyökkäyksiinlähdöissä.

– He tykkäävät pitää kiekkoa ja siihen meidän on vastattava erittäin fyysisesti. Meidän on saatava heidän mukavuusalueensa pois, Arvonen kommentoi.

– Meidän on lisäksi saatava heidän nopeat kontrollilähtönsä poistettua. Siihen meillä onkin hyvä suunnitelma torstaiksi. Meidän on hidastettava heidän peliään etteivät he pääse jauhamaan hyökkäyspeliään.

Voimahyökkääjä Rita palaa kehiin

Jos narrilauma pyyhältää komeassa lentokelissä, niin ei huonosti mene hämeenlinnalaisillakaan. Kerholla on päällä jopa Jokereita pitempi voittoputki. Tuo putki on tätä nykyä viiden matsin pituinen. Tiistaina HPK kukisti Ilveksen lukemin 3-2.

Helsinkiläisiä Kerho lähtee kaatamaan satsaamalla tiiviiseen karvauspeliin. Torstain isännät pyrkivät tukkimaan Jokereiden hyökkäyskaistat, ajaa sen myötä stadilaisten hyökkäyksiin lähdöt päätyihin ja pelivälineen saadessaan kääntää nopeasti omia hyökkäyksiään.   

– Pyrimme tukkimaan siniviivojen välit, että helsinkiläiset joutuisivat pelaamaan paljon päädyn kautta. Pääsisimme sen avulla kääntämään peliämme nopeasti, Arvonen lataa.

Jokereita vastaan hyökkääminen ei tuota tulosta kovin helposti. Narrit, kun on liigan yksi parhaimpia joukkueita pelaamaan omassa kenttäpäädyssään. Tästä kielii jo se nippelitieto, että Jokereiden verkko on heilunut tällä kaudella toiseksi vähiten liigajoukkueiden maaliverkoista.

– Jokerit on erittäin hyvä joukkue puolustamaan etenkin keskustaa. Sinne meidän on lyötävä romua heitä vastaan. Meidän on vain pakko päästä keskustaan maalivahdin eteen tekemään töitä, Arvonen näkee.

Terveystilanne hämeenlinnalaisilla on mainio, sillä sairastuvalla loikoilee vain sormimurtuman vuoksi Juha Alén. HPK:n maalin suulla Jokeri-pelureiden tykittämiä kiekkoja torjuu Mika Järvinen.

Jokerit puolestaan saa kaukaloon torstaina takaisin hyökkääjänsä Jani Ridan. Voimahyökkääjä oli sivussa peleistä lähes kuukauden ajan ylävartalovammansa vuoksi. Narripaitaisten toipuvia jäseniä ovat Antti-Jussi Niemi, Teemu Henritius, Matti Lamberg ja Saku Salminen.

Lisäksi sunnuntaisessa European Trophyn pelissä loukkaantunut Ben Eaves tuskin pelaa Pallokerhoa vastaan. Myös kuumepotilas Ossi Väänänen voi joutua jättämään vielä HPK-matsinkin väliin. Torstaina huilivuorossa on yhä myös pelikieltonsa vuoksi kovanaama Semir Ben-Amor.       

Seuraa Heitä

Johan Larsson #5 |

Puolustaja

Joukkueiden riveistä löytyy kaksi nimiltään paljon toisiaan muistuttavia pelaajia, Johan Larsson - Erik Karlsson. Saa nähdä tuottavatko nimet sekaannuksia esimerkiksi medioiden keskuudessa. Entä kumpi ruotsalaisista on omilleen arvokkaampi torstaina?

Erik Karlsson #65 | Pittsburgh

Puolustaja

Hämeenlinnassa harvoin nähdään Erik Karlssonin tasoisia jätkiä. NHL:n viime kauden paras puolustaja. Siinä lienee jo tarpeeksi painava syy siihen, miksi miestä kannattaa tuijotella pelistä toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle