Kivi kuvaili Ässien tilannetta: ”Elämme veitsen terällä”

LIIGA / Haastattelu
Karri Kivi luonnehti Ässien tilannetta epävakaaksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Porin Ässien kausi on sujunut mollivoittoisesti. Patapaidat oleilevat tällä hetkellä SM-liigan sarjataulukon kymmeninsinä ja hävisivät keskiviikkona toisen kerran peräkkäin. Tällä erää HPK:lle.

Ässien paikka kympinkään sakissa ei ole kovin vakaa, sillä yhdestoista Lukko puuskuttaa kahden pisteen päässä. Pelin vähemmän pelanneena.

– Sarjatilanteemme, kun on tuo, niin elämme koko ajan veitsen terällä, Ässien päävalmentaja Karri Kivi luonnehti.

– Tiukkaahan tämä on. Jokainen piste, jonka saamme revittyä, on hyväksi. Se on selvä asia. Kauden tavoitteemme on ollut kahdeksan joukkoon sijoittuminen, joten siihen on vielä kiristämistä.

Yhden lisäpisteen Ässät nipisti tililleen keskiviikkona. Porilaismiehistö venytti keskiviikkoisen kamppailunsa Kerhoa vastaan aina voittomaalikilpailuun asti.

Tuon kisan patapaidat hävisivät, mutta pistekin maistui porilaisille varmasti hyvältä. Ässät, kun nousi HPK:n vieraana 2-0- tappioasemasta pelin päätöserässä tasoihin.

– Se oli kieltämättä henkisesti tärkeä nousu. Loppumme oli hyvä, Hämeenlinna on kuitenkin paha paikka pelata, Kivi iloitsi.

Ässillä olisi ollut mahdollisuus saalistaa Pallokerhoa vastaan useampikin piste, mutta joukkueen viimeistely kangerteli. Patarinnat tykittivät hämeenlinnalaisten veräjän vartijalle Mikko Tolvaselle torjuntoja jopa 32 kappaletta, mutta kykeni ohittamaan Tolvasen vain kahdesti.

Ongelmana Ässien hyökkäyspelissä oli terävyyden puuttuminen. Joukkue rakenteli maalipaikkoja Kerhoa vastaan kovin laimeasti. Hankaluutta Ässillä oli myös ylivoimallaan.

Porilaiset pääsivät HPK:ta vastaan jauhamaan ylivoimaansa viidesti, mutta eivät onnistuneet kertaakaan niiden aikana heiluttelemaan maaliverkkoa.

Ässät pyrkii lisäämään tehokkuuttaan pienillä asioilla

Maalien teko on tuottanut vaikeuksia Ässille jo pidemmän aikaa. Kolmessa viime matsissa on syntynyt yhteensä vain viisi häkkiä.

Kivi ei HPK-pelin jälkeen tiennyt kertoa reseptiä viimeistelyn petraamiseen.      

– Se on niin laaja kysymys. Kaikki nivoutuu yhteen. Jo se, että saisimme vähän ylivoimaonnistumisia lisää, niin se toisi luottoa siihen muuhunkin pelin päättämiseen, Kivi näki.

– Koitamme pienillä asioilla saada maalin sieltä ja maalin täältä yhteen peliin ja sitä kautta saada lisää tehoja.

Niitä pieniä asioita, joilla Ässät pyrki saamaan tehokkuuttaan kasvatettua HPK-koitoksessa oli uuden ylivoimakentällisen rakentaminen. Sekään ei silti auttanut, ylivoimapeli jäi Kerhoa vastaan lepsuksi ja tuloksettomaksi.

– Sitähän se oli. Vaikka me teimme muutoksia, jonka avulla koitimme tuoda siihen energiaa, niin sitä ei tullut keskiviikkona, Kivi kommentoi.

Lisää ruutia hyökkäyspeliinsä Ässät saisi varmasti jo silläkin, että muutama yksittäinen pelaaja nostaisi tasoaan. Tällaisia viimeistelystä lisävastuun ottajia voisivat olla joukkueen kanadalaisvahvistus Stephen Dixon ja patapakan ainoa NHL:n työsulkupeluri Jesse Joensuu.

Varsinkin Joensuu vaeltaa tällä hetkellä kaukana parhaasta tasostaan. Keskiviikon HPK-kamppailu oli suoraan ilmaistuna huono Joensuulta. Hyökkääjä napsi matsissa peräti neljä rangaistusta, joista jopa kolme katkaisi Ässien ylivoimapelin.

Vaikka Dixon ja Joensuu ovat jäänneet jo neljässä peräkkäisessä ottelussa pistemerkinnöittä ei Ässät-luotsi Kivi ruvennut erottelemaan yksittäisiä pelaajia, joilta kaipaisi lisää tehoja.

– Ketään yksittäistä pelaajaa en rupea erittelemään. Minulle käy tietenkin, että koko hyökkäyskalusto saisi jotain aikaiseksi, Kivi sanoi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle