Kuin itse rauhallisuus – Kilpeläinen jälleen illan hahmona

LIIGA / Haastattelu
Kolme voittoa ja kolme loistopeliä. Eero Kilpeläinen oli jälleen Jokereiden sankari, kun joukkue jatkoi suvereeneja otteita Helsingin sisäisessä pudotuspelisarjassa. Rauhallinen torjuja oli pelin jälkeen tyynen oloinen ja käänsi katseita jo keskiviikon neljänteen koitokseen.

Varmaa ja rauhallista peliä sekä muutama komea haamuvenytys. Eero Kilpeläinen nousi maanantai-iltana vierailijoiden suurimmaksi hahmoksi, kun Jokerit haki jo kolmannen voiton puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan.

– Tänään saatiin heikko lähtö peliin. HIFK tuli siihen vauhdilla, eikä pystytty oikein vastaamaan menoon alussa. Saatiin kuitenkin pelistä hiljalleen kiinni ja pystyttiin parantamaan koko ajan omaa peliämme, virettään oikean aikaan kevään kynnyksellä löytänyt torjuja tuumi pelin jälkeen.

Vähäsanaisen Ässien kautta liigaan nousseen maalivahdin ilta ei alkanut kuitenkaan ruusuisesti, kun Ilari Melartin ylivoimaveto livahti luvattoman helposti torjujan varusteista maaliin. Mies itse myönsikin laukauksen olleen otettavissa.

– Olisihan se ollut. Peli oli aika alussa, eikä niihin muutenkaan voi jäädä hirveästi roikkumaan. Muuten tuntui hyvältä, ja onhan näitä matseja kiva päästä pelaamaan, vahti kertasi omaa iltaansa.

Omaa työskentelyä helpotti se, että avausmaalin jälkeen myös vetoja alkoi tulla enemmän. Mies nollasikin jo avauserässä muutamaan otteeseen kotijoukkueen huippupaikoilta. Vaatimaton maalivahti kiitteli mieluusti myös puolustusta.

– Siihen tuli paljon vetoja, mutta paketti pysyi meillä kuitenkin koko ajan hyvin kasassa. Jätkät blokkasivat tänään edessä kyllä paljon vetoja ja jatkoivat uhrautuvaista peliä.


Eero Kilpeläisen iltaan mahtui maanantaina monta huipputorjuntaa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Viime kevät toi kokemusta

Viime keväänä katkerasti puolivälierissä Ässien mukana tippunut vahti myönsi vuoden takaisten tapahtumien olleen miehelle itsellensä kova paikka. Ässistä täksi kaudeksi Jokereihin siirtynyt 26-vuotias torjuja myönsi karvaan tappion myös opettaneen.

– Eihän se hyvältä tuntunut tippua ensimmäiseltä kierrokselta pois, kun tavoitteet olivat kovat. Ne asiat ovat kuitenkin jo käsitelty. Kokemusta sieltä varmasti tarttui, nyt tänä keväänä sitä oli yhden ”pleijarisarjan” kokeneempi.

Kilpeläinen ei makeasta voitosta huolimatta hehkuttaa liikaa illan kamppailua, vaan käänsi katseensa nopeasti jo keskiviikolle. 31 torjuntaa kerännyt vahti muistutteli, ettei sarja ole vielä taputeltu.

– Sarja ei ole kuitenkaan vielä ohi. Jos ei hoideta viimeistä voittoa, näillä kolmella voitolla ei tee mitään, hyväntuulinen torjuja päätti pudotuspelien hengen mukaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle