Salminen: Haluan voittaa jotain SM-liigassa

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
KalPan Sakari Salminen on ollut alkukauden loistavassa vireessä. SM-liigan pistepörssin kärkikahinoissa viihtyvä Salminen pelaa elämänsä kautta.

Kolmatta kautta Kuopiossa pelaava Sakari Salminen on kerännyt pelaamissaan yhdeksässä ottelussa tehot 7+8. Tiistai-illan kamppailusta saaliina oli yksi maali. 

– Kai se jostain vaihtoi suuntaa. Tuuri siinä kävi. Itseltäni tänään huono peli, mutta onneksi joukkueena pystyttiin nousemaan tasoihin ja voittolaukauskilpailussa vielä voittoon, Salminen kertasi illan ottelua. 

KalPan peli on ollut alkukauden melkoista vuoristorataa, mutta pisteitä on kertynyt kuitenkin 13. ottelussa jo 24, mikä oikeuttaa SM-liigassa tällä hetkellä kolmanteen sijaan. 

– Aikalailla illan peli oli meidän kauden kuva. Alussa pelattiin hyvin, mutta sitten kadotettiin ote. Vähän vuoristorataa on ollut muutenkin pelistä toiseen, Salminen kertasi. 

Murroksesta menestykseen

KalPa vaihtoi valmentajaa juuri liigakauden kynnyksellä. Tuomas Tuokkola sai lähteä ja tilalle astui kakkosvalmentajan pestiä aiemmin hoitanut Jari Laukkanen. Valmentajanvaihdos toi tullessaan pieniä muutoksia. 

– Yritämme nyt pelata välillä vähän nopeammin hyökkäyssuuntaan. Emme ehkä pelaa enää niin paljon alaspäin, jos ei ole paikkaa, Salminen analysoi. 

Laukkasesta ja Tuokkolasta löytyy myös eroja toimitatapojen suhteen. 

– Laukkanen käyttää ääntä selvästi enemmän kuin Tuokkola, jos joukkueen peli ei kulje. Siinä se suurin ero on, Salminen kertoo. 

Valmentajanvaihdos ei jäänyt kuopiolaisten syksyn ainoaksi muutokseksi. Lokakuun alussa joukkueen ykkössentteri Matti Kuparinen siirtyi yllättäen Venäjälle. 

– Kyllähän Kuparisen siirtyminen Venäjälle hieman yllätti, mutta kun asiaa tarkemmin mietti niin ei se sitten enää niin suuri yllätys ollut. Matti pelasi hyvän kauden ja oli myös maajoukkueessa. KHL:ssä hän meni suomalaisen valmentajan joukkueeseen ja hän on muutenkin hyvin [Petri] Matikaisen joukkueeseen sopiva pelaaja, Salminen miettii. 

Omia KHL-unelmia Salminen ei tällä hetkellä elättele. Tavoitteet ovat SM-liigassa. 

– Nyt keskityn pelkästään KalPaan. Haluan todellakin voittaa jotain SM-liigassa. Mikäli joskus tulevaisuudessa KHL:stä kyselyitä tulee, niin kyllä minä varmaankin olen niistä kiinnostunut, Salminen päättää. 


» Lähetä palautetta toimitukselle