Selin tuimana tappion jälkeen: "Pidän sen omana tietona"

LIIGA / Haastattelu
Ari-Pekka Selinin ja HPK:n kausi päättyi pettymykseen.
Kuva © Antti Romsi
HPK-käskijä Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti äärimmäisen pettynyt kesälomien koitettua HPK:n osalta odotettua aikaisemmin. Valmentajan mukaan Kerho sai kovasta sarjasta kuitenkin oppia tulevaan. Mitä oppia mukaan tarttui, sitä luotsi ei kuitenkaan paljastanut.

HPK-luotsi Ari-Pekka Selin elehti tappiollisen JYP-kamppailun jälkeen luonnollisesti tuimana. Kesälaitumille matkaaminen ei ollut vielä hämeenlinnalaisten suunnitelmissa. Lehdistötilaisuudessa mies mainitsi rajusta JYP-sarjasta tarttuneen arvokasta tietoa tulevaisuutta varten.

Näitä tietoja valmentaja ei kuitenkaan halunnut paljastaa. 

- Pidän sen ihan omana tietona, Selin tokaisi.

HPK:n osalta kausi oli kuitenkin oppeihin katsomattakin onnistunut. Lähtöasetelmat eivät joukkuetta mairitelleet. Puolivälierissä tippumisen voi lyhyellä tähtäimellä katsoa pettymykseksi, mutta isossa kuvassa huomattavasti valoisammaksi. 

Selin myönsi tappion kirvelemisestä huolimatta juuri kautta edeltäneet realiteetit. 

- Tosiasia oli kuitenkin se, että takamatkalta tähän lähdettiin. Runkosarjan sija kolmetoista muuttui nyt kuudenneksi, luotsi selvitti.

Materiaaliltaan HPK ei tosiaan ollut JYPin veroinen. Itse asiassa koko SM-liigan tasolla mitattuna joukkueen ryhmitystä voitiin pitää harvinaisenkin kapeana. Tämä vaikutti oranssinuttujen esityksiin pitkän kauden aikana. Selin nostikin esiin tärkeitä seikkoja organisaation toiminnasta siirtorajalla.

- Tottakai se kapeus näkyi. Se oli viedä meiltä suoran puolivälieräpaikan. Kyllä me siirtorajan läheisyydessä oltiin aivan liian passiivisia. Se sitten näkyi tälläisessä kovassa ottelusarjassa. Leveys ei riittänyt. Siihen on jatkossa kiinnitettävä huomiota, HPK-käskijä painotti vakavana. 

Huolimattomuus syöpäläisenä

Selin valitteli läpi sarjan HPK:n huolimattomuutta etenkin juuri vierasotteluissa. Tämä oli myös totta. Hämeenlinnalaiset olivat monin paikoin virheille alttiita ja tämä näkyi valitettavan nopeasti tulostaululla kokeneen JYPin etuna. 

Joukkueen kokonaispanoskin vaihteli liian rajusti. 

- Tehtiin sellaisia virheitä, joita noin kokenutta joukkuetta vastaan ei sopisi tehdä. Aina ei ole ollut koko ryhmä sillä tasolla mitä voittamiseen tarvittaisiin. Kaikkien on oltava mukana, mikäli voittoja haluaa ottaa. Vähän sellaista epätasaisuutta meillä oli havaittavissa, Selin listasi.

Positiivisimmat seikat HPK:n esityksissä nähtiinkin kotijäällä. Ritari-areenalla hämeenlinnalaiset pelasivat viihdyttävästi ja rohkeasti, saaden JYPin monin paikoin suuriin vaikeuksiin. Seliniltä lähtivätkin suuret kiitokset niin joukkueelle, mutta myös yleisölle. 

- Kotipelit olivat erinomaisia ja kotiyleisö aivan fantastista. Se kertoo siitä, että Hämeenlinna on kovan tason jääkiekkokaupunki, Selin kiitteli aidosti kiitollisena.

Tulevaisuus vaikuttaakin Hämeenlinnassa huomattavasti valoisammalta viime kauteen verrattuna. Tässä yhtälössä ei juuri ole haitaksi sekään, että HPK:n A-nuoret taistelevat vielä SM-kullasta. Tulevan kauden lupaavia liigapelureita on ryhmityksessä useita.

- Siellä on kolme erinomaista pelaajaa, jotka taistelevat A-junioreiden finaaleissa, Robert Leino, Juuso Vainio ja Ville Järveläinen. He ovat olleet joukkueessa vahvasti mukana. Sieltä puolelta odotetaan tulevaisuudessa paljon, Selin valaisi toiveikkaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle