Väänänen nautti kovasta menosta

LIIGA / Haastattelu
Jokerien puolustuspeli alkaa olla voittokuosissa.
Kuva © Miro Pesonen
Tapparan ja Jokerien ottelu oli kuin pudotuspeleistä. Vieraiden kapteeni Ossi Väänänen oli tyytyväinen joukkueensa kiekottomaan työskentelyyn - ja matsin fiilikseen.

Hakametsän kuusikymmenminuuttinen oli oppikirjan mukaista 2010-luvun suomilätkää, ja ilahduttavasti mukana oli roima annos silkkaa tunnetta. Tappara ja Jokerit väänsivät äärimmäisen tasaisesti, mutta Jokerit-puolustajien Jeremy Dehnerin ja Antti-Jussi Niemen maalit toivat pisteet Helsinkiin.

Narrien kippari Ossi Väänänen latoi voiton prinsiipit pöytään tiiviisti.

- Huikea maalivahtipeli, hyvää puolustamista koko joukkueelta ja sitten tietenkin meidän samettikätiset puolustajat Dehner ja Niemi!

- Tunnetta oli paljon, se oli mun mielestä hieno juttu. Tämä oli tosi hyvä lätkämatsi, mentiin ja pelattiin kovaa. Kaksi hyvää joukkuetta taisteli jäällä, tosi hieno homma, että päästiin voittamaan.

Tappara haastoi Jokereita joka osa-alueella vahvasti. Suunsoitto ja fyysinen peli eivät olleet poikkeuksia. Toisin kuin monesti käy, viha kääntyi kuitenkin sataprosenttisesti itse pelaamiseen ja toi peliin monta pykälää lisää vauhtia.

- Tämä peli ei ole mustavalkoista. On paljon muuttujia matkassa. Totta kai yritetään ihan aina valmistautua samalla tavalla ja tuoda askiin sama effortti, mutta ei se aina onnistu. Tappara on kova joukkue ja kaikin puolin tiivis ryhmä, niin siinä oli meille hyvä haaste, Väänänen aprikoi Jokerien syttymistä perjantaiseen peliin.

Päävalmentaja Tomi Lämsä on osoittautunut timanttiseksi keskialueen ja oman pään tilkitsijäksi. Jokerien kausi lähti liikkeelle kangerrellen, mutta nyt kone näyttää olevan käynnissä: takana on kolme peräkkäistä 2-1 -voittoa.

- Ollaan keskitytty puolustuspaketin kasaamiseen, meillä on ollut siinä paljon parannettavaa. Ollaan sähelletty pelejä viime minuuteilla ja muutenkin menty ylös alas tähän asti. Nyt on pelissä paljon hyvää.

Maalihanoja helsinkiläiset eivät ole vielä saaneet auki ainakaan odotuksia vastaavasti. Kapteenin kärsivällisyys ei kuitenkaan tuntunut olevan samanlaisella koetuksella kuin toimittajien ja fanien.

- Tietysti tarvitaan tulosta myös hyökkäyspäässä, mutta kun on puolustus kunnossa, se vie pitkälle - tai voi viedä. Sen varaan on minusta tosi hyvä rakentaa. Meillä on taitoa ja tulivoimaa, en ole huolissaan siitä, että tähän mennessä ei ole tullut maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle