Virtaselta suora vastaus pelikieltojen pelosta - "Ei harmainta aavistusta"

LIIGA / Haastattelu
Jonne Virtanen on vähentänyt taklaamistaan.
Kuva © Eriikka Hienola
SM-liigaa perjantaina kuohuttanut pelikieltopäätös on saanut pelaajatkin jyrisemään. Vaikka suurimmat tunteensa JYP-hyökkääjä Jonne Virtanen olikin vuodattanut jo sosiaalisessa mediassa, löytyi kolossilta kannanotto myös illan Ilves-kamppailun jälkeen - omalla suoralla tyylillään.

Jokerit-pakki Markus Nordlundin jälkikäsittelyissä saama kahden ottelun pelikielto nostatti myrskyn ja mylvinnän ennen perjantain liigakierrosta. SM-liigan kannanotto puhtaiden taklausten ja ylikovan pelaamisen rajamaastossa sai pelaajatkin näkemään punaista.

JYP-hyökkääjä Jonne Virtanen ehti avautua Twitterissä siitä, että uskaltaako kaukalossa enää ollenkaan mennä vastustajan lähelle.

No, uskaltaako? 

- En kuule yhtään tiedä. Ei harmainta aavistusta, leppoisa Virtanen leiskautti. 

Taklauksia ei juuri Jyväskylän kamppailussa nähty. Pelikieltojen pelko tuskin tähän oli syynä, sillä tunteet ryöppysivät yli useasti maalineduskahakoissa.

Virtasen omassa pelaamisessa kovuus ei ole tällä kaudella ole kaukalossa ollut enää se ydinosa. Kiekollinen pelaaminen ja puhtaan rymistelyn sijaan ovelampi karvauspelaaminen ovat ottaneet roolia. 

- Sen on jo oppinut, että aika rauhassa pitää pelata. Ei uskalla taklata enää. Pitkällä mailalla koittaa heilua, Virtanen hymähti.

JYPin neloskentällisessä Virtanen on pelannut viime aikoina tuloksekkaasti Olli Sipiläisen ja Markus Nenosen kanssa. Tänäänkin kolmikko järjesteli hurrikaanien avausosuman. Ryhmitys esiintyi muutoinkin vahvasti aiheuttaen Ilves-puolustukselle tuskan hetkiä vahvalla kulmapelaamisellaan. Väsytystaistelulla kentällinen loi myös useita vaaranpaikkoja.

- Hyvin lähti meillä käyntiin. Vähän oli vain peli rikkonainen ja tuli ihmeellisiä jäähyjä, kolossi sanaili.

Myrskyalun jälkeen kävi perinteiset

Jäähyrikas peli sotkikin molempien joukkueiden pelaamista. JYPin osalta tämä tarkoitti sitä, että Ilves pääsi murska-alusta ja kolmesta pikamaalista huolimatta peliin mukaan. Virtasen mukaan JYPille kävikin ne "perinteiset".

- Aika perinteinen, jos sarjakakkosena pelataan sarjajumboa vastaan ja tehdään kolme maalia alkuun. Niin perinteiset kävi, vaikka ei niin saisi käydä. Helposti tulee vain se tyytyväinen olo.

- Vähän tiputettiin, kaveri teki pari maalia ja sittenhän olikin jo vaikeampaa. Omaan hölmöilyyn se meni, pitäisi pelata loppuun asti, hyökkääjä jatkoi. 

Hurrikaanit ovat kuitenkin voitollaan jälleen askeleen lähempänä Jokereita ja taistelua runkosarjan kärkipaikasta. Kiveen lyöty tavoite ykköspaikka ei JYPille kuitenkaan ole.

- Tavoite tietenkin, mutta lähinnä tärkeää, että oma peli saataisiin kuntoon. Sitä se on jo nyt ollutkin viimeaikoina, Virtanen selvensi. 

Jyväskyläläiset jatkavat viikkoaan jo huomenna Lahdessa. Virtasen lääkkeet peräkkäisten pelien osalta ovat yksinkertaiset. 

- Verrat tässä, ruokaa naamariin ja kultsin viereen nukkumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle