Mielipide

Ääripäiden sateenkaari

LIIGA / Kolumni
Ilves on kriisissä. Muinaiset Ilves-vaikuttajat ovat vohkineet seuran Marko Sjöblomin käsistä. Hetkonen, eikös tämä ole se sarjakärkeä kolkuttava jengi?

Maanantai 14. lokakuuta. Kello 13 seuran esisopimuksella omistava Marko Sjöblom saa mystisen kirjeen työpöydälleen.

Sjöblomin esisopimus puretaan ja pitkä liuta Ilves-vaikuttajia allekirjoittaa listan, joka toteaa Sjöblomin ulostamiselle Ilveksestä olevan vahvat perustelut.

Perustelijoiden joukossa hämyilee vaikuttajia, jotka ovat aikanaan ostaneet omille pojilleen pelipaikkoja rakastamansa seuran junioreista. Ja puolet nimistä on pakotettu allekirjoittamaan lista tai nimen julkaisuun ei ole koskaan kysytty lupaa.

Tämäkö on sitä Ilveksen tiedotteen alleviivaamaa "Ilves-perinteitä ja arvoja kunnioittavaa toimintaa"?

Haistan tekopyhyyttä ilmassa. Tuuli puhaltaa Takojankadulta.

Toisaalta Ilves-fanien ylenpalttinen huoli on täysin turhaa. Itse joukkue pelaa parasta Ilves-kiekkoa tämän vuosituhannen puolella.

Ilves on hyvä johtoasemassa, ei katkea pelillistenkään takaiskujen jälkeen ja Tuomas Tuokkola huokuu päävalmentajana itseluottamusta kauttaaltaan. Kaikki todella harvinaisia ominaisuuksia Ilvekselle viime vuosien valossa.

Mikä siis pistää panikoimaan? Kaukalossa Ilves ei panikoi.

Tuokkola kertoi tiistain KalPa-ottelun jälkeen joukkueen "pitävän vetskarin kiinni". Onhan pelejä vielä jäljellä.

Kun Ilves jatkaa pelillisesti nykyisellä tiellään, ja muutamalle esiintulleelle Ilves-vaikuttajalle hankitaan lentolippu New Yorkiin, kaikki on pian jälleen hyvin siinä oikeassa Ilves-perheessä.

Kunhan liput ovat Juhani Tammista mukaillen "one way ticket".

Enää yksi voitto. Siinä puolestaan Ilveksen seuraava tavoite, joka vie Ilveksen jo sarjakärkeen ohi pelin enemmän porskuttaneen Pelicansin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös