Dopingista kärähtänyt Rasmus Kulmala vaihtaa ICEHL:ään Rasmus Reijolan seuraan

Muut Sarjat / Uutinen
Unkaria edustava Kulmala jatkaa nykyisessä kotimaassaan.
Kuva © Samuli Huikuri
Rasmus Kulmala on tehnyt sopimuksen ICEHL:ään unkarilaisen Fehérvár AV19:n kanssa.

Unkarilainen ICEHL-joukkue Fehérvár AV19:n kertoi perjantaina tehneensä tulevan kauden käsittävän sopimuksen 30-vuotiaan unkarinsuomalaisen hyökkääjän Rasmus Kulmalan kanssa.

– Päätös oli minulle helppo, koska kuulin vain hyviä asioita organisaatiosta, sen henkilökunnasta ja pelaajista. Minulle suurin houkutin oli päästä jälleen pelaamaan korkeammalle sarjatasolle Erste Liga -vuosien jälkeen, Kulmala kommentoi joukkueen uutisella.

Unkarissa vuodesta 2017 lähtien pelannut hyökkääjä jäi menneellä kaudella kiinni dopingin käytöstä, mikä johti unkarilais-romanialaisessa Erste Ligassa pelaavan Ferencvárosi Torna Clubin sopimuksen purkuun. Seura tiedotti 6. maaliskuuta tiedotteessaan Kulmalan myöntäneen rikkomuksen.

10. toukokuuta Kulmala kirjoitti sosiaalisen median päivityksessään, että hän ei kiistänyt, etteikö kiellettyä ainetta olisi voinut päätyä hänen kehoonsa, mutta hän kiisti käyttäneensä mitään dopingsäännöissä kiellettyä ainetta tarkoituksellisesti urheilullista suorituskykyään parantaakseen.

Kulmala tuomittiin alun perin kolmen kuukauden kilpailukieltoon, mutta dopingviranomainen lyhensi rangaituksen kuukauden mittaiseksi. Muutoksen syytä ei ole virallisesti tiedotettu. Kulmalan kilpailukielto on päättynyt eli hän on jo pelikelpoinen.

Ennen Ferencvárosi TC:n jättämistä Kulmala teki seuran paidassa 37 ottelussa 35 pistettä. Hyökkääjä voitti joukkueessa Erste Ligan mestaruuden vuonna 2020.

Kaksoiskansalainen Kulmala on edustanut kahta eri maajoukkuetta. Hän voitti nuorten maailmanmestaruuden Suomen maajoukkueen paidassa vuonna 2014, kun taas Unkaria hän edusti 1A-divisioonan MM-kisoissa 2022.

Székesfehérvárilaisessa seurassa pelaa tulevalla kaudella useampi suomalaisille jääkiekon seuraajille tuttu nimi, kuten Vaasan Sportissa viimeiset neljä kautta pelannut maalivahti Rasmus Reijola sekä Liigassa useammassa joukkueessa pelanneet unkarilaiset János Hári ja Balázs Sebők.

Juttua muokattu 23.7.2024 kello 0.49: Täsmennettiin kohta, jossa kerrotaan Kulmalan sosiaalisen median päivityksestä ja dopingrangaistuksen lyhentämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle