Eric Staal lopettaa komean peliuransa – Hurricanes jäädyttää pelinumeron

NHL / Uutinen
Eric Staal edusti NHL-uransa ohella myös Kanadan maajoukkuetta menestyksekkäästi.
Viimeksi kaudella 2022–23 pelannut Eric Staal lopettaa pelaajauransa. Carolina Hurricanes on ilmoittanut jäädyttävänsä pitkäaikaisen kapteeninsa pelinumeron tulevan kauden aikana.

Carolina Hurricanes ilmoitti tehneensä 12 kautta seurassa pelanneen entisen kapteeninsa Eric Staalin kanssa yhden päivän mittaisen sopimuksen, jonka myötä kanadalaissentteri voi virallisesti lopettaa uransa sen joukkueen riveissä, jota hän edusti pisimpään. Lisäksi Staalin käyttämä pelinumero 12 nousee Hurricanesin kotiareenan PNC Arenan kattoon kauden 2024–25 aikana.

Hurricanes varasi Staalin vuoden 2003 varaustilaisuuden toisena pelaajana. Staal otti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta heti saman vuoden syksynä. Tulokaskauden jälkeinen NHL-kausi jäi työsulun vuoksi kokonaan pelaamatta.

Kausi 2005–06 olikin sitten Staalin uran paras NHL:ssä, kun 82 runkosarjaottelussa pisteitä kertyi 45+55=100. Pudotuspeleissä Staal keräsi 25 ottelussa 9+19=28 pistettä ja johti joukkueensa Stanley Cup -mestariksi.

Ura Hurricanesissa jatkui kevään 2016 siirtotakarajaan asti, jolloin edessä oli siirto New York Rangersiin. Seuraavalla kaudella osoitteeksi vaihtui Minnesota Wild, jossa vierähti neljä kautta. Kausi 2020–21 meni Buffalo Sabresissa ja Montreal Canadiensissa.

Seuraavalla kaudella Staal ei pelannut NHL:ssä ollenkaan, vaan tilille kertyi muutama AHL-ottelu ja Kanadan edustaminen Pekingin olympialaisissa. Viimeiseksi pelikaudeksi jäi 2022–23, jolloin Staal edusti Florida Panthersia.

Maajoukkueuralla palkintokaappi täyttyi esimerkiksi kevään 2007 maailmanmestaruudella ja vuoden 2010 olympiakullalla. Kun meriittilistalla on siis myös Stanley Cup, on Staal niin sanontun kolmen kullan kerhon jäsen.

» Lähetä palautetta toimitukselle