Jami Krannilalle ei pelikieltoa kohutaklauksesta – "Taklaus ei suuntaudu juuri lainkaan ylöspäin"

LIIGA / Uutinen
Krannila selvisi taklauksestaan ilman pelikieltoa.
Kuva © Jenna Westerlund
Keskiviikon Liiga-kierroksella puhuttanut tilanne ei tuonut pelikieltoa Lukon Jami Krannilalle.

Liigan kurinpitodelegaatio ei tuominnut Lukon hyökkääjä Jami Krannilalle pelikieltoa keskiviikon ottelukierroksella nähdystä taklauksesta. Krannila taklasi Sportin ruotsalaishyökkääjä Carl Mattssonia ottelun toisen erän alussa, ja hänelle tuomittiin tilanteesta ottelurangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kurinpitodelegaatio toteaa tiedotteessaan Mattssonin alistaneen itsensä Krannilan taklaukselle pelaamalla kiekkoa rystyltä. Delegaation mukaan Krannilan taklaus ei suuntaudu ylöspäin "juuri lainkaan", vaan ensiosuma olisi kohdistunut Mattssonin etupuolelle. Tiedotteessa todetaan myös taklauksessa käytetyn vauhdin ja voiman olleen niin vähäisiä, etteivät ne vaikuta tuomioon raskauttavana tekijänä.

– Kurinpitodelegaatio pitää Krannilan taklausta sääntöjenvastaisena, mutta katsoo, että taklauksessa ei kuitenkaan ole sellaista piittaamatonta vaarantamista, että siitä tulisi määrätä pelikieltoa, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa ei ollut mainintaa Mattssonin terveydentilasta. Ruotsalaishyökkääjä jätti ottelun kesken taklauksen jälkeen, eikä palannut kaukaloon. Krannila on Lukon käytettävissä perjantain Liiga-kierroksella, kun raumalaiset matkaavat Lahteen Pelicansin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle