Jukurien haaviin tarttui AHL-kokemusta − Max Ellis vahvistamaan hyökkäyskalustoa

LIIGA / Uutinen
Jukurit saa lisää yhdysvaltalaisosaamista ryhmäänsä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kaksi edelliskautta AHL:ssä kiekkoillut Max Ellis vahvistaa tulevalla kaudella Jukurien hyökkäystä.

Max Ellis saapuu Jukureihin NHL-seura Toronto Maple Leafsin farmijoukkue Toronto Marliesista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä esiintyi kahdella edelliskaudella. Ellis pelasi AHL:ssä viime kaudella 36 ottelua ja teki niissä tehot 4+10. Yhteensä oikealta laukovalla hyökkääjällä on AHL-pelejä vyöllään 92 kappaletta.

Keväällä 2022 Ellis solmi kaksivuotisen NHL-sopimuksen Maple Leafsiin, jonka kanssa sopimus umpeutui tänä kesänä. Kesäkuun lopulla torontolaisseura teki vaihtokaupan, jossa Ellisin pelaajaoikeudet siirtyivät Dallas Starsille.

− Olemme todella innoissamme Maxin liittymisestä joukkueeseen, sillä odotamme hänen olevan puhtaasti kärkikentän pelaaja. Maxilla on selkeä tavoite pelata vuosi Liigassa ja sen jälkeen palata Pohjois-Amerikkaan ja siirtyä NHL:ään. Tavoite on kova, mutta pelaaja on valmis tekemään töitä ja yhdessä pystymme toteuttamaan sen, kertoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Ennen AHL:ää Ellis kiekkoili kolme kautta NCAA:ssa Notre Damen yliopistojoukkueessa. Kaudella 2021-22 hyökkääjä iski 39 ottelussa 28 tehopistettä ja hänet valittiin kauden päätteeksi sarjan kakkostähdistökentälliseen.

Yhdysvaltalaispelurin sopimus Jukurien kanssa on yksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle