Kärppien naiset solmi kaksi puolustajasopimusta

Auroraliiga / Uutinen
Veera Pitkänen jatkaa Kärpissä.
Puolustajat Veera Pitkänen ja Eerika Hautala jatkavat Kärppien naisten liigajoukkueessa.

Kärppien naiset tiedotti perjantaina, että puolustajat Veera Pitkänen ja Eerika Hautala jatkavat joukkueen riveissä ensi kaudella. Kaksikko on puolustanut oululaisten riveissä vuodesta 2021 lähtien.

− Kiekollisesti taitavat ja hyvin liikkuvat puolustajat ovat tärkeä osa joukkuetta tulevallakin kaudella, tiedotteessa todetaan.

20-vuotias Pitkänen syötti viime kauden runkosarjan 31 ottelussaan neljä osumaa Kärpille. Pudotuspelien kolmessa ottelussa syntyi yksi syöttöpiste. Toissa kaudella hän teki runkosarjan piste-ennätyksensä 4+9=13 yhteensä 33 ottelussa. Muhokselta lähtöisin oleva 180-senttinen pakki on pelannut Kärppien organisaatiossa kaudesta 2018−19 edustaen liigajoukkueen lisäksi akatemiaryhmää. Kaudella 2020−21 hän oli Kärppien akatemiajoukkueen kapteeni.

Niin ikään 20-vuotias Hautala on edistänyt kiekkouraansa vastaavanlaisella polulla kuin Pitkänen. Hänkin on pelannut viime kaudet oululaisten liiga- ja akatemiaporukoissa. Viime kausi oli Hautalalle liigauran tehokkain, kun 31 runkosarjamittelössä syntyivät pisteet 1+8=9. Pudotuspelien kolmessa kamppailussa Hautala syötti kaksi osumaa.

Kärppien viime kausi päättyi puolivälieriin, kun oululaiset hävisivät sittemmin mestaruuden vieneelle HIFK:lle otteluvoitoin 3−0. Alkavaksi kaudeksi joukkue sai uuden päävalmentajan, kun RoKia viime kaudella luotsannut Teemu Koivula hyppää ruoriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle