Oilers voitti Panthersin jo toistamiseen – Connor McDavid äitynyt hirmuvireeseen

Connor McDavid on tehnyt kahdessa viimeisessä ottelussa tehot 3+5.
Kuva © Andy Devlin / NHLI via Getty Images
Florida Panthersin jo varmalta näyttänyt mestaruus on saanut uuden käänteen, jonka pääarkkitehtina häärää kanadalainen supertähti Connor McDavid.

Panthers ei onnistunut hyödyntämään toista ottelupalloa. Jo lähes varmaan Stanley Cup -mestaruuteen matkalla ollut joukkue hävisi jo toistamiseen Oilersille, joka kairasi vierasvoiton lukemin 5–3.

Ottelu ratkesi pitkälti jo ensimmäisen puoliskon aikana. Ensimmäisessä erässä Connor Brown vei Oilersin johtoon alivoimalla. Kyseessä oli jo viides näiden pudotuspelien aikana Panthersin verkkoon tehty alivoimamaali. Luku hipoo jo 2000-luvun ennätystä. Oilers siirtyi kahden maalin johtoon heti toisen erän avaushetkillä Zach Hymanin ylivoimaosumalla.

Kaksi viimeisintä ottelua ovat osoittaneet myös Sergei Bobrovskin kuolevaisuuden. Oilersin kolmas maali meni pitkälti venäläisvahdin piikkiin Connor McDavidin vedon tultua kohtuuttoman pienestä kulmasta.

Matthew Tkachuk toi Panthersin vielä mukaan peliin kaventamalla pelin lukemiin 1–3. Toivonpilkahdus oli silti vain hetkellinen Corey Perryn iskiessä 4–1-maalin. McDavidin tekemä esityö oli illan näyttävin yksittäinen suoritus. Ottelun puolivälin jälkeen Evan Rodrigues kavensi pelin vielä kahden maalin eroksi.

Kolmannessa erässä Amerant Bank Arena oli revetä liitoksistaan Oliver Ekman-Larssonin paukauttauessa Panthersin enää maalin päähän. Lopulta tasoitusta ilman maalivahtia hakeneen Panthersin kohtaloksi jäi tappio, kun McDavid viimeisteli illan toisen maalinsa tyhjään verkkoon. Miehen tehot koko ottelussa olivat 2+2.

Oilers on noussut kuilun partaalta mukaan finaalitaistoon. Kuudes ottelu pelataan lauantain vastaisena yönä kello 3.20 Edmontoniin Rogers Placessa.

Juttua muokattu kello 7.02: Otsikko vaihdettu