Video: Petra Niemisen taklaus puhuttaa Ruotsissa – vastustaja talutettiin pois kaukalosta

Muut Sarjat / Uutinen
Petra Nieminen puhuttaa tehojen lisäksi myös taklauksillaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Luulajan Petra Nieminen taklasi perjantain ottelussa Frölundan Hanna Olssonia. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, mutta se on aiheuttanut keskustelua.

Ruotsin naisten korkeimman sarjatason SDHL:n Luleå Hockey/MSSK:ssa pelaava Suomen maajoukkuetähti Petra Nieminen lähestyi kiekkoa vastaanottavaa Frölunda HC:n tähtipelaajaa Hanna Olssonia sivusta ja taklasi tätä kovaa. Olsson loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään kaukalon, mutta vamman vakavuudesta ei vielä ole tietoa.

Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, mutta SVT:n asiantuntija Maria Rooth piti tätä tuomarivirheenä. Roothin mielestä tilanteesta olisi pitänyt tuomita vähintään kaksiminuuttinen, kenties jopa viisiminuuttinen tai enemmän.

SDHL salli taklaukset tietyin rajoituksin viime kaudesta alkaen. Nieminen piti itse taklaustaan puhtaana.

– Näin heidän syöttävän Hannalle ja valmistauduin taklaukseen olkapää olkapäätä vasten. Hän kaatui ja ajautui epäonnekkaasti päin laitaa. Mielestäni se oli oikein hyvä taklaus ja kaikkien tulee olla valmiita vastaanottamaan sellaisia nyt kun taklaaminen on sallittua.

Luulaja voitti kärkikamppailun lopulta 4–1 ja jatkaa kuuden sarjakierroksen jälkeen SDHL:n kärjessä täydellä 18 pisteen potilla. Seuraavina ovat 12 pisteellään MoDo, Frölunda ja Brynäs. Nieminen johtaa sarjan pistepörssiä tehoin 5+7=12 perässään seuratoverit ja maannaiset Viivi Vainikka ja Noora Tulus.

Muokattu: 14.10.2023, kello 15.11: Lisätty otsikkoon tieto videosta jutussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle