Suru-uutinen NHL:stä: Johnny Gaudreau kuoli onnettomuudessa

NHL / Uutinen
Johnny Gaudreau on poissa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Jääkiekkoileva maailma kohtasi suru-uutisen, Columbus Blue Jackets kertoi seuraa edustaneen Johnny Gaudreaun kuolleen. Gaudreau menehtyi yhdessä veljensä Matthew Gaudreaun kanssa onnettomuudessa, joka tapahtui Salem Countyn alueella.

Gaudreaun veljekset olivat kotiseudullaan juhliakseen perjantaina järjestettäviä siskonsa häitä. Onnettomuus tapahtui, kun samaan suuntaan ajanut auton kuljettaja törmäsi polkupyörillä kulkeneeseen kaksikkoon takaapäin. Pyöräilijät menehtyivät tapahtumapaikalle. Auton kuljettaja pidätettiin epäiltynä rattijuoppoudesta.

Yhdysvaltalaishyökkääjä oli NHL:n todellista tähtikaartia. Viime kaudella sarjan Blue Jacketsin paidassa hän teki 81 runkosarjaottelussa tehot 12+48=60.

Kaikkiaan Gaudreau ehti pelata NHL:ssä 12 kauden aikana 763 runkosarjaottelua ja tehdä niissä 743 tehopistettä. 42 pudotuspelikamppailussa pisteitä syntyi 35 kappaletta. Alun perin Gaudreau varattiin NHL:ään vuonna 2011 neljännellä kierroksella, kun Calgary Flames huusi hänen nimensä varaustilaisuudessa. Flames ja Blue Jackets jäivät hyökkääjän ainoiksi NHL-seuroiksi.

Myös Johnnyn Gaudreaun vuotta nuorempi Matthew-veli oli jääkiekkoilija, joka ehti pelata urallaan muun muassa yliopistosarja NCAA:ssa, AHL:ssä ja ECHL:ssä.

Johnny Gaudreau ehdittiin palkita uransa aikana monilla henkilökohtaisilla palkinnoilla, kuten valinnalla NHL:n tähdistökentälliseen sekä parhaiden tulokkaiden kentälliseen. Hän voitti myös herrasmiespelaajalle myönnettävän Lady Byng -palkinnon.

Yliopistosarja NCAA:n sekä USHL:n mestari edusti kotimaataan MM-tasolla aikuisten tasolla viidesti ja alle 20-vuotiaissa kerran. Hän oli mukana myös yhdessä World Cupissa. Alle 20-vuotiaissa hän voitti maailmanmestaruuden ja aikuisten kisoissa pronssia.

Muokattu: 30.8.2024, kello 16.02, 17.31: Lisätietoa onnettomuudesta lisätty ja tarkennettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle