Näin urheilumaailma reagoi Gaudreaun veljesten kohtaloon − "He lähtivät liian aikaisin"

NHL / Artikkeli
Monet jääkiekkopersoonat ottivat osaa Johnny Gaudreaun ja tämän veljen kuolemiin.
Kuva © Jarno Hietanen
NHL-väki ja muut urheiluihmiset ovat perjantain aikana ottaneet osaa Johnny ja Matthew Gaudreaun traagisiin kuolemiin. Surunvalitteluja on esitetty yli lajirajojenkin.

NHL-tähti Johnny Gaudreau, 31, ja tämän vuotta nuorempi pikkuveli Matthew Gaudreau menehtyivät torstai-iltana paikallista aikaa New Jerseyn osavaltiossa. Hyökkääjien poismeno on liikuttanut jääkiekkomaailmaa kansainvälisesti. Veljeksiä ovat muistelleet niin pelaajat, joukkueiden taustahenkilöt kuin seuratkin omilla sosiaalisen median tileillään. Tapahtuma on huomioitu myös muiden lajien piirissä.

Johnny Gaudreau oli kuollessaan Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja. Ohiolaisseuran entinen GM Jarmo Kekäläinen kertoi olevansa syvästi surullinen kuolinuutisesta.

− Levätkää rauhassa, Johnny ja Matthew, hienot nuoret miehet, joilla oli hienot ja rakastavat perheet. He lähtivät liian aikaisin. Osanottoni Gaudreaun perheelle ja voimia heidän suruunsa. Tämä on järkyttävää, Kekäläinen kirjoitti pikaviestipalvelu X:ssä.

Veljesten kotimaan Yhdysvaltojen jääkiekkoliitto julkaisi oman osanottonsa X-tilillään.

− Sydämelliset osanottomme Johnny ja Matthew Gaudreaun perheelle ja ystäville. Veljesten elämä päättyi liian aikaisin. Sanat eivät riitä kuvailemaan jääkiekkoyhteisön tänään tuntemaa surua.

Nykyinen NHL-toimittaja ja entinen huippumaalivahti Kevin Weekes kuvaili tuntemuksiaan käittämättömiksi ja musertaviksi.

− Vaikeaa aikaa koko jääkiekko- ja urheiluyhteisölle. Syvimmät osanotot Gaudreaun perheelle ja ystäville, joukkuekavereille ja kollegoille. Levätköön veljekset voimassa.

Veljesten entinen opinahjo Boston College muisteli entisiä opiskelijoitaan ja joukkueensa pelaajia lämpimällä kuvasarjalla, jossa esiteltiin kaksikon vaiheita yliopistossa.

Gaudreaun veljesten menehtyminen kosketti myös yli lajirajojen, sillä legendaarinen koripallosuuruus LeBron Jameskin huomioi heidän kohtalonsa viestipalvelu X:ssä. Myös muun muassa NBA-seura Cleveland Cavaliers ilmaisi osanottonsa.

NHL:n maalivahtilegenda, ruotsalainen Henrik Lundqvist huomioi myös kilpakumppaninsa Johnnyn Gaudreaun kovan kohtalon tyylikkäällä päivityksellä.

Myös useat jääkiekkoseurat jakoivat ajatuksiaan veljseten kuolemiin. Calgary Flamesin ja Philadelphia Flyersin päivitykset olivat riipaisevaa, mutta lämminhenkistä luettavaa.

Niin ikään NHL:n puolustajalegenda Chris Pronger liittyi surunvalittelijoiden joukkoon kertoessaan voivansa pahoin Gaudreaun perheen puolesta.

Uutisankkuri Adam King julkaisi viestipalvelu X:ssä videon, jossa ihmiset toivat kukkia Blue Jacketsin kotihalli Nationwide Arenan edustalle.

Vaikuttaja ja podcastjuontaja Pete Blackburn muistutti, kuinka Johnny Gaudreaun hyvä ystävä, keskushyökkääjä Sean Monahan Calgary Flamesin ajoilta kertoi muutama päivä sitten haastattelussa, että on hienoa päästä pelaamaan jälleen yhdessä (Blue Jacketsissa) ja kasvattaa lapsia samoissa ympyröissä.

Myös Johnny Gaudreaun entinen joukkuekaveri, ruotsalaishyökkääjä Mikael Backlund muisteli veljeksiä ja kertoi jäävänsä kaipaamaan heitä. Suomalaisista NHL-pelaajista ainakin Patrik LaineAnton Lundell ja Roope Hintz ehti huomioida tapahtumat tuoreeltaan Instagramin tarinat-osiossaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle