Toni Söderholm sai potkut Saksan jättiseurasta – mestarisuosikin kotitappio jumboseuralle sinetöi kohtalon

Muut Sarjat / Uutinen
Toni Söderholm sai ikäviä uutisia seuraltaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Toni Söderholmin taival RB Münchenin peräsimessä päättyi lyhyeen.

RB München on irtisanonut seuran päävalmentajana toimineen Toni Söderholmin sopimuksen.

Joukkuetta valmentaa jatkossa Söderholmin apuvalmentaja Max Kaltenhauser, joka saa avukseen Pierre Allardin ja Patrick Dallairen. Kesällä seuraan liittynyt Kaltenhauser voitti viime kaudella DEL2:n mestaruuden Eisbären Regensburgin kanssa.

Mestarisuosikki München on aloittanut kautensa epävakaasti. Seitsemästä ottelusta joukkue on kerännyt yhteensä 13 pistettä. Joukkue aloitti uuden kauden neljällä voitolla, mutta kolmessa viimeisessä ottelussa München on hävinnyt kotikentällään. Viimeisin tappio tuli sarjan häntäpään joukkue Düsseldorfer EG:lle.

– Tämä oli meille organisaationa varmasti yksi vaikeimmista päätöksistä koskaan. Joukkue, joka on mielestämme huipputasoa, ei valmistautunut tai suoritunut tällä kaudella tavalla, jonka koimme tarpeelliseksi viime kauden jälkeen, seuran toimitusjohtaja Christian Winkler kertoo.

Münchenin viime kausi päättyi välierätappioon. Keväällä 2023 seura juhli DEL-mestaruutta.

Söderholm on voittanut kaksi DEL-mestaruutta Münchenissä kehitysvalmentajan roolissa vuosina 2017 ja 2018, minkä lisäksi hän päätti seurassa pelaajauransa mestaruusjuhliin. 46-vuotias valmentaja siirtyi Münchenin päävalmentajaksi kaudeksi 2023–24. Tätä ennen hän valmensi sveitsiläistä suurseuraa SC Berniä kauden ajan ja neljän vuoden ajan Saksan maajoukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle