Tyttöleijonat kaatoi EHT-turnauksen päätöskamppailussaan Ruotsin

MAAJOUKKUE / Uutinen
TPS-hyökkääjä Vilma Nurmiston osuma jäi Ruotsi-ottelun voittomaaliksi.
Kuva © Timo Savela

Yhden voiton ja yhden tappion jatkeeksi Tyttöleijonat lähti hakemaan hyvää tulosta keskipäivän mittelöstä länsinaapuri Ruotsia vastaan. Suomi pääsi kamppailussa niskan päälle ja johti ottelua kolmanteen erään lähdettäessä. Kenttätapahtumat menivät vielä jännittäviksi, mutta lopulta sinivalkoisten voittonumeroiksi kirjattiin 4−3.

Edit Danielsson vei Ruotsin johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen ja Moa Johannesson jatkoi Suomen kurittamista alivoimalla vain hetkeä myöhemmin. Jäähyjen täyttämässä avauserässä nähtiin myös suomalaisonnistuminen, kun Tinja Tapani osui rangaistuslaukauksesta, jonka hän sai Inez Nygrenin kampittamana.

Suomi tuli toiseen erään terävästi ja Tapani iskikin toisen osumansa ohi ruotsalaisvahti Jorinde Hellerin. Esityön Tyttöleijonien ykköskeskushyökkääjän kihaukseen teki puolustaja Viola Kärkkäinen. Muutama minuutti tasoituksesta Abigail Byskata vei Suomen ensikertaa ottelussa johtoon Senja Siivosen ja Riia Saarnin syöttöjen avustamana. Siinä missä länsinaapuri onnistui avauserässä alivoimamaalin teossa, oli suomalaisten vuoro vastata samalla mitalla toisen erän lopussa − Vilma Nurmisto niittasi lukemat 4−2:een.

Läpi kolmannen erän alkupuolella ruotsalaiset jäähyilivät, eivätkä saaneet kiriään käyntiin. Eva Lambergin saatua kaksiminuuttinen aivan ottelun lopussa Ruotsilla oli vielä erikoistilannesauma kavennukseen, ja siihen länsinaapuri myös tarttui. Matilda Österman rokotti suomalaisia joukkueen pelatessa ilman maalivahtia iskemällä kiekon Emilia Piekkarin selän taakse. Tyttöleijonat kuitenkin selviytyi loppusummerille etumatkalla ja pokkasi näin EHT-rupeamansa toisen voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle