Blues hankki Barrasson, Caps poimi Henryn

NHL / Uutinen
St. Louis Blues jatkoi vapaiden agenttien hankintaa tekemällä vuoden sopimuksen maalivahtiveteraani Tom Barrasson kanssa. Washington Capitals puolestaan vahvisti puolustuslinjojaan poimimalla waiver-listalta Alex Henryn.

Barrasson sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 900 000 dollaria. Lisäksi sopimukseen on liitetty bonusmahdollisuus, joka määräytyy pelattujen ja voitettujen pelien määrästä. 37-vuotias Barrasso aloitti viime kauden Carolinassa ja päätyi hyvien esityksien jälkeen Torontoon kauppatakarajan aikaan.

Blues hankki Barrasson vakauttamaan joukkueensa maalivahtitilannetta, joka on alkukauden aikana elänyt kovasti. Brent Johnson, Fred Brathwaite ja Reinhard Divis ovat kärsineet loukkaantumisista ja niinpä Blues lähti viimeisimpään otteluunsa farmikaksikolla Curtis Sanford ja Cody Rudkowsky. Kaiken lisäksi maalissa aloittanut Sanford loukkaantui ottelun puolivälissä.

Barrasso liittyy joukkueeseen viikonlopun jälkeen mikäli läpäisee lääkärintarkastuksen. Bluesin täytyy tehdä tilaa kokoonpanoon Barrassolle ja niinpä näyttää siltä, että Fred Brathwaite tullaan laittamaan waiver-listalle mikäli häntä ei saada kaupatuksi sitä ennen.

Henry on McPheen uusin waiver-hankinta

Washingtonin GM George McPhee uskoo waiver-hankintoihin. Rick Berryn ja Andreas Salomonssonin osoittauduttua hyviksi hankinnoiksi päätti McPhee poimia Edmontonin waiver-listalle laittaman nuoren puolustajan Alex Henryn. 23-vuotias Henry on Edmontonin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1998 ja hän on pelannut kolme viimeisintä kautta farmijoukkue Hamilton Bulldogseissa.

Henry avasi tämän kauden Oilersin paidassa pelaten kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä kolmospakkiparissa n. 7 minuutin jääajalla. Tämän jälkeen lähes kaksimetrinen ja satakiloinen puolustaja seurasi loput pelit katsomon puolelta. Viime kaudella Henry pelasi 69 ottelua Hamiltonissa tehoin 4+8 ja kuluttaen jäähypenkkiä 143 minuutin edestä. Henryä kuvaillaankin puolustavana puolustajana, joka taklaa paljon ja kovaa. Heikkoutena pidetään hänen luistelutaitoaan.

Henry liittynee Capsien riveihin aikaisintaan sunnuntaina. Tällöin Caps joutuu lähettämään jonkun nykyisestä kokoonpanostaan farmiin. Henryn hankkiminen nostaakin monta kysymysmerkkiä esille, sillä Caps-puolustukseen on ollut tunkua koko alkukauden. Joukkue on kantanut mukanaan jo tähän asti kahdeksaa puolustajaa, joten kenet lähetetään farmiin vai onko kenties tulossa kauppoja? Sylvain Cote ei ole pelannut yhtään peliä ja puolustajalupaus Steve Emingerkin on istunut viimeiset kaksi ottelua katsomossa. Lähteekö joku säästellen käytetyistä nelosketjun pelaajista (Farrell, Peat) farmiin tehden Henrylle tilaa? Viikonlopun jälkeen näihin kysymyksiin ollaan luultavimmin saatu jo jotain vastauksia.

Lähteet: www.stltoday.com ja www.washingtonpost.com

» Lähetä palautetta toimitukselle