Devils murjoi Islandersin, Oates täräytti uransa 1400. NHL-pisteen

NHL:n runkosarja lähestyy loppuaan. Viime yön kolmen ottelun kierroksella Islanders yritti parantaa omia pudotuspelimahdollisuuksiaan. Mighty Ducksin ja Canucksin kohtaamisessa molemmat joukkueet yrittävät pitää sarjataulukossa alempana olevat joukkueet takanaan.

Vancouver Canucksilla oli ennen viime yön ottelua kolme ottelua pelaamatta. Canucksin pitäisi saada niistä otteluista neljä pistettä, jotta joukkue voittaisi oman divisioonansa. Anaheim Mighty Ducks puolestaan pyrkii pitämään Minnesota Wildin ja Edmonton Oilersin takanaan ja sijouttumaan kuudenneksi.

Mighty Ducks aloitti vahvasti veteraanihyökkääjien avulla. Ottelua pelattiin hieman yli neljä minuuttia, kun Steve Thomas laukoi Ankat johtoon. Avauserän loppupuolella 40-vuotias Adam Oates näytti, että osaa vanha tehdä muutakin kuin valittaa suonenvedosta. Oates ampui kauden kahdeksannella maalillaan Ducksin 2-0-johtoon. Maali oli samalla kanadalaisen uran 1400. NHL-piste.

Toisen erän puolivälissä Canucksin ruotsalaiskapteeni Markus Näslund kavensi ylivoimalla tilanteeksi 2-1. Maali oli Näslundin kauden 47. osuma, jolla hän on maalin edellä joukkuekaveri Todd Bertuzzia maalipörssissä. Kolmatta erää ehdittiin pelaamaan vain 41 sekuntia, kun Petr Sykora ampui kotijoukkueen 3-1-johtoon, joka säilyi ottelun päätössummeriin asti. Oates sai syöttöpisteen Sykoran maaliin.

Canucks tömähti ottelussa sveitsiläiseen muuriin nimeltä Martin Gerber, joka torjui ottelussa 41 kertaa.

Elias, Gomez ja Brodeur tahdittivat Devilsiä voittoon

New Jersey Devils yrittää voittaa oman divisioonansa ja säilyttää kakkossijan Itäisessä Konferenssissa, jotta välttäisi tippumisen toiselta sijalta neljänneksi. NY Islanders puolestaan yrittää vain päästä pudotuspeleihin mukaan ja pitää Rangersin takanaan yhdeksäntenä.

Viime yön ottelusta Devilsiä vastaan ei Islandersille ollut mitään hyötyä, vaan Islandersin murskannut Devils auttoi Rangersia. Devils-kapteeni Scott Stevens aloitti maalinteon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun hän pääsi reboundista vetämään kiekon ohi Islanders-vahti Rick DiPietron. Seitsemisen minuuttia myöhemmin Patrik Elias yllätti DiPietron ja vei Devilsin 2-0-johtoon.

Toisessa erässä punavalon sai syttymään vain Elias. 35 sekuntia kolmannen erän alusta ja Elais iski jälleen. Tämäkään ei vielä tsekille riittänyt, vaan mies laukoi ottelun neljännen maalinsa, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 14 minuuttia. Loppunumerot 6-0 viimeisteli Devilsin Turner Stevenson ottelun viimeisellä minuutilla. Joe Nieuwendyk sai Stevensonin osumasta syöttöpisteen, joka oli miehen uran 500. syöttöpiste NHL-runkosarjassa.

Neljän maalin lisäksi Elais syötti vielä Scott Stevensin tekemän avausmaalin. Scott Gomez puolestaan syötti viisi maalia ja jakaa sillä lukemalla seuran omaa ennätystä. Martin Brodeur puolestaan teki NHL-historiaa saavuttamalla neljännen kerran urallaan 40 voittoa yhden kauden aikana. Legendaarisilla maalivahdeilla Jacques Plantella ja Terry Sawchukilla oli kummallakin kolme 40 voiton kautta.

Oilers ja Blackhawks tasapeliin

Läntisessä Konferenssissa on jo kaikki pudotuspelipaikat jaettu, joten Chicago Blackhawks ei pelaa enää kuin maineensa ja kunniansa puolesta. Edmonton Oilersilla on vielä tavoitteita, sillä joukkuella on mahdollisuus nousta tämän hetkiseltä kahdeksannelta sijalta kaksi sijaa ylemmäs.

Oilersin Ryan Smyth ampui ottelun avausmaalin, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut 11 minuuttia. Kolmisen minuuttia myöhemmin Blackhawksin venäläispakki Alexanders Karpovtsev tasoitti pelin kauden toisella maalillaan Toisessa erässä 20-vuotias hyökkääjälupaus Igor Radulov vei Blackhawksin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Blackhawksin Tyler Arnason lisäsi Blackhawksin johtoa vielä saman erän puolella ja kolmanteen erään siirryttiin Blackhawksin 3-1-johdossa.

Eric Daze varmisteli Blackhawksin johtoasemaa 4-1-maalillaan ja ottelua näytti selvältä. Kun kolmatta erää oli jäljellä vain kaksi ja puoli minuuttia, Oilersin Radek Dvorak kavensi ylivoimalla 4-2-lukemiin. 28 sekuntia myöhemmin Todd Marchant toi Oilersin jo maalin päähän ja minuuttia myöhemmin Dvorak päätti Oilersin upean nousun 4-4-tasoituksella. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja molemmat joukkueet joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen.

Oilersin maalivahti Jussi Markkanen oli sivussa luultavasti ruokamyrkytyksen vuoksi.

Tuomari Kerry Fraser tuomitsi uransa 1476. NHL-ottelun, jolla hän ohittaa Andy Van Hellemondin entisen NHL-ennätyksen.