Jori Lehterä teki maalin ja syytti sattuneesta Juuso Hietasta − "Ei tuollaista ihminen ota kiinni"

LIIGA / Haastattelu
Jori Lehterä murskasi unelman nollalla maalilla voitetusta pistepörssistä.
Kuva © Ville Tohka
HIFK:n voittokulku jatkui sen murskatessa keskiviikkona kotonaan HPK:n. Helsinkiläisten kapteeni Jori Lehterä teki tapojensa vastaisesti maalin, ja vieritti vastuun tapahtuneesta HPK-kapteeni Juuso Hietasen harteille.

HIFK jatkoi kauttaan puhtaalla pelillä, kun se kaatoi kotijäällään HPK:n tylysti 6−2. Helsinkiläisten tehomiehenä hääri joukkueen kapteeni Jori Lehterä, joka summasi ottelussa neljä tehopistettä (1+3).

Kauden alla on kuultu huumorimielistä spekulointia siitä, että voiko syöttökoneena tunnettu Lehterä voittaa Liigan pistepörssin tekemättä yhtäkään maalia. Tuon unelman Lehterä murskasi jo kauden kolmannessa ottelussa, kun hän laukoi komealla "laserilla" HIFK:n toisen maalin.

Lehterä oli ottelun jälkeen pahoillaan tapahtuneesta, ja vieritti vastuun vahingosta HPK-kapteeni Juuso Hietasen harteille.

− Ei minun pitänytkään tehdä maalia, mutta sitten Hietanen sanoi juuri ennen sitä aloitusta, että sinun voi antaa ampua. Sitten olin että se käy, minä ammun sitten jos te annatte minun ampua. Sinne korvan juureen se helähti. Ei tuollaista ihminen ota kiinni, Lehterä nauroi ottelun jälkeen.

Kun Lehterältä kysyttiin, sanoiko Hietanen enää mitään tapahtuneen jälkeen, oli vastaus tyhjentävä.

− Ei sanonut.

Lehterä on ollut tällä kaudella toistaiseksi poikkeuksellisen hanakka ampuja. Viime kaudella hän laukoi keskimäärin 1,84 kertaa ottelua kohti. Maaleja hän teki runkosarjassa kuusi, mikä antaa laukaisuprosentiksi 5,71.

Tällä kaudella Lehterä on ollut huomattavasti ahkerampi, sillä pelkästään kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa mies pyssytti maalia kohti jopa yhteensä seitsemän laukausta. Myös keskiviikkona laukaisunappula oli kovassa käytössä.

Laukomiseen on haettu fiilistä kesämökiltä asti.

− Se on se vaneri. Mökillä tuli ammuttua kesällä vanerilta. Ja uudet CCM:n mailat, niillä lähtee hyvin.

HIFK oli keskiviikkona ylivoimalla murskaava, kun se teki jopa viisi ylivoimamaalia. Yleensä Lehterä on pelannut ylivoimassa oikealla laidalla, mutta tänään ottelun avausmaali nähtiin päinvastaisesti. Lehterä syötti vasemmalta, ja oikealla laidalla odottanut Kristian Vesalainen ampui kiekon maaliin suoraan syötöstä.

Helsinkiläisten ylivoiman tehokkuuden takana onkin Lehterän mukaan parempi monipuolisuus ja variaatiot.

− Kyllä sitä ylivoimaakin tuli takapihalla jumpattua vanerilta. Nyt koitetaan saada vähän monipuolisuutta siihen, viime vuonna oli vähän yksitoikkoista.

Parannettavaa HIFK:n pelistä silti löytyy, mutta kokonaisuutena kauden ensimmäisiin kolmeen otteluun Lehterä on tyytyväinen.

− Viidellä viittä vastaan on vähän parantamista vielä. Parannettiin koko ajan loppua kohti, mitä enemmän peli eteni. Siinä on vielä paljon haasteita, mutta tehdään myös ihan fiksujakin juttuja. Rakennetaan rakennetaan.

− Hyvä startti, ollaan saatu voittoja. Pelikin on näyttänyt ihan ookoolta. Tottakai yritetään koko ajan rakentaa ja oppia virheistä.

− Tästä on hyvä lähteä rakentamaan. Kiva että tulee onnistumisia, se tuo itseluottamusta. Nöyränä eteenpäin, ja tehdään hommia.

Muokattu 22.18. Lisätty Lehterän kommentti, jossa hän mainitsi Hietasen olleen tilanteen jälkeen hiljaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle