Doug Gilmour Montreal Canadiensiin

NHL / Uutinen
Canadiens jatkoi materiaalinsa syventämistä tekemällä sopimuksen veteraanisentteri Doug Gilmourin kanssa. Gilmour, joka puntaroi kesällä jo lopettamista, teki Canadiensin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Gilmourin sopimus on siis kaksivuotinen, joista toinen vuosi on seuran optio. Ensimmäinen kausi tuo Gilmourille 1.8 miljoonaa dollaria plus mahdolliset bonukset ja optiovuosi on arvoltaan 2 miljoonaa dollaria. Canadiensiin veteraanihyökkääjä tuo mukanaan runsaasti kokemusta ja ennen kaikkea johtajuutta. Gilmour pelasi viime kaudella 71 ottelua Buffalo Sabresissa, joissa teki hänellä vaatimattomat
tehot 7+31.

Doug Gilmour on pelannut NHL:ssä jo 18 kautta, ja Canadiens tulee olemaan 38-vuotiaan keskushyökkääjän seitsämäs seura. Gilmour aloitti NHL-uransa St.Louis Bluesissa ja on tämän jälkeen pelannut Calgaryn, Toronton, New Jerseyn, Chicagon ja Buffalon joukkueissa. Hän voitti Stanley Cupin Calgary Flamesin paidassa kaudella 88-89. Henkilökohtaisia meriittejä ovat mm. 1993 voitettu Frank J. Selke palkinto ja All Star - ottelut vuosina 1993 ja 1994. Gilmour on pelannun yhteensä 1342 NHL-ottelua, joissa hän on iskenyt 1343 pistettä ( 429 maalia ja 914 syöttöpistettä ). (lähteet: TSN, RDS)

» Lähetä palautetta toimitukselle