Menoliikennettä Kouvolasta

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä pronssia voittanut KooKoo on uusien haasteiden edessä, sillä joukkueen jättää peräti kymmenen pelaajaa. Maalivahtikaksikon lisäksi suurimpia menetyksiä ovat tehohyökkääjät Timo Nurmberg sekä Mikko Kinnunen. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy puolustaja Jussi Laine SaiPan A-junioreista.

KooKoo menettää lukuisia päättyneen kauden avainpelaajiaan. Seura joutuu etsimään korvaajat loistavan kauden pelanneelle maalivahtikaksikon. Carl Grahn teki pari viikkoa takaperin kolmivuotisen sopimuksen Lahden Pelicansiin ja pitkän linjan luottovahti Sami Heikkinen lopettaa uransa.

Myös puolustuspäässä tapahtuu suuria muutoksia. Jo kaudella 89-90 KooKoon liigajoukkueessa debytoineen Mikko Outinen lisäksi myös Tony Grönroos lopettaa kiekkoilun Mestis-tasolla. Toissa kaudella Mestiksen kakkostähdistöön valittu Grönroos pelasi päättyneellä kaudella KooKoon ykköskentässä. Mestiksen tehokkain puolustaja Mikko Pukka siirtynee puolestaan liigaan.

Suuriin menetyksiin kuuluvat myös keskushyökkääjät Timo Nurmberg sekä Mikko Kinnunen. Taidoistaan tunnettu Nurmberg keräsi runkosarjassa tehot 11+27, oli KooKoon kolmanneksi paras pistemies ja valittiin Jatkoajan kakkostähdistöön. Työn perässä Lappeenrantaan muuttanut Nurmberg on kärsinyt uransa aikana useista loukkaantumisista ja on lopettelemassa pelaamisen ainakin Mestis-tasolla.

KooKoon toiseksi paras pistemies Mikko Kinnunen puolestaan muuttaa luokanopettajan opintojensa johdosta Joensuuhun. 24-vuotias KalPan kasvatti on KooKoon lisäksi pelannut divaria Jokipojissa sekä liigaa SaiPassa ja KalPassa.

KooKoossa ei ensi kaudella nähdä myöskään Teppo Liukkosta, Marko Levästä eikä Teemu Peltolaa.

-Heille ei löytynyt oikein kunnon roolia. Peliminuutteja kannattaa siis hakea muualta, Reijo Mansikka kommentoi hyökkääjäkolmikkoa keskiviikon Kouvolan Sanomissa.

22-vuotias Liukkonen on KooKoon oma kasvatti. Sekä keskellä että laidassa viihtyvä Liukkonen teki tällä kaudella kaksi maalia. Myös 25-vuotias Peltola on seuran oma kasvatti. Ensimmäinen Mestis-kausi ei ollut kovinkaan tehokas junioreissa ja sarjaporrasta alempana kovia pistemääriä keskushyökkääjälle, sillä maaleja kertyi vain kolme.

Savonlinnalaislähtöinen laitahyökkääjä Levänen pelasi KooKoossa neljä kautta. Ensimmäisillä kausillaan Levänen oli joukkueen tehokkaimpia pelaajia, mutta viime kaudet ovat olleet loukkaantumisten rikkomia. Päättyneellä kaudella Levänen ei tehnyt yhtään maalia.

Toistaiseksi KooKoon ainoa uusi pelaaja ensi kaudeksi on puolustaja Jussi Laine. 21-vuotias Laine pelasi viime kaudella SaiPan A-junioreissa. Pienikokoinen puolustaja teki nuorten liigassa seitsemän maalia.

Joukkue aloittaa harjoittelun ensi viikolla. Uusia pelaajasopimuksia julkistettaneen mahdollisesti jo ensi viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle