NHL-kierroksella rikottiin ennätyksiä ja rajapyykkejä

Torontossa Ed Belfour rikkoi 400 voiton rajan. Hossa puolestaan teki Senatorsin uuden ennätyksen ja kantrikaupungissa Ducksin Steve Thomas ampui ennätyksellisen jatkoaikamaalin. New Yorkissa Rangers ja Islanders yrittivät saada selvyyttä siihen kumpi joukkueista menee pudotuspeleihin.

NY Islandersin ja NY Rangersin paikalliskohtaamisessa oli Rangersin pudotuspelipaikka vaakalaudalla. Jos Islanders olisi voittanut, Rangersin kausi olisi päättynyt kuudennen kerran peräkkäin runkosarjaan.

Islandersin Arron Asham ampui avauserän lopulla joukkueensa johtoon. Maalittoman toisen erän jälkeen kolmannessa erässä nähtiin kolme maalia. Ensin Islandersin Alexei Yashin ampui kotijoukkueen 2-0-johtoon, kun erää oli pelattu vain 61 sekuntia. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Rangers pääsi peliin paremmin mukaan, kun Brian Leetch kavensi pelin 2-1-lukemiin.

Rangers onnistui tasoittamaan pelin kolmannen erän loppupuolella, kun peliaikaa oli jäljellä alle lejä minuuttia. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja molemmat joukkueet saivat pisteen.

Piste ei juurikaan Rangersia auttanut, sillä Islanders tarvitsee enää pisteen varmistaakseen playoff-paikan. Islanders on kolme pistettä Rangersia edellä ja Rangersilla on enää kaksi ottelua jäljellä, mutta Islandersilla on kolme peliä pelaamatta.

Belfour pääsi 400 voiton kerhoon

Toronto Maple Leafsin 37-vuotias maalivahti Ed Belfour saavutti uransa 400. NHL-voiton runkosarjassa, kun Leafsin Tomas Kaberle tykitti maalin jatkoajalla. Belfour on kautta aikojen seitsemäs maalivahti, joka on onnistunut kyseisen kunnioitettavan rajapyykin saavuttamaan. Patrick Roy, Terry Sawchuk, Jacques Plante, Tony Esposito, Glenn Hall ja Grant Fuhr olivat aiemmat 400-voiton miehet.

Ottelua New Jersey Devilsiä vastaan oli ehditty pelaamaan reilut viisi ja puoli minuuttia, kun Leafs johti jo 2-0 Wade Belakin ja Mats Sundinin maaleilla. Sen enempää maaleja ei Leafs varsinaisella peliajalla tehnytkään. Devilsin Jeff Friesen kavensi Leafsin johdon yhteen maaliin vielä ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä syntyi Devilsin tasoitus. Erää oli pelattu lähes 13 minuuttia, kun Jamie Langenbrunner ampui ylivoimalla 2-2-osuman. Maalittoman kolmannen erän jälkeen siirryttiin jatkoajalle, jossa Kaberle ampui kiekon ohi Martin Brodeurin.

Belfour torjui juhlaottelussaan 37 kertaa.

Hossa auttoi Senatorsia voittamaan ennätyksellään

Ottawa Senatorsin sankari Boston Bruinsia vastaan oli Marian Hossa, joka teki kaksi maalia. Ennen Bruins-ottelua Senatorsin yhden kauden paras maalintekijä oli Alexei Yashin 44 maalillaan. Hossa pisti kuitenkin historiankirjat uusiksi Senatorsin osalta ampumalla kauden 44. ja 45. maalinsa ensimmäisessä erässä.

Boston Bruinsin Martin Lapointe ampui ottelun avausmaalin reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Senators vastasi reilut seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Hossa ampui pelin tasoihin. 36 sekuntia Senatorsin tasoituksesta ja Bruinsin Glen Murray vei vierasjoukkueen 2-1-johtoon. Senators ja Hossa tasoittivat pelin vielä ensimmäisen erän puolella 2-2-lukemiin.

Senatorsin Martin Havlat ampui ottelun voittomaaliksi jääneen osuman toisen erän alussa ajassa 23.28.

Voiton ansiosta Senators säilytti etumatkansa runkosarjan parhaan joukkueen kisassa. Senators on pelannut nyt 80 ottelua ja kerännyt pisteitä 109. Lähimpänä takana ovat Dallas Stars (80 ottelua, 107 pistettä) ja Detroit Red Wings (79, 106).

Cechmanek pitkästyi Blue Jacketsia vastaan

Philadelphia Flyersin maalivahti Roman Cechmanek torjui NHL-uransa 20. nollapelin Columbus Blue Jacketsia vastaan viime yönä. Nollapeli oli varmasti yksi Cechmanekin pitkän uran helpoimmista, jos helppoutta lasketaan laukausten määrällä. Blue Jackets onnistui nimittäin saamaan vain kymmenen laukausta kohti tsekkivahdin vartioimaa maalia.

Kim Johnsson vei isäntäjoukkue Flyersin 1-0-johtoon avauserän puolivälissä ja Jeremy Roenick lisäsi joukkueensa johtoa, kun toista erää oli pelattu lähes yhdeksän minuuttia. Mark Recchi ja Radovan Somik laukoivat Flyersin maalit kolmannessa erässä. Sami Kapanen syötti Somikin laukoman 4-0-maalin.

Flyers, joka on jo varmistanut kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, on pisteen päässä Atlantin divisioonan kärkijoukkueesta NJ Devilsistä. Flyersilla on 103 ja Devilsilla 104 pistettä, mutta Devils on pelannut ottelun vähemmän.

Capitals kukisti Panthersin

Olaf Kölzig torjui 31 kertaa Washington Capitalsin 3-0-voitossa Florida Panthersia vastaan. Nollapeli oli Kölzigin kauden neljäs.

Capitalsin venäläispakki Sergei Gonchard sai tililleen kauden 18. maalinsa ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun mies ohjasi Steve Konowalchukin syötön ohi Panthersin maalivahti Roberto Luongon. Capsin seuraavat maalit tulivat vasta kolmannessa erässä, jossa Michael Nylander ja Robert Lang iskivät kumpikin kerran ottelun viimeisen viiden minuutin aikana.

Capitals on voiton ansiosta pisteen Kaakkoisdivisioonan kärkijoukkue Tampa Bay Lightningia jäljessä. Capsilla on kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä, mutta Tampalla on vielä kolme ottelua pelaamatta.

Thomas Ankkojen sankari

Anaheim Mighty Ducks kohtasi vierasjäällä Nashville Predatorsin. Predators oli ennen ottelua pelannut 12 ottelua ilman voittoa ja joukkue yritti antaa kotiyleisölleen viimeisen juhlan aiheen tältä kaudelta voittamalla Anaheimin. Preds päättää kautensa kahteen vierasotteluun.

Predatorsin ongelma ottelussa oli maalinteko, sillä joukkue laukoi peräti 40 kertaa kohti Ducksin maalia ja ainoastaan yksi kiekko meni ohi Jean-Sebastien Gigueren.

Ducksin Steve Thomas avasi ottelun maalitilin toisessa erässä reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Thomas oli päässyt hetkeä aiemmin läpiajoon, mutta Predatorsin Jason York koukkasi miehen kumoon. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Thomas käytti hyväkseen. Ducks siirtyi 1-0-johtoon.

Predatorsin Scott Hartnell tasoitti pelin seitsemisen minuuttia myöhemmin. Seuraava maali nähtiin vasta jatkoajalla, jossa ratkaisijaksi nousi Thomas. Jatkoaikaa oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun Thomas ampui uransa 13. jatkoaikamaalin runkosarjassa, joka on uusi NHL-ennätys.