NHL:ssä neljä ottelua, suomalaisrintamalla hiljaista

Illan nimi NHL-kierroksella oli Tampa Bayn Dave Andreychuk. Ikiveteraani teki kierroksella voitto-ottelussa maalin ja nosti uransa maalisaldon 611:een, ohi legenda Bobby Hullin.

Buffalo-Tampa Bay 2-4

Itse ottelussa Tampa vei voiton 2-4. Suurin voittaja kuitenkin oli Buffalon kaupunki, sillä talousongelmainen Sabres löysi uuden omistajan. Miljonääri B. Thomas Golisano on tästä eteenpäin mies Sabresien kirstun päällä.

Andreychuk teki juhlamaalinsa ottelun alkuvaiheessa ja vei samalla ottelussa Tampan 0-2 johtoon. Phoenixista hankittu Daniel Briere kavensi ottelun, mutta Brad Richards ohitti Buffalon maalilla torjuneen Mika Norosen ja vei Tampan uudelleen kahden maalin johtoon. Taylor Pyatt onnistui kaventamaan toistamiseen, mutta illan pistenikkari, Vaclav Prospal teki illan toisen osumansa tyhjään maaliin. Janne Laukkanen oli poissa pelaavasta kokoonpanosta. Mika Noronen torjui 29 laukausta.

Minnesota-Nashville 3-1

Dwayne Roloson teki alkuviikosta kolmen vuoden jatkosopimuksen Minnesotan kanssa.

Maalittoman ensierän jälkeen maalihanat aukesivat heti toisen erän alussa, kun piskuinen Pierre-Marc Bouchard teki Minnesotan avausmaalin. Nashvillen tuore hankinta Oleg Petrov hukkasi kiekon Bouchardille, joka kävi kahvittamassa Vokounin ja siirsi kiekon maaliin. Jim Down teki ylivoimalla pienestä kulmasta ottelun voittomaalin. Vokoun tuli liian pitkälle vastaan peittämään laukausta viivalta, Lubomir Sekeras löysi Dowdin maalin tasalta ja Dowd pisti pienestä kulmasta kiekon tyhjänä odottavaan maaliin. Scott Walker pilasi Rolosonin nollapelin kaventamalla päätöserän puolivälissä. Cliff Ronning teki viimeisen maalin tyhjiin.

Kimmo Timonen pelasi Nashvillen puolustuksessa 21 minuuttia ja sai yhden miinusmerkinnän. Antti Laaksonen pelasi 14 minuuttia ja syötti Cliff Ronningin maalin.

Washington-Los Angeles 1-3

Los Angelesin maalilla aloitti uransa ensimmäisen NHL-ottelun ranskalainen Christobal Huet. Patonkimaan poika ei paljoakaan hämmästellyt vaan torjui vakuuttavasti joukkueelleen voiton. Los Angelesin toinen sankari oli tulokaspelaaja Alexander Frolov joka pisti kiekon verkkoon kahdesti. Ottelun avausmaali merkittiin Washingtonille. Sergei Berezin teki avausosuman ensimmäisessä erässä, mutta Sean Averyn tasoituksen ja Frolovin kahden maalin turvin Los Angeles otti itselleen kaksi sarjapistettä. Berezin teki ottelussa vielä toisen maalin ottelun loppuhetkillä. Maalia kuitenkaan ei hyväksytty, koska Berezin teki maalin kädellä. Ottelun loppuvaiheessa Ian Laperriere ja Jason Doig ottivat miehestä mittaa ilman hanskoja.

Washington pelasi heikon ottelun eikä Jagrin, Millerin ja Wittin poissaolo taatusti helpottanut.

Mikko Eloranta pelasi 13 minuuttia ja oli jäällä Washingtonin ainokaisen aikana.

Phoenix-Chicago 0-4

Jocelyn "T-Bo" Thibault torjui kauden 8. nollapelin kun Chicago haki pisteet Arizonasta. Chicagon ylivoima oli ottelussa ratkaisevassa roolissa sillä kolme ensimmäistä maalia tehtiin miesylivoimalla. Viimeisen teki tyhjiin tulokas-tittelistä kisaava Tyler Arnason.

Ensi erässä Chicagon Steve Sullivan ja Kyle Calder veivät inkkaripaidat 0-2 johtoon. Steve Sullivan teli illan toisen maalin toisen erän puolivälissä, myös ylivoimalla. Ottelun viimeisellä minuutilla Arnason pisti kiekon tyhjiin. Phoenixin Mike Johnson sai kokeilla Thibaultin taitoja rankkarista, mutta harhautus ja rystyvippi jäivät Thibaultin patjoihin.

Ottelussa oteltiin myös ilman hanskoja. Sami Helenius mitteli Andrei Nazarovin kanssa ja Kelly Buchberger matsasi Jason Strudvickin parina. Helenius istui ottelussa lisäksi kaksi kakkosta, molemmilla kerroilla Helenius antoi vastustajalle mailaa sääntöjen vastaisesti. Jäällä Sami ehti luistella vajaat kuusi minuuttia. Phoenixin Teppo Numminen pelasi 25 minuuttia, Ossi Väänänen pelasi 15 minuuttia. Kummallekaan ei tilastomerkintöjä.