Vancouverin rakennustyö jatkuu

NHL / Uutinen
Vancouver Canucks ilmoitti perjantaina tehneensä monivuotisen jatkosopimuksen luottopuolustajansa Mattias Öhlundin kanssa. Uusi jatkosopimus pitää Ruotsalaisen puolustajan Vancouverissa aina kauteen 2004-2005 saakka. Sopimus on arvoltaan 8.5 miljoonaa dollaria ( 2.8 miljoonaa / kausi ).

Öhlund, 25, pelaa parhaillaan viimeistä vuottaan vanhasta viisivuotisesta sopimuksestaan, jonka mukaan hän tienaa tältä kaudelta 1.9 miljoonaa dollaria.
Mattias oli vuonna 1994 Vancouverin ykköskierroksen varaus ja 13:sta varattu pelaaja. Hän pelasi Draft vuotensa jälkeen neljä kautta Ruotsin Elitsereniessä Luleån riveissä ja kuului tämän lisäksi Ruotsin nuorten maajoukkueen parhaimmistoon nuorten MM-kisoissa vuosina 1994, 1995, 1996 ja 1997. Lisäksi Mattias edusti Ruotsia vuosien 1997 ja 2001 MM-kisoissa ja vuoden 1998 Naganon Olympialaisissa.
Hänet valittiin jo myös kahdeksan Ruotsalaispelaajan joukkoon Salt Lake Cityn Ruotsin Olympiajoukkueeseen.

Öhlund tuli vuonna 1997 NHL:ään suuren kohun saattelemana, olihan hän ollut juniorina yksi maailman lahjakkaimmista nuorista pelaajista. NHL:ssä Öhlundin ura alkoi erittäin lupaavasti ja hänet valittiin tulokaskaudella 1997-1998 NHL:n tulokkaiden all-stars kentälliseen. Lisäksi hän sijoittui Calder Trophy äänestyksessä toiseksi Bostonin Sergei Samsonovin jälkeen.

Öhlund valittiin saman kauden jälkeen The Hockey Newssin, The Sporting Newssin, Sports Illustratedin ja USA todayn vuoden NHL tulokkaaksi. Hän voitti tulokaskaudellaan tulokaspuolustajien pistepörssin kerättyään 77:ssä ottelussa komeat 30 ( 7+23 ) pistettä.

Kaudella 1998-1999 Mattias valittiin All-stars otteluun "muun maailman" all-stars joukkueeseen. Hän pelasi runkosarjassa Vancouverin eniten, 26:07 ottelukohtaisella jääajalla ja sijoittui peliaika vertailussa NHL:n seitsemänneksi. Hän teki samalla kaudella myös yhä edelleen voimassa olevan henkilökohtaisen piste-ennätyksensä 35 ( 9+26 ) pistettä.
Seuraavalla kaudella Mattias voitti Walter ( Babe ) Pratt Awardin Canucksien parhaana puolustajana. Hän pelasi jälleen Vancouverin eniten 27:41 ja sijoittui koko NHL:n jääaika vertailussa viidenneksi. Hän pelasi samalla kaudella koko NHL:n eniten vaihtoja per ottelu ( 33.02 ).

Viime kaudella Mattias kärsi loukkaantuneesta silmästään, eikä pelannut kuin 65 ottelua. Näissä pelaamissaan otteluissa hän pelasi kuitenkin jälleen Canucksien eniten, 25 minuuttia ja teki lisäksi kahdeksan maalia ja 20 syöttöä. Hän kuului jälleen Vancouverin valmentajan Marc Crawfordin luottopelaajiin ja sai myös alivoima-aikaa 4:31 ottelua kohden.

Yhteensä Öhlund on pelannut NHL:ssä 259 ottelua, joissa hän on kerännyt 114 ( 28+86 ) pistettä ja 229 jäähyminuuttia.

Canucks on tehnyt avainpelaajiensa kanssa tänä vuonna pitkät jatkosopimukset ( Öhlundin lisäksi ) myös Markus Näslundin ( kolme vuotta, 15 miljoonaa dollaria ), Todd Bertuzzin ( kolme vuotta, 6.9 miljoonaa dollaria ) ja maalivahti Dan Cloutierin ( kaksi vuotta ) kanssa.

Kommentteja sopimuksen syntymisen jälkeen

Canucksien manageri Brian Burke:

"Me olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme yhteisymmärrykseen sopimuksen teossa Mattiaksen kanssa. Hän on puolustuksemme avainpelaaja ja hän tulee pelaamaan meillä vuosia."

Apulais manageri Dave Nonis:

"Hän on yksi parhaista pelaajistamme ja samalla yksi parhaista puolustajista koko NHL:ssä."

Seuraavaksi seura aikoo tehdä jatkosopimukset Ed Jovanovskin ja valmentaja Marc Crawfordin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle