Viiden ottelun NHL-kierros, Dallasissa tapeltiin urakalla, myös Ruutu murjoi vastustajansa

Yön kierroksella oli ohjelmassa viisi peliä. Tehokkain pelaaja löytyi jälleen kerran Vancouverin paidasta, Todd Bertuzzi tehoilla 2+1.

Penguins saapui Chicagoon, mutta ei pystynyt vieläkään voittoon. Chicago ja Penguins päätyivät 1-1-tasapeliin.
Viimeisistä 16 pelistä vain kaksi tasapeliä ja loput tappioita. Uudesta ennätyksestä puuttuu kaksi ottelua. Mutta jos Pittsburgh kyntää syvällä, sitä tekee myöskin Chicago. Viimeisistä 29 ottelusta vain kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Ericit pääsivät tilastoon maalintekijöinä, Blackhawkseilta Daze ja Penguinsilta Meloche. Penguinsin maalissa pelasi Sebastien Caron torjuen 33 kertaa ja Hawksin maalissa Craig Andersson, ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä, torjuen 27 kertaa. Andersson pelasi jo lauantaina Denverissä Avalanchea vastaan, mutta vaihdettiin maalilta toisessa erässä, hänen päästettyään viisi maalia.
Ville Nieminen pääsi pelaamaan reilut 9 minuuttia Penguinsin paidassa, ilman tehomerkintöjä. Chicagon Sami Helenius pelasi yli 10 minuuttia, istui kaksi pientä jäähyä sekä viiden minuutin jäähyn tappelustaan Steve McKennan kanssa.

Minnesota 4 - Detroit 0

Minnesota selvitti itsensä pudotuspeleihin upealla voitolla hallitsevasta mestarista, Detroitista. Harva joukkue pystyy pitämään Detroitin laajan rintaman maalittomana, nyt Minnesota onnistui siinä. Tosin tällä kaudella Detroit on jäänyt nyt viidesti maaleitta. Maalintekijöinä onnistuivat Matt Johnson, Antti Laaksonen, Sergei Zholtok sekä Jeremy Stevenson. Antti Laaksonen pelasi reilut 15 minuuttia ottelussa.
Dwayne Roloson torjui 33 kertaa Minnesotan maalilla ja Detroitin Manny Lagace 17 kertaa.
Pääsy play-offseihin on Minnesotan historian ensimmäinen. Joukkue pääsi kolmantena joukkueena pudotuspeleihin kolmantena vuotena aloitettuaan NHL:ssä. Muut seurat olivat San Jose Sharks sekä Florida Panthers.

Vancouver 6 - Washington 0

Todella vahvaa kautta pelaava Vancouver antoi oppitunnin Washingtonille voittaen puhtaasti 6-0. Vancouverin maalissa pelasi rookie Alex Auld, joka oli ennen ottelua ollut kolmessa NHL-pelissä maalissa. Nyt tuli palkinnoksi nollapeli. Maalintekijöinä kunnostuivat Todd Bertuzzi kahdesti, Markus Näslund, Brent Sopel, Matt Cooke sekä Daniel Sedin. Kaksi syöttöpistettä merkkauttivat Trent Klatt, Brandan Morrison sekä Trevor Linden.
Todd Bertuzzi johtaa NHL:n ylivoimamaali-tilastoa, 24 osumaa. Auld torjui vain 14 kertaa, kun Capitalsin maalilla Olaf Kölzig torjui 20 kertaa 23 laukauksesta. Kölzig vaihdettiin toisella erätauolla maalinsuulta pois ja tilalle tuli rookie-maalivahti Sebastian Charpentier. Hän ei päässyt kolmannessa erässä sen helpommalla, 9 laukausta ja 3 maalia.
Suomalaisista Jarkko Ruutu pääsi jälleen pelaamaan, nyt peliaikaa tuli rapiat 10 minuuttia ja hän tappeli Mike Grierin kanssa toisessa erässä. Ruutu otti alussa pari iskua sisään, vaihtoi kättä ja murjoi Grierin naaman verille. Sami Salo pelasi reilut 20 minuuttia ilman tehomerkintöjä.
Vancouverin ylivoima toimi mainiosti, 10 yritystä ja viisi maalia. Tämä tietää hyvää pudotuspelejä silmälläpitäen.

Dallas 3 - St.Louis 1

Läntisen konferenssin huippuottelussa käytiin ottelun ohella henkistä latautumista pudotuspelejä varten. Ottelussa jaettiin 148 minuuttia jäähyjä ja nähtiin peräti viisi tappelua. St.Louisin maalin teki Shjon Podein ja Dallasin maalit tekivät Sergei Zubov sekä Brenden Morrow kahdesti. Niko Kapanen syötti Morrowin toisen maalin. Kapanen merkautti peliajakseen 16 minuuttia ja Jere Lehtinen 19 minuuttia, ilman tehomerkintöjä.
Marty Turco torjui vain 12 kertaa Starsin maalilla, kun taas virkaveli Brent Johnson ehti kiekon tielle 31 kertaa. Dallas pelasi 8 kertaa ylivoimaa ja teki kaksi maalia. Blues ei tehnyt yhtään kolmesta yrityksestään.

Edmonton 3 - Nashville 2 ja.

Pudotuspaikkaa himoava Edmonton Oilers sai lisää pontta yritykselleen, kun se voitti Nashvillen jatkoajalla. Oilerin päästi pälkähästä Cory Cross ajassa 62.12. Muut Edmontonin maalintekijät olivat Todd Marchant ja Ethan Moreau. Radek Dvorak syötti kaksi maalia. Nashvillen puolelta maalin tekivät Scott Hartnell ja Greg Johnson. Nashville ei ole voittanut kahdeksaan viime otteluun.

Nashvillen Kimmo Timonen syötti Hartnellin maalin, joka oli 34. syöttö kuopiolais-lähtöiselle pelaajalle. Määrä on Predatorsin korkein. Timonen on tehnyt 13 pistettä 15 viime ottelussa. Tässä ottelussa Timonen pelasi reilut 23 minuuttia, eniten Predatorsista.
Nashvillen maalilla seissyt Tomas Vokoun oli 15 laukauksen edessä ja Oilersin maalilla torjunut Tommy Salo 32 laukauksen. Edmonton teki kaikki maalinsa ylivoimalla, kuudesta yrityksestä. Nashville teki yhden ylivoimamaalin viidestä yrityksestä.